Chlumec zapomenut, okresní derby je naše!

[1. 9. 2023 7:57:17]
Chlumec zapomenut, okresní derby je naše!

SK Tochovice – „A“ muži 2:4 (1:3)
G: Dvořák, Novotný, Repetný, Sochůrek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil, Plesl, Novotný, Krůta M. – Repetný (67. Schwarz), Kouklík (59. Sochůrek), Dvořák M., Hanuš, Sirotek – Habart M. (79. Chlasták)

Po sobotním debaklu jsme v dohrávce prvního kola nastoupili v okresním derby v Tochovicích, které po sestupu z divize začaly výborně a z prvních dvou kolech měly skóre 9:0. O víkendu sice těsně prohrály v Poříčanech, ale v čele s kanonýrem Slepičkou mají určitě jen ty nejvyšší cíle. Nám se zase začíná plnit marodka a nemohli jsme počítat se Štemberkem, Hofmanem, Lípou a jen na lavičce zůstal i kapitán Brotánek.


Do zápasu jsme šli s jasným cílem eliminovat rychlou přechodovou fázi domácích, kteří z rychlých brejků dávají většinu branek. Vycházeli jsme z hlubšího bloku a základem bylo maximální nasazení a jednoduchá hra v obraně, s mnohem větším využitím křídelních prostorů než v sobotu v Chlumci. Začátek nám vyšel opravdu skvěle. Ve 3. minutě kopal Hanuš trestňák ze středového kruhu a skoro se mu povedlo přelobovat Haráska v brance domácích, ten míč musel vyrazit z pod břevna na roh. V 7. minutě jsme už šli do vedení. Hanušův roh z levé strany našel hlavu Krotila, ten ale hodně minul. Míč zachytil opět Hanuš, dal pod sebe Dvořákovi, který umístěnou, křižnou střelou po zemi, která prošla přes několik hráčů před bránou, otevřel skóre - 0:1. V 17. minutě a opět roh z levé strany, který rozehrál výborně Hanuš a Novotný hlavou z prostoru penalty zvýšil na 0:2. Prakticky po rozehrání mohl soupeř snížit. Trestný kop z dvaceti metrů zakroutil kolem zdi Jendruščák, ale Dřevojan se nenechal překvapit a míč u pravé tyče vyrazil na roh. O minutu později jsme opařeným domácím zasadili další ránu. Krotil zakombinoval s Repetným, který se uvolnil do pravého křídla a jeho centr překvapil Haráska, kterému zapadl za zadní tyč - 0:3. Ve 20. minutě mohlo být hotovo. Po zisku míče jsme rozjeli rychlý útok po pravé straně. Dvořák vysunul Repetného, který našel před brankou Habarta. Matěj trochu zaváhal a následnou střelu z otočky odvrátila obrana ke Krůtovi, z jehož střelou si ale Harásek poradil. Další rychlý brejk jsme podnikli v 39. minutě. Po levé straně postupoval do otevřené obrany Hanuš, bohužel na jeho centr úplně volný Dvořák jen o kousek nedosáhl. Domácí následně využili, že naši střeďáci nebyli na svých pozicích a první rychlý brejk do otevřenější obrany přetavili ve snížení. Čížek se prohnal po levém křídle a před brankou našel kanonýra Sirotka, který neměl problém trefit poloodkrytou branku - 1:3. Ještě do poločasu jsme mohli na soupeřův gól odpovědět. Ve 42. minutě dostal Habart míč za obranu, Harásek mu ale dobře zmenšil střelecký úhel a zakončení vyrazil. Dobíhající Kouklík se k dorážce jen těsně nedostal.


Druhý poločas pokračoval podobně jako první. Domácí měli územní převahu, ale hra do zavřené obranu mu moc nesedí. V 57. minutě dostal soupeř míč po centru z pravé strany do branky, ale Slepička zřejmě gólovou střelu ještě dorazil a stál při tom v ofsajdu. Po hodině hry přišel na hřiště rychlý Sochůrek a hned po pěti minutách ho musel Benda, jako poslední hráč, stáhnout kousek za půlkou rukama a viděl červenou kartu. Bohužel pak jsme trochu polevili v koncentraci a Tochovice toho hned využili. V 68. minutě se na pravém křídle uvolnil Čížek a Novotný ho zastavil nedovoleně – penalta. K té se postavil Sirotek a Dřevojana poslal na opačnou stranu - 2:3. Rozhodnutí přišlo v 77. minutě. Dřevojan přesným výkopem za obranu poslal do sóla Schwarze. Vláďa se neukvapil a před vápnem posunul míč na lépe postaveného Sochůrka, který neměl problém trefit skoro prázdnou bránu - 2:4. Chvilku po rozehrání nám ještě zatrnulo, když se Dušek prosadil po levém křídle, na penaltě našel spoluhráče, kterého se nám ale podařilo zablokovat. V úplném závěru ještě našel přesným centrem Sirotek Dvořáka, který střílel z první, ale Harásek vyrazil jak první pokus, tak i dorážku.


Velmi cenné vítězství. Domácí jsme zaskočili v úvodu třemi rychlými góly, a i když měli územní převahu, naší branku ohrožovali vlastně jen po centrovaných míčích do zformované obrany a ty se nám dařilo odvracet, nebo končili vedle branky. Základem bylo, že jsme jim nenechali prostor na rychlé akce po stranách hřiště. Tentokrát při nás stála i paní štěstěna, ale my jsme jí šli výrazně naproti. Všichni hráči zaslouží velkou pochvalu za příkladný přístup. Pokud tento výkon zopakujeme v domácím zápase se zatím neporaženými Poříčany, měly by body zůstat doma. Přijďte nás povzbudit v neděli 3.9. Výkop je stále v 17:00.

 

Zpět na články »