Debakl u nováčka

[28. 8. 2023 10:51:14]
Debakl u nováčka

SK Chlumec – „A“ muži 6:0 (3:0)
G: ---

 

Sestava:
Dřevojan F. – Štemberk, Brotánek, Plesl (45. Kouklík), Krůta M. (45. Habart M.) – Repetný, Hanuš, Dvořák M., Novotný, Sirotek M. (65. Schwarz) – Lípa V. (45. Sochůrek)

Po zvládnutém pouťovém zápase jsme zajížděli na hřiště nováčka z Chlumce. Ten vyhrál s přehledem I.A třídu a ve svém kádru má většinu hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží, včetně našeho odchovance Tomáše Řeháka. My jsme postrádali pouze Hofmana, i když Sochůrek a Kouklík ještě nejsou připraveni na celé utkání a v základní sestavě se neobjevili.


V zápase jsme se chtěli prezentovat dobrým pohybem a ovládnout střed hřiště. Důležité bylo také neinkasovat jako první – proti velezkušenému týmu domácích by se pak zápas jen těžko otáčel. Bohužel jsme prohráli los a domácí začínali na menším hřišti s velkým převýšením z „kopce“. Ani další záměry do úvodu zápasu se nepovedly. Pohybem jsme domácí vůbec nepřevyšovali a první branku jsme dostali hned v deváté minutě. Trochu zbytečně jsme chtěli fotbalově vyřešit situaci u rohového praporku, nepřesnou rozehrávku vystihnul domácí záložník, který našel pod sebou Bláhu, který technicky na zadní tyč nedal Dřevojanovi šanci - 1:0. Ve 22. minutě postupovali dva domácí hráči proti naší z formované obraně. Míč se dostal k Bláhovi, který nebyl ideálně dostoupen a další technickou střelou z 20 metrů zvýšil na 2:0. Ve 27. minutě se nepovedl Dřevojanovi po malé domů ideálně odkop, který si zpracoval Junek a snažil se našeho brankáře přelobovat. Ten ale napravil své zaváhání a míč vyrazil na roh. Ve 31. minutě už byl ale na další lob krátký. Dlouhý míč jsme nechali propadnout k Bláhovi, který se nerozpakoval a z 30 metrů přehodil Dřevojana - 3:0. Hattrick výborného Bláhy vlastně rozhodl zápas už po půlhodině a to se vlastně ani nejednalo o 100% šance. Další ohrožení branky na obou stranách bylo vlastně jen z rohů. Po jednom mohl skórovat Brotánek, ale hlavičkou trefil jen domácího hráče na lajně.


Po nepovedeném poločase jsme chtěli utkání ještě zdramatizovat a místo dvou obránců jsme na hřiště poslali ofenzivního Sochůrka a Habarta. Lípu ještě nahradil Kouklík. Změnili jsme rozestavení na 3-5-2, ale zkušení domácí se zaskočit nenechali. Po brankách Šípka a Šedivého z rychlých kontrů to bylo v 54. minutě 5:0. Snaha se hráčům nedala upřít, prakticky celou druhou půli jsme byli na půlce domácích a měli jsme výraznou převahu. Zkušená domácí obrana, v čele se skvělým Šebkem v brance nám skórovat nedovolila, i když příležitostí nebylo málo. V 56. minutě vystřelil zpoza vápna Sochůrek, Šebek míč vyrazil a zlikvidoval i dorážku Hanuše z bezprostřední blízkosti. V 59. minutě střílel z 20 metrů Dvořák, Šebek byl ale u pravé tyče včas. O deset minut později si vše oba zopakovali. Michalova střela měla tentokrát gólové parametry, ale Šebek robinzonádou vyrazil na roh. V 77. minutě vyslal Habart do ulice Repetného, ten se řítil zprava na Šebka, ale jeho střela skončila na bližší tyči. Nepopulární kanár nám zazpíval o minutu později. Po rychlém brejku si Dřevojan poradil s první střelou, ale na dorážku už byl krátký - 6:0. V poslední desetiminutovce už domácí nevyřešili další brejky gólově a ani my jsme se k čestnému úspěchu nepropracovali, i když Brotánek měl dvakrát snížení na hlavě. Jednou ho reflexivním zákrokem vychytal Šebek a podruhé zvonilo břevno.


Na tento zápas musíme co nejdříve zapomenout. Už tuto středu jedeme do Tochovic, které po sestupu vstoupili do soutěže velice dobře. Bude třeba začít od poctivé defenzivy, využívat naši rychlou hru po křídlech a přidat maximální bojovnost. Zápas začíná od 17:30.

Zpět na články »