Domácí zápas bez bodů

[4. 9. 2023 10:01:57]
Domácí zápas bez bodů

„A“ muži – SK Poříčany  1:2 (0:2)
G: Brotánek

 

Sestava:
Dřevojan L. – Krotil, Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Repetný, Hanuš, Kouklík (69. Plesl), Dvořák M., Sirotek M. (80. Mošnička) – Habart M. (33. Sochůrek)

Góly a šance: video

 

Po povedeném zápase v Tochovicích nás čekal další celek z čela tabulky. Poříčany ztratili zatím pouze dva body za remízu v minulém kole. My jsme nemohli počítat s Lípou, Štemberkem, Schwarzem a Hofmanem.


Věděli jsme, že hosté hrají agresivní jednoduchý fotbal. Příliš neřeší mezihru, ale snaží se co nejrychleji dostat míč na ofenzivní esa Janka, Dukaye a Bíma. Bohužel hned ve třetí minutě jsme inkasovali. Dukay zatáhl míč po levém křídle, před brankou našel Janka a ten se nemýlil - 0:1. Hosté měli v dalších minutách více ze hry, chvíli nám trvalo, než jsme se dokázali srovnat s jejich důrazem. Ve 13. minutě se po standartní situaci odrazil míč k Sirotkovi, který napřáhl od levé lajny a jeho křižná střela skončila jen kousek vedle. V 15. minutě mělo být vyrovnáno. Dvořák vyslal do sóla Repetného, který se rozhodl zakončit na přední tyč, míč ale bohužel skončil nad bránou. Ve 34. minutě jsme ztratili míč na půlce, Janda posunul na Janka, který postupoval sám na Dřevojana a zkušeně zvýšil na 0:2. Stejnou situaci si oba zopakovali ve 43. minutě, tentokrát byl úspěšnější náš brankář a soupeřova kanonýra vychytal. Akce pokračovala po levé straně a křižná střela skončila kousek vedle pravé tyče. Zajímavý závěr poločasu zakončil na druhé straně Brotánek. Hanuš zahrával trestňák od středového kruhu, na prudký míč si naskočil Brotánek, ale míč trefil ve složité situaci ramenem a nepříliš důrazné zakončení vyrazil brankář Vymazal na roh.


Druhý poločas divákům moc pěknou podívanou nenabídl. Soupeřovi vyhovovalo kouskování hry četnými fauly na obou stranách. Nám se příliš nedařilo dostat do hry Hanuše s Dvořákem a dlouhé míče na naše rychlíky vepředu chodili převážně od obránců a nedařilo se dát ideální přihrávku přes obrannou linii. Ve středu hřiště se hodně jiskřilo, přibývaly žluté karty na obou stranách, na rozdíl od gólových šancí, kterých bylo jak šafránu. V 75. minutě se poroučel do sprch Řehák, který likvidačním faulem zezadu zastavil Sirotka. Nepochopitelně dostal nejdříve druhou žlutou kartu a až pak červenou. Následně jsme si přeci jen vytvořili tlak díky standardním situacím. V 82. minutě se dostal po dlouhém autu a prodloužení Novotného k zakončení Krůta, ale Vymazal míč směřující pod břevno bezpečně lapil. Síly se vyrovnaly v 87. minutě, kdy neudržel nervy na uzdě Dvořák a míčem trefil na zemi ležícího protihráče. V 90. minutě se nám podařilo přeci jen snížit. Na roh Hanuše si dobře naskočil Brotánek a hlavou nezadržitelně skóroval - 1:2. Navíc jsme se ale už nezmohli a hosté si odvezli všechny body.


Bohužel se nám nepodařilo potvrdit vybojované tři body z Tochovic a i když Poříčany budou pravděpodobně patřit ke kandidátům na postup, ztracené body mrzí. Nezvládli jsme vstup do zápasu a branka ve třetí minutě se ukázala jako zásadní pro další vývoj zápasu. Zápas plný agresivních soubojů není to, co by nám úplně sedělo a dvougólové manko z prvního poločasu se už vymazat nepodařilo. V neděli nás čeká další těžký zápas s týmem z čela tabulky. Zajíždíme do Sokolče, která v obou domácích zápasech dala pět gólů. Problém bude už s nominací. Béčko hraje ve stejný čas, nebudeme moci počítat s vyloučeným Dvořákem, pravděpodobně se zraněným Habartem a Hofmanem. Nebude ani Repetný. Snad se stihnou uzdravit nemocní Štemberk a Schwarz. Zápas začíná v 17 hodin a pokusíme se vybojovat zpět ztracené body z domácího zápasu.

Zpět na články »