Cenný bod v úvodu sezóny

[14. 8. 2023 7:43:22]
Cenný bod v úvodu sezóny

FC Velim – „A“ muži 1:1 (1:0)
G: Repetný

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil (75. Hofman), Plesl, Brotánek L., Štemberk (78. Krůta M.) – Repetný, Hanuš, Novotný, Dvořák (72. Schwarz), Sirotek M. – Lípa V. (65. Kvěch)

Po nepříliš povedené přípravě nás čekal velice těžký úvod sezóny na hřišti Velimi, odkud se body příliš nevozí. Domácí se před sezónou rozloučili s kanonýrem Jíchou, ale velice kvalitně posílili hlavně střed hřiště. My stále nemůžeme počítat se Sochůrkem, který ale už trénuje a věříme, že nám brzy pomůže i v zápase. Další marod Kouklík by se měl teprve zapojit do tréninkového procesu. Nemohli jsme počítat ani s Matějem Habartem (futsal).


Domácí měli od úvodu trochu více ze hry, do větších šancí se ale nedostávali. Výjimkou byla 14. minuta, kdy po centru z levé strany dobře zpracoval míč a pohotově vypálil domácí útočník, ale jeho střela se naštěstí od břevna odrazila zpět do hřiště. My jsme prvně zahrozili o dvě minuty později. Dvořákovu štiplavou střelu z pravé strany domácí brankář Svoboda sice neudržel, k dorážce jsme se ale nedostali. Ve 22. minutě zahrával Hanuš roh z pravé strany. Ostrý míč prodloužil na první tyči Novotný a Krotilovi na zadní tyči chyběli jen centimetry, aby míč uklidil do prázdné brány. Podobná situace se opakovala ve 31. minutě. Dlouhý aut Hanuše prodloužil Novotný, bohužel k volnému míči na zadní tyči jsme měli tentokrát daleko. Ve 42. minutě odpískal sudí Vlk sporný faul Pleslovi po důrazném souboji rameno na rameno. Následný tresňák od levé lajny jsme odvrátili pouze k vysokému Seifertovi, který ho z 13 metrů napálil přesně k bližší tyči - 1:0.


Do druhé půle, povzbuzeni brankou do šatny, vstoupili mnohem lépe domácí. Nastěhovali se na naší půli, ale k velkým šancí jsme je nepouštěli. To neplatilo v 62. minutě, když po dlouhém míči do vápna hlavičkoval kapitán Šourek a zákrokem zápasu se blýsknul Filip Dřevojan, který vyškrábl míč na roh. S blížícím se závěrem zápasu opadalo tempo hry, ale rostla naše touha po vyrovnání. K ohrožení branky jsme se ale příliš nedostávali, museli jsme proto spoléhat na našeho exekutora standardek Marka Hanuše. Dobře zahrávané rohy a dlouhé auty s jistotou odvracela domácí obrana v čele s výborným stoperem Nešporem až na jednu výjimku. V 87. minutě vyslal Hanuš  téměř z půlky hřiště další ostrý míč, který odvrátila domácí obrana jen k Repetnému. Jarda si míč za vápnem zasekl do středu na levou nohu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. V závěru zápasu jsme si už velice cennou remízu pohlídali.


Domácí budou zase cílit na horní příčky tabulky, a proto si získaného bodu hodně vážíme. Hráči do jednoho zaslouží pochvalu za příkladný přístup k zápasu - prakticky všechna střídání byla vynucená z důvodu vyčerpání. Na bodový zisk budeme chtít navázat i v prvním domácím zápase. Tradiční pouťový zápas ozdobí účast Dominika Maška v dresu Kutné Hory. Velký talent českého fotbalu musel díky zdravotním problémům ukončit profesionální kariéru v 28 letech a v FK Příbram už působí pouze jako trenér B mužstva. Věříme ve velkou podporu našich skvělých fanoušků. Zápas se odehraje v neděli 20.8. od 17:00.

Zpět na články »