Do nové sezóny už vstoupila i obě dvě družstva žáků (starší + mladší)

[4. 9. 2015 11:03:55]
Do nové sezóny už vstoupila i obě dvě družstva žáků (starší + mladší)

První tři mistrovská utkání v nové sezóně už mají za sebou i starší a mladší žáci. Dvakrát se hrálo venku a jednou doma. V následujícím článku se pojďme podívat na hodnocení ze strany trenérů. 

1.Mistr. utkání  25.8.15  starší žáci


Neratovice – Sedlčany   7:1 ( 4:1 ) /zápis o utkání/
G: Kouklík J.


K prvnímu mistr. utkání nové sezony jsme se vydali do Neratovic , které v loňské sezoně skončili na  3.místě.

Naše mužstvo se v této sestavě potkalo poprvé až na zápase a to se samozřejmě muselo projevit na sehranosti a fotbalovém projevu.

I přes porážku zápas ukázal, že mužstvo má dobrý potenciál a některé momenty zápasu jsme chtěli řešit fotbalově, což je pozitivní.

Myslím si, že po odehrání několika zápasů si mužstvo sedne a herní projev půjde nahoru, což se projeví i výsledkově.

 


1.Mistr. utkání  25.8.15  mladší žáci


Neratovice – Sedlčany    3:3 ( 1:0 ) /zápis o utkání/
G: Štemberk Š. 2x,  Mikota S.


První zápas byl pro většinu mužstva poznávání fotbalu 7+1  a musím říci , že jsme zápas herně zvládli moc dobře a většinu zápasu jsme udávali tempo a určovali vývoj. Bohužel výsledkově jsme doplatili na neproměňování mnoha šancí, které jsme si fotbalově vypracovali, ale neproměnili.

Soupeř šel do vedení v prvním poločasu po jediné střele na branku z rychlého protiútoku, kdy jsme dlouhou dobu ostřelovali jejich branku až nám utekli. O přestávce jsme kladli důraz na ještě větší snahu zakončovat krásně vypracované šance a nepolevovat z naší hry.

Fotbalově jsme zvládli i druhý poločas a předváděná hra splňovala naše očekávání, ale bohužel nám nebylo souzeno zvítězit – produktivita soupeře byla úžasná – 5 střel na branku, 3 góly po rychlém brejku, kdy šel hráč sám na brankáře. Přestože jsme 70% zápasu odehráli na soupeřově polovině hřiště, tak si odvážíme pouze bod.

Všichni zaslouží za předvedený fotbalový výkon pochvalu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2.Mistr. utkání  28.8.15 starší žáci

 

ČL Union Beroun – Sedlčany  1:3 ( 0:0 ) /zápis o utkání/

G: Kouklík J., Krotil P., Jirák M.

 

Ve druhém mistrovském zápase jsme zajížděli opět ven a tentokrát do Berouna. K zápasu jsme nastoupili s jednou změnou v sestavě.  Na střídavý start přišel Patrik Brejla .

V zápase jsem prvních 25 minut byli lepší a vypracovali si několik šancí, ovšem bez gólu. Soupeř, především v posledních 10 minutách, zahrozil z několika standardních situací, ale také bez branky.

Do druhé půle kluci zvýšili obrátky, přidali na důrazu a začali proměňovat šance. Dostali jsme se do vedení 2:0 a zápas kontrolovali. Zdramatizovat se domácí snažili 5 minut před koncem, kdy se po trestném kopu trefili z dorážky a snížili na 1:2. Hned po rozehrání se vrhli domácí do útoku i za podpory brankáře, který operoval až na půlící čáře, ale naši záložníci vybojovali míč, rychle posunuli dopředu a vznikla situace, kdy šli na prázdnou branku M.Jirák s M.Bartákem. M.Jirák se neukvapil s přihrávkou na M.Bartáka, který byl v ofsajdové pozici, ale vzal vše na sebe a z dálky trefil prázdnou branku a završil tak na konečných 1:3.

Vítězství je naprosto zasloužené a zvláště v druhém poločase jsme předváděli pěkný fotbal.

 


2.Mistr. utkání mladší žáci  28.8.15


ČL Union Beroun – Sedlčany   7:2 ( 3:1 ) /zápis o utkání/

G: Štemberk Š. , Varga V.


Do utkání v Berouně jsme šli oslabeni o Lukáše Machače a v 5.minutě odstoupil pro zranění J.Kočí. Přesto jsme celý první poločas hráli naprosto vyrovnanou partii  a fotbal se musel líbit, protože se hrálo nahoru dolu a šance na branku byly na obou stranách.

Bohužel nás provázela naše nezkušenost a neproměňování šancí, které jsme si vypracovali. Soupeř byl v proměňování úspěšnější a zaslouženě vedl 3:1. Ve druhém poločase už naše hra nesplňovala to co jsme si řekli o poločase a začali jsme se na hřišti vytrácet a přenechávat iniciativu domácím, kteří ji postupně využili až k výsledku 7:2.

Zajímavostí utkání a potvrzením naší ofenzivní snahy je skutečnost , že jsme zahrávali  tři pokutové kopy , ale dva z nich neproměnili (Bartáková, Mikota), až při třetí byl úspěšný V.Varga.  Škoda neproměněných šancí a penalt, protože výsledek by vypadal úplně jinak.

Za výborný výkon musím pochválit Báru Bartákovou, která celý zápas odjezdila nahoru dolu, chtěla hrát  a je jen škoda, že se nepřidali trochu více další.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

3.Mistr. utkání  30.8.15  starší žáci


Sedlčany – Velim             7:1 ( 4:1 ) /zápis o utkání/

G: Kubín 2x , Kouklík 2x , Žižka, Brejla , Barták


 

Ve třetím mistrovském zápase jsme se poprvé představili na domácí půdě a využili jsme domácího prostředí dokonale. V tomto zápase bylo vidět, jak si mužstvo sedá, začíná si rozumět a myslím, že budeme pěkně ofenzivně naladěni.

Do utkání jsme doslova vlétli a hned v první minutě z prvního útoku 1:0. Na mužstvu byla vidět chuť hrát fotbal, útočit a dostat soupeře pod tlak.

Celkově hodnotím hru jako velmi vydařenou s velkým množstvím našich šancí, tvořením hry  a udáváním tempa zápasu  takže celkové skóre 7:1 je ještě pro soupeře milosrdné.

 

 

3.Mistr. utkání 30.8.15 mladší žáci


Sedlčany – Velim  3:5 ( 2:1 ) /zápis o utkání/

G: Pech 2x , Štemberk O.

 

Ve třetím zápase jsme měli k dispozici 16 hráčů, kteří se postupně v zápase prostřídali. Od začátku jsme chtěli určovat děj zápasu a dostávat soupeře pod tlak a donutit jej k chybám.

Bohužel jsme se nedrželi domluveného a nedokázali jsme si rozšířit hřiště, donutit soupeře včasným nahráním míče spoluhráči k běhání a také produktivita proměňování šancí byla špatná. Bohužel jsme kazili finální přihrávky, kdy jsme se mohli dostat za soupeřovu obranu a jít sami na brankáře. Přesto jsme první poločas dokázali vyhrát 2:1. Ve druhém poločase jsem čekal, že soupeře konečně zmáčkneme a přehrajeme fotbalově a opak byl pravdou, míč jsme tahali, nahrávky jsme dávali pozdě, chyběl větší pohyb a chuť více kombinovat. Výsledkem bylo, že jsme sice více drželi míč, ale soupeř nás trestal z rychlých brejků.

Škoda, myslím, že tento zápas jsme měli zvládnout lépe a nechat body doma.

Zpět na články »