Debakl na domácím hřišti!

[20. 5. 2024 14:22:26]
Debakl na domácím hřišti!

„A“ muži – AFK Tuchlovice   3:7 (1:3)
G: Brotánek, Krůta, Novotný

 

Sestava:
Habart J. – Krotil, Brotánek L. (63. Hofman), Plesl, Krůta M.  – Chlasták (56. Sirotek M.), Hanuš, Kouklík (63. Novotný), Habart M. (56. Kdolský), Říha – Štemberk (75. Schwarz)

Po velmi dobrém výkonu v Milíně nás čekal neoblíbený soupeř - Tuchlovice, s kterým jsme ještě nevyhráli a ze tří dosavadních duelů uhráli pouze bod. Po několika zápasech se pak v základní sestavě objevil i stoper Fitko, který zatím skóroval v každém vzájemném duelu a celkem nám dal 4 branky. My jsme se rozhodli dát větší prostor klukům, kteří toho zatím moc neodehráli. Pouze na lavičce tak zůstali F.Dřevojan, Novotný, Kdolský a Sirotek. Jen v sobotu za béčko pak nastoupil Repetný. Do sestavy se po zranění vrátil Štemberk a nasadili jsme i dva borce dorosteneckého věku Chlastáka a J.Habarta.


Začátek se nám hodně povedl. Kluci hráli ve velkém tempu a hned ve 2. min jsme mohli jít do vedení. Po dlouhém autu se míč dostal zpět k Hanušovi, který našel přesně na penaltě volného M. Habarta, ale jeho hlavička skončila těsně nad brankou. O minutu později dal M. Habart do křídla na Krůtu, ten nacentroval před bránu a na malém vápně volný Říha jen o kousek na míč nedosáhnul. Na potřetí jsme už šli ve 4 min. do vedení. Hanuš kopnul roh z pravé strany přímo do brány a Brotánek míč nasměroval hlavou do sítě - 1:0. Úvodní smršť jsme zakončili v 7. min, když se na levé straně prosadil individuálně do vápna Štemberk. Na zadní tyči našel M. Habarta, který si posunul míč do středu, ale střela po zemi skončila jen pár centimetrů vedle pravé tyče. To, že jsme z úvodní převahy vytěžili jen jednu branku, bylo zásadní pro celý zápas, který se pak mohl vyvíjet úplně jinak. Od 20 min. převzali otěže zápasu hosté a hlavně ve středu hřiště měli jasně navrch. Ve 22. min se to projevilo i na skóre. Míč se dostal od pravé lajny až do levého křídla, odkud našel Kárník na zadní tyči trestuhodně volného Krause a ten neměl problém trefit poloodkrytou branku - 1:1. Hosté byli i po vyrovnání aktivnější, ale dostávali se pouze ke střelám z dálky. Přesto se M. Habart dostal do další šance. Hanuš ho poslal uličkou středem do vápna, ale střelu pravačkou na první tyč vyrazil brankář Tůma na roh. Ve 36. nás podržel J. Habart v bráně. Po souboji u středového kruhu zůstal na zemi Kouklík, sudí Stejskal nechal pokračovat ve hře a po pěkném vysunutí postupoval Bureš sám na bránu. Benjamínek v naší brance ale dobře vyběhnul a v poslední chvíli skokem pod nohy dostal míč do nevýhodné pozice a výsledek se neměnil. V poslední pětiminutovce jsme bohužel soupeři darovali dvě branky. Nejdříve špatně komunikovali mladíci J. Habart a Chlasták. Druhý jmenovaný chtěl dát malou domů, ale vysoko postavený brankář na míč nedosáhnul a Cabejšek ho dovedl do opuštěné brány - 1:2. Minutu před pauzou pak házeli hosté dlouhý aut z levé strany. Vysoký míč zůstal volný na malém vápně, Krůta ho chtěl poslat do bezpečí, ale trefil jen ležícího Krause, od kterého se míč dokutálel k tyči - 1:3. Místo minimálně 4:1 skončil poločas opačně a hlavně druhý a třetí gól by mohly kandidovat do silvestrovských sestřihů….


Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním výsledek otočit a hned 47. minuta nám dala naději. M.Habart dal pěkně do pravého křídla na Krotila, který od koncové čáry vrátil míč před bránu a volný Krůta neměl problém doklepnout míč do sítě 2:3. Bohužel o tři minuty později přišel další smolný okamžik. Nejdříve jsme vyrobili další obrovskou chybu v rozehrávce, ale J. Habart vyrazil střelu úplně volného útočníka na roh. Po něm se míč nešťastně  odrazil od země do ruky Štemberka, který byl v té chvíli zády a letící balón vůbec neviděl – penalta. K té se postavil Fitko, a i když J. Habart vystihnul jeho záměr tak prudká střela skončila v síti a hostující stoper se trefil i ve čtvrtém vzájemném zápase - 2:4. V 54. min. jsme mohli snížit. Na Hanušův centr od pravé strany si na malém vápně naskočil nehlídaný Brotánek, ale jeho hlavičku do země vyrazil zpod břevna Tůma na roh. Bohužel náš kapitán byl v hlavní roli i v 59. min na druhé straně. Cabejšek vystihnul jeho malou domů a před vyběhnutým J. Habartem umístil míč k pravé tyči - 2:5. O dvě minuty později se měla zahrávat penalta i na druhé straně. Kdolský odcentroval od pravé lajny, na vysoký míč si nabíhal Štemberk, byl tvrdě sražen Fitkem, který vůbec nechtěl hrát míč. Stejskal ale jen rozpažil a následná střela Krotila skončila mimo bránu. V 63. min jsme neproměnili další velkou šanci. Krůta poslal míč do levého křídla na Hanuše, ten ho našel přesným obloučkem volného na malém vápně, ale Milan ve vyložené pozici poslal míč hlavou nad bránu. Hosté už se nepotřebovali nikam hnát, přesto stále navyšovali svůj gólový účet. V 66. min. kopali roh z levé strany, míč jsme odvrátili jen na penaltu, kde byl zády k bráně Fitko. Ten si nechal míč skočit a přes hlavu ho napálil k pravé tyči. I když noha hostujícího hráče jen těsně minula Hofmanovu hlavu tak sudí ani chvíli nezaváhal a branku uznal - 2:6. V 85. min se nám podařilo snížit, když Hanušův roh z levé strany protečoval na první tyči do brány Novotný - 3:6. Poslední slovo měli nakonec hosté. Když se po faulu kousek za vápnem trefil přes zeď Tóth - 3:7.


Po výborném vstupu do zápasu jsme začali rozdávat hostům dárky jeden za druhým. Tři góly jsme si dali sami, další tři ze standartek. My tradičně zahodili i ty největší šance a tentokrát to po našich kiksech skončilo debaklem. Bohužel na jaře jsme zatím naše fanoušky moc nepotěšili, i když je k vidění hodně branek, tak většinou taháme za kratší konec. Možnost k nápravě budeme mít v sobotu 25.5, kdy se od 17 hod postavíme ve Hvozdnici Béčku Povltavské fotbalové akademie, které zde hraje své domácí zápasy.

Zpět na články »