Dorosty poprvé na jaře přivezly z venkovního dvojutkání všech 6 bodů

[23. 5. 2018 17:25:25]
Dorosty poprvé na jaře přivezly z venkovního dvojutkání všech 6 bodů

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
26. mistrovské utkání: 19.5.2018 (hřiště: Petřín Plzeň)

Petřín Plzeň „B“ – Starší dorost  2:3 (1:1)
G: Matoušek, Krůta, vlastní
(A: Krůta)

Sestava:
Kubánek (46.Dřevojan) – Kouklík (75.Hrbek), Čejda, Počepický, Machovský – Všetečka, Krůta, Čipera (73.Doubrava), Bláha (81.Novotný) – Nováček (85.Kopp), Matoušek
(připraven: Jirák)


Po celkem jednoznačné prohrě v minulém kole nás čekal další těžký soupeř, když jsme hráli na hřišti čtvrtého celku tabulky – Petřín Plzeň „B“, proti kterému jsme na podzim nevstřelili ani branku. Svá domácí utkání hrají Plzeňáci na dost specifickém hřišti, kolem kterého je cyklistický velodrom, hřiště je rozměrově velké a klukům dělala hned od rozcvičky problém hlavně prostorová orientace.

Vstup do utkání byl z obou dvou stran v dost velkém tempu a první šance na sebe nedaly dlouho čekat. Ve 3.minutě pěkně utekl po lajně T.Nováček, v rohu vápna si poradil s dvěma obránci a poslal přihrávku na L.Matouška, který ovšem v dobré pozici přestřelil. V 5.minutě se do obrovské příležitosti dostali domácí, když nejdříve tvrdá střela skončila tyči a jen rychlé zorientování naší obrany a brankáře zabránilo dorážce do odkryté branky. V 10.minutě centroval od koncové čáry D.Krůta a L.Matoušek jeho přízemní přihrávku šikovně tečoval směrem na branku, jenže domácí brankář míč ještě vyrazil na roh. V 27.minutě zachraňoval situaci na zadní tyči J.Kouklík, který odkopl míč před dobíhajícím domácím útočníkem, jenž se již chystal zakončovat do odkryté branky. V 32.minutě přišla naše zbytečná ztráta míče na polovině hřiště a domácí hráči si s rychlým protiútokem poradili výborně – 1:0. Naštěstí hned za tři minuty po dobré útočné akci, do které se zapojilo několik hráčů, dokázal L.Matoušek vyrovnat na 1:1, když mu míč do  zakončení sklepával D.Krůta. V 39.minutě se T.Nováček ocitl zcela sám před brankářem, ale zvolil prudké zakončení, kterým ho nastřelil. V 45.minutě vznikl po našem rohovém kopu závar před domácí brankou, míč se odrazil k T.Čiperovi a jeho zakončení brankáře pořádně protáhlo, ale skóre se neměnilo.

Do druhého poločasu dostal v naší brance příležitost L.Dřevojan z mladšího dorostu a domácí tým vystřídal dokonce hned tři hráče najednou, což se brzy ukázalo jako výrazné oslabení. Úvod druhé části se nám tentokrát povedl a brzy jsme se dočkali dalších branek. V 51.minutě propadl míč ve vápně k D.Krůtovi a ten ho protlačil až za záda domácího brankáře – 1:2. O minutu později předvedl neuvěřitelný únik po lajně přes celé hřiště M.Machovský, finální přihrávkou pod sebe našel T.Nováčka, který ovšem v dobré pozici bohužel přestřelil. V 53.minutě přišel nejkurióznější moment celého utkání. D.Krůta poslal dlouhý míč za obranu, kde si naběhl L.Matoušek a postupoval sám na branku. Bohužel při přebírání míče se zpomalil a v zakončení už ho obtěžovali domácí obránci. Jeho střelu brankář ztlumil a následně za jeho zády zachytil jeden z obránců. Když už se zdálo, že jsme nevyužili další velkou šanci, tak se míč přeci jen ocitl v síti, protože ve snaze o odkop obránce nastřelil vlastního brankáře a míč se odrazil do branky – 1:3. V 56.minutě se opět L.Matoušek dokázal dostat do ideální pozice, ale ani tentokrát se netrefil. Mezi 67. a  75.minutou dostal T.Nováček třikrát ideální přihrávku do ulice od D.Krůty, ale trestuhodně nedokázal proměnit ani jeden samostatný únik na brankáře! V 77.minutě jsme měli velké štěstí, když se domácí z rychlého brejku dostali až před naší branku a při zakončení z hranice penalty nechybělo moc, aby bylo sníženo. V 89.minutě další krásná ulička D.Krůty, který tentokrát vybídl ke skórování Z.Všetečku, ale ani on si v situaci sám na brankáře neporadil. Míč do branky nedostal ani dobíhající R.Kopp, kterého rozhodil jeden z obránců. V 90.minutě propadl do našeho vápna dlouhý nákop a Plzeň ještě snížila na 2:3. V nastaveném čase se už naštěstí ovšem nic nestalo a z Plzně si tedy vezeme velmi důležité vítězství za tři body.

I přesto, že se během utkání vyskytlo několik individuálních chyb a zaváhání (v obranné i útočné fázi), tak musím mužstvo za předvedený bojovný výkon pochválit. Získané body nás již výrazně přiblížili záchraně v dorostenecké divizi i na příští sezónu. Pokud bych měl někoho vyzdvihnout z jednotlivců, tak určitě D.Krůtu a D.Čejdu.

               
-----------------------------------------------------------------------------------

 

Petřín Plzeň „B“ – Mladší dorost   1:2 (0:0)
G: Sochůrek, Novotný

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Barták, Kouklík, Kozohorský, Novotný, Sosnovec, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Jirák, Hrabák, Doubrava, (Brejška)

Zpět na články »