Další venkovní zápas bez bodu

[23. 10. 2023 7:57:16]
Další venkovní zápas bez bodu

AFK Tuchlovice - Tatran Sedlčany 3:0 (0:0)
G: ---

 

Sestava:
Dřevojan L. – Krotil, Plesl, Novotný, Krůta M. – Lípa V. (72. Chlasták), Hanuš, Kouklík (79. Brotánek L.), Štemberk, Sirotek M. – Sochůrek (36. Vrkoslav)

Po vítězství nad lídrem tabulky, jsme si brousili zuby i na druhý celek. Tuchlovice ale mají výborně rozehranou sezónu a skoro nedostávají branky. My jsme bohužel odjeli s řádně okleštěným kádrem. Z různých důvodů chyběli Repetný, Dvořák, Habart, Hofman a Schwarz!


Do zápasu jsme vstoupili výborně. Prvních patnáct minut jsme domácí prakticky nepustili na naší půlku a zahrávali celou řadu standardních situací. První velkou šanci jsme měli hned v 5. minutě. Sochůrek na pravé straně posunul na Štemberka, ten dal z první na Lípu, který postupoval z úhlu na brankáře Zacha, ale prostřelit ho nedokázal. Podobná situace se odehrála ve 21. minutě na druhém křídle. Hanuš dal míč na Sirotka a ten postupoval sám na Zacha, střela na zadní tyč ale skončila těsně vedle. O chvíli později jsme měli ke gólu ještě blíže. Zach v domácí brance dostal těžkou malou domů a po špatném zpracování byl u míče dříve Lípa. Od něj se dostal míč k Sochůrkovi, který si míč zpracoval a mohl zakončovat do odkryté branky. V poslední chvíli ho ale doslova převálcoval stoper Fitko. Zásadnější pro další vývoj zápasu nebylo to, že jsme neskórovali, ale to že Matěj nemohl pokračovat v zápase. Bohužel ani následný trestňák z 20 metrů nedokázal dostat tradiční exekutor Hanuš do sítě, když gólovou střelu přizvedl hráč ve zdi na roh. Další velkou možnost k otevření skóre jsme měli ve 39. minutě. Krotil dal do křídla na Kouklíka a ten našel na vápně volného Sirotka. Marek si míč připravil na svoji levačku, ale střelou z 15 metrů trefil jen rukavice brankáře Zacha. Jediná šance domácích v prvním poločase přišla až ve 41. minutě. Po našem trestňáku se k odraženému míči dostal Sedláček a spolu s Krausem postupovali na osamoceného Kouklíka. Situaci naštěstí nevyřešili dobře a zakončení jim překazil dobrým vyběhnutím Dřevojan. V prvním poločase jsme jasně dominovali, bohužel v zakončení se nám vůbec nedaří.


Druhá půle začala brejkem domácích, když jsme opět propadli po našem autu před domácí brankou. Naštěstí jsme se stačili rychle vrátit a kopal se jen roh. V 52. minutě neuspěl Sirotek ani ve třetí šanci. Tentokrát mu chybělo více štěstí. Hanuš centroval z levé strany do vápna, domácí odvrátili míč jen k Markovi, který pohotově z voleje vystřelil, ale střela z 13 metrů skončila jen na spojnici břevna a pravé tyče. To byla bohužel naše poslední větší šance. Ukázalo se, jak moc nám chyběl zraněný Sochůrek, který byl do svého odstoupení permanentním nebezpečím pro domácí obranu. Rozhodující moment přišel v 67. minutě. Hbitý Sedláček se probil přes naše dva hráče k míči a na hranici vápna se po kontaktu s Pleslem skácel k zemi – penalta. K té se postavil Fitko a dal nám ve třetím vzájemném zápase čtvrtou branku, z toho třetí z penalty! V posledních dvaceti minutách už jsme neměli dost sil na vyrovnání. Domácí oživili hru střídajícími hráči, to my jsme bohužel nemohli. Přesto jsme se snažili tlačit ve větším počtu před soupeřovu branku a domácím se nabízela okénka v naší obraně. V 78. minutě nás ještě zachránil Dřevojan, když zachytil přihrávku před prázdnou bránu. V úplném závěru nám pak domácí na cestu připravili ještě dva dárečky. Nejdříve přízemní střelou z 25 metrů, na kterou Dřevojan nedosáhl a pak v úplném závěru dobře vyřešili brejk po pravé straně a Sedláček zakončoval do prázdné branky.


Výsledek neodpovídá dění na hřišti. Po první půli jsme měli vést 3:0 a domácí by se nemohli divit. Bohužel se zakončením máme velké problémy. Zásadní pro celý zápas bylo odstoupení Sochůrka. Doufáme, že se Matěj dá do příštího týdne do pořádku, aktuálně ho nedokážeme nahradit. V příštím domácím zápase přivítáme béčko Povltavské akademie, a abychom se udrželi v klidnějším středu tabulky, musíme naplno bodovat. Zápas se hraje tradičně v neděli 29.10. už od 14:30. Přijďte nás povzbudit!

Zpět na články »