Bezbranková remíza v Poříčanech

[20. 3. 2023 8:05:31]
Bezbranková remíza v Poříčanech

 

SK Poříčany – „A“ muži 0:0 (0:0)


Sestava:

Dřevojan F. – Krotil, Brotánek L., Novotný, Krůta M. (86. Štemberk O.) – Repetný, Hanuš, Kouklík (76. Plesl), Dvořák M., Sirotek M. (83. Schwarz) – Matoušek (60. Habart M.)

Po úspěšném vstupu do jarní části sezóny jsme zavítali do Poříčan, které v minulém kole také zvítězily a měly o jeden bod méně než my. V zápase jsme nemohli počítat se zraněným Sochůrkem a na hrotu tak nastoupil netradičně Matoušek.


Domácí vstoupili do zápasu aktivně a v prvních minutách nás dostali pod tlak. Problémy nám dělal hlavně vysoký Janko, na kterého posílali jeho spoluhráči nejvíce míčů. Z tlaku si soupeř vytvořil několik standardních situací, které jsme ale všechny s přehledem odvrátili. Ve 25. minutě nás podržel Dřevojan, když vyrazil na roh skrytou střelu domácích k levé tyči. V 31. minutě střílel na druhé straně z 20 metrů Kouklík, brankář Vymazal míč vyrazil k Sirotkovi, který ho dal na vápno Hanušovi, ale s jeho střelou si domácí gólman nadvakrát poradil. O chvíli později byl u pravé lajny kousek za půlkou falouvaný Repetný. Hanuš poslal ostrý míč do vápna a Brotánkova hlavička skončila jen kousek vedle levé tyče. Ve 35. minutě zneškodnil spolehlivý Dřevojan další střelu ze střední vzdálenosti.


Obraz hry se ve druhé části příliš nezměnil. Nebezpečné situace vznikaly na obou stranách hlavně po standardních situacích. V 54. minutě se dostal k hlavičce po rohu z pravé strany domácí stoper, ale mířil těsně nad naší branku. V 60. minutě získal odražený míč Dvořák, posunul ho do středu na Hanuše, který střílel z 20 metrů po zemi vedle pravé tyče. V 78. minutě mohl rozhodnout Sirotek, ke kterému se dostal míč přes Dvořáka a Hanuše. Marek měl míč v dobré pozici na levé straně vápna, ale tvrdá střela skončila nad bránou. V závěru jsme přečkali ještě několik závarů před naší brankou a naopak pár našich kontrů jsme nevyřešili dobře a nedostali se k vážnému ohrožení domácí svatyně.


Zápas skončil  zaslouženou remízou. Hlavně po standardních situacích na obou stranách mohl padnout rozhodující gól, ale buď dobře zasáhli brankáři, nebo se zakončení nevešla mezi tři tyče. Všichni hráči zaslouží pochvalu za bojovný výkon, s bodem jsme spokojeni. Příští zápas sehrajeme na domácím hřišti s Doksy. Výkop je v neděli 26.3. od 15 hodin.

Zpět na články »