Černá série „áčka“ nemá konce

[13. 6. 2022 9:20:12]
Černá série „áčka“ nemá konce

FK Hvězda Cheb – „A“ muži 5:0 (1:0)


Sestava:
Glogar – Repetný, Krotil, Brotánek L., Lípa P. (64. Hofman) - Kdolský, Hanuš, Dvořák M. (57. Habart M.), Novotný, Sirotek M. – Hašek (76. Sosnovec)

Poslední venkovní zápas nás čekal v dalekém Chebu, s kterým jsme měli pozitivní bilanci a všechny tři předchozí duely jsme vyhráli. Tradičně jsme nebyli v plné sestavě. Chyběli Dřevojan, Čipera, Krůta, Kouklík, Sochůrek a v týdnu se zranil Haas.


Na rozpáleném umělém trávníku se od úvodu hrál fotbal bez větších šancí. Domácí, kteří mají reálnou šanci na záchranu, byli důraznější ve středu pole, získávali více míčů a z toho pramenily naše fauly. Mírný tlak soupeře tak byl podpořen řadou standardních situací. První náznak šance jsme si ale vytvořili my. V 18. minutě zakombinoval na levé straně Dvořák a Lípou. Ten hledal v ideální pozici před bránou Repetného, přihrávku ale zachytil domácí brankář Mácha. Ve 21. minutě odvrátil Brotánek nebezpečný míč na roh po centru z pravého křídla. Ve 26. minutě dostal Kubinec míč za obranu, postupoval z úhlu sám na Glogara, zakončení se ale mezi tyče nevešlo. Ve 35. minutě vyslal Brotánek do křídla Repetného, ten dobře zasekl do středu a našel na vápně Haška. Jeho prudké zakončení skončilo nad bránou. Také nad bránou skončila pumelice Kdolského ve 40 minutě. Ve 41. minutě jsme bohužel neustáli další standardní situaci. Míč do malého vápna obrana odvrátila jen na penaltu, kde byl úplně volný Anděl a neměl problém otevřít skóre - 1:0. To byl velký problém. Obdržený gól nás v předchozích zápasech vždy srazil dolů a při našem problému s proměňováním šancí se nám nedaří zápasy otáčet.


Přesto jsme šli do druhého poločasu s vůlí zápas co nejvíce zdramatizovat. V 56. minutě jsme měli štěstí, nejdříve se nám podařilo po skrumáži před naší brankou odvrátit míč na roh. Následná rozehrávka z pravé strany prolétla jen kousek kolem zadní tyče. V 60. minutě si střídající Habart narazil na levé straně s Kdolským a při pokusu o zakončení se ocitl na zemi. Penalta se ale nepískala. V 64. minutě se k dlouhému míči nedostal Hašek. Domácí stoper ho poslal zpět k našemu vápnu, kde si nejlépe počínal Kubinec a po zasekávačce do středu prostřelil Glogara - 2:0. To byl hřebíček do naší rakve. Defenzíva se nám rozpadla a naše pokusy o útoky si s přehledem pohlídala domácí obrana. Navíc hned v 68. minutě nechala obrana bez povšimnutí proniknout na pravé straně do vápna Hrotka, který našel před prázdnou bránou nehlídaného Kubince - 3:0. V 77. minutě jsme mohli snížit, ale Hanušův trestňák z rohu vápna na pravé straně skončil těsně nad. V rozmezí 80. a 86. minuty přišly tři fatální chyby v obraně. Jednou sice zasáhl Glogar, ale dvě další nabídky domácí využili a zvýšili na konečných 5:0. V 89. minutě ještě mohl snížit Hofman, kterého hlavu našel z pravé strany Kdolský. Brankář Mácha byl ale proti.


Ve vyrovnané první půli jsme nepohlídali jednu z mnoha standardních situací a domácí šli těsně před odchodem do šatny do vedení, což se ukázalo jako rozhodující moment zápasu. V aktuálním rozpoložení, s jistotou sestupu, nemá mančaft mentální síly na otáčení skóre. Soupeři pak darujeme další branky, z nichž by se některé mohly vysílat na Silvestra pro pobavení. V sobotu nás čeká loučení s Divizí a budeme se chtít s našimi fanoušky rozloučit co nejlepším výkonem. Hraje se už v sobotu 18.6. od 17:00 s Doubravkou.

Zpět na články »