Dorosty neuspěly ani v odvetách, ale přesto mají za sebou úspěšnou sezónu, v které vybojovaly postup do divize!

[19. 6. 2017 18:51:19]
Dorosty neuspěly ani v odvetách, ale přesto mají za sebou úspěšnou sezónu, v které vybojovaly postup do divize!

Ani jednomu z týmů se nepodařilo  zvrátit na půdě soupeře výsledek z prvního zápasu o umístění, což znamená, že starší dorost obsadil v konečné tabulce 4.místo a mladší ve své kategorii dokonce 2.místo v kraji. Zároveň se podařilo postoupit na příští sezónu do dorostenecké divize!

Krajský přebor – o 3.místo (2.zápas) 2A x 2B
mistrovské utkání: 17.6.2017 (hřiště: Kolín – tráva II)

 

FK Kolín – Starší dorost  9:4 (4:1)
G: Matoušek 4
(A: Sirotek 3, Žirovnický)

Sestava:
Dřevojan – Glogar, Hofman, Stibor, Míka (60.Křížek) – Novák, Sirotek, Matoušek, Kouklík – Krůta, Procházka (75.Žirovnický)


Krajský přebor dorostu se i letos hrál na dvě skupiny. V základní skupině A jsme obsadili druhou pozici, což nám přisoudilo dvojzápas s mužstvem na druhé pozici ve skupině B, v kterém se hrálo o celkové 3. místo v kraji. V prvním utkání jsme na domácím hřišti na Kolín nestačili a prohráli jsme 4:6. Do odvety jsme tak vstupovali s velmi těžkým úkolem skóre zvrátit.

Bohužel utkání se hrálo ve stejný čas, jako finále mladšího dorostu, a tak jsme měli k dispozici pouze zbytek našeho kádru, což znamenalo 13 hráčů, ale ne všichni zcela zdravotně v pořádku. Do zápasu jsme šli s vědomím toho, že soupeř je velmi dobrý, ale zároveň jsme se chtěli ještě pokusit o obrat v celkovém součtu. Vstup do utkání jsme měli dobrý, protože hned v 7.minutě přihrál P.Sirotek na L.Matouška, který si míč připravil na střelu a následně nás podařeným pokusem z 20 metrů poslal do vedení 0:1. Hned v následující minutě zahrozili domácí, ale F.Dřevojan skvěle zasáhl. Tlak Kolína narůstal a brzy se bohužel začal projevovat i na skóre. V 13.minutě se domácím šťastně podařilo vyrovnat, když se do branky míč doslova odrazil od jejich útočníka – 1:1. 15.minuta přinesla naší pěknou akci, kterou zakončoval D.Krůta, ale radost z branky mu vzal praporek pomezního rozhodčí. V 22.minutě přišla rychlá akce po straně, na kterou naše obrana nedokázala správně zareagovat a bylo to 2:1. V 29.minutě se prosadil domácí exekutor trestných kopů a pěknou střelou přes zeď zvýšil na 3:1. V 34.minutě už to bylo 4:1, když se domácí prosadili samostatným únikem. Do druhé části jsme nastupovali s tím, že s celkovým výsledkem už se nedá nic dělat, ale chtěli jsme se pokusit si zahrát dobrý fotbal, protože to pro většinu kluků byla rozlučka s kategorií dorostu. Bohužel pár minut po začátku se domácím podařilo náhodně vstřelit pátou branku, což vzalo některým naším hráčům chuť ještě na hřišti bojovat. Zbytek druhého poločasu se z obou dvou stran spíše jen dohrával, což přineslo velmi otevřené obrany a branky obou mužstev. Z naší strany to v tomto utkání bylo pouze o jednom střelci, když se ještě třikrát prosadil L.Matoušek (2x asistence P.Sirotek, 1x J.Žirovnický). Do několika dobrých střeleckých pozic se ještě dostal F.Stibor, ale buď mířil nad branku, nebo jeho pokusil zastavilo břevno. Nejlepšími hráči byli F.Dřevojan, L.Matoušek, D.Krůta a T.Glogar. Poslední zápas sezóny nakonec skončil naší vysokou porážkou 9:4, což znamená, že jsme v konečném pořadí krajského přeboru staršího dorostu pro letošní ročník obsadili 4.místo z 25 mužstev. Umístění to není vůbec špatné a úspěch podtrhuje fakt, že jsme letošními výkony vybojovali postup do obnovené dorostenecké divize!   

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Krajský přebor – o 1.místo (2.zápas) 1A x 1B
mistrovské utkání: 17.6.2017 (hřiště: Neratovice - tráva)


Neratovice – Mladší dorost    3:1 (2:0)
G: Čejda

Sestava:
Dřevojan – Machovský, Bareš, Beňo, Bláha, Ja.Kouklík, Vyskočil, Nováček, Čejda, Čapek (54.V.Procházka), Chocholoušek 

I soutěž mladšího dorostu byla rozdělena na dvě části, a protože naší skupinu A vyhráli, tak se ve finále utkali s Neratovicemi, které vládli ve skupině B (22 – 1 – 1). Oba dva zápasy finále skončily výhrou Neratovic 3:1, když se stejně jako v prvním utkání, jednalo o vyrovnaný zápas se šancemi na obou dvou stranách. Mladší dorost nakonec v krajském přeboru mladšího dorostu obsadil 2.místo z 25 mužstev, což je velmi pěkný úspěch. Navíc si kluci díky výkonům starších kolegů zahrají příští rok divizi. 

Zpět na články »