Další domácí prohra

[23. 4. 2024 8:35:43]
Další domácí prohra

„A“ muži - SK Doksy     1:3 (0:2)
G: Hanuš (p)

 

Sestava:
Dřevojan F. – Plesl (88. Hofman), Brotánek L., Novotný – Repetný, Hanuš, Štemberk, Kouklík (65. Habart M.), Sirotek M. (79. Chlasták) – Sochůrek (58. Kdolský), Říha (65. Lípa V.)

VIDEOZÁZNAM UTKÁNÍ: ZDE

 

Po kvalitním výkonu v Poříčí jsme chtěli v domácím zápase konečně získat tři body. V případě vítězství bychom soupeře bodově dorovnali a přeskočili ho v tabulce. K zápasu jsme neměli k dispozici pouze Krůtu, který se zranil v minulém utkání.


Do zápasu jsme nastoupili v rozestavení 3-5-2. Chtěli jsme zvýšit útočnou sílu a k Sochůrkovi vysunuli Říhu. V úvodu zápasu jsme měli více ze hry, ale velké šance nebyly k vidění ani na jedné straně hřiště. Ve 25. min se opakoval náš velký problém z předchozích zápasů – bránění při standardních situacích. Hosté zahrávali roh z pravé strany, na první tyč si naběhl kapitán Samek a tvrdou ránou prostřelil Dřevojana - 0:1. Branka nás nesrazila a hned jsme mohli vyrovnat. Sirotek dal míč z levého křídla před bránu na volného Sochůrka, ale s jeho slabým zakončením si brankář Kieryk poradil. Hned v následující minutě centroval zprava Repetný, ale Říha hlavou míč pořádně netrefil a kopalo se jen od brány hostů. Ve 41. min. přišla další pohroma po standardce od pravé lajny. Na přesný míč si na penaltě naběhnul Nesládek a hlavou nedal Dřevojanovi šanci - 0:2.


Do druhé půle jsme vrátili rozestavení na 4-5-1 a hned první minuty rozhodly o osudu celého zápasu. Nejdříve ve 48. min dal Repetný krásně do sóla Sochůrkovi, který postupoval zprava sám na Kieryka, ale se zakončením příliš váhal a dobíhající obránci ho zablokovali. O minutu později podržel míč Sochůrek, dal na Hanuše, který posunul doleva na Sirotka, ten ale trefil jen nohy hostujícího brankáře. Místo vyrovnání jsme stále ztráceli dvě branky. Lekci z produktivity jsme dostali v 62 min. Po nedůrazu na půlce hřiště šel míč do pravého křídla a na následný přesný centr před bránu Dřevojan nedosáhl. Pro Pešičku pak nebyl problém trefit odkrytou branku  - 0:3. V 66. minutě jsme mohli snížit. Repetný potáhl míč na pravém křídle, centr před bránu odvrátili hosté jen k Hanušovi, ale jeho tvrdé zakončení vyrazil Kieryk na roh. V 75. min si na roh Kdolského naskočil Brotánek, ale míč skončil jen na horní části břevna. V 78. min se nám podařilo korigovat skóre. Po chybě stopera, si dal míč do vápna střídající Lípa a byl zastaven jen za cenu faulu – penalta. K té se postavil Hanuš a tvrdě k pravé tyči snížil na 1:3. V 81. min dostal Repetný míč za obranu, ve vápně si ho zasekl do středu na levou  nohu, ale mířil jen nad bránu. V 88. min dal Hanuš ostrý míč z levé strany, ve vápně našel hlavu Novotného, který ale míč netrefil správně a ten skončil hodně mimo tři tyče.


V několikátém zápase po sobě jsme dostali góly po standardní situaci a proti velice dobře organizovanému soupeři se pak zápas těžko otáčí. Přesto jsme si vytvořili zase dost vyložených šancí, ale v zakončení nám schází větší klid a kvalita. To co mi nedáme, soupeř většinou promění a pak nelze počítat se ziskem bodů. Bohužel jsme pravděpodobně na delší dobu přišli o zraněného Sochůrka a o to složitější budou další zápasy. O přerušení série bez vítězství, která trvá už čtyři zápasy, se pokusíme na hřišti posledních Průhonic. Zápas je na programu v neděli 28. 4. od 17:00.

Zpět na články »