Beroun si odvezl všechny body

[19. 9. 2022 11:48:57]
Beroun si odvezl všechny body

„A“ muži – ČLU Beroun  2:3 (1:2)
G: Sochůrek, Brotánek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Brotánek L., Hofman (46. Kouklík), Krůta M. (81. Krotil) – Hanuš, Kdolský, Novotný (85. Plesl), Sirotek M. (64. Matoušek) –  Habart, Sochůrek

Po smolné porážce v Hřebči nás čekal tradiční soupeř, na kterého se nám v posledních zápasech nedaří. I tentokrát jsme nebyli kompletní, chyběli Haas, Sosnovec a Hrabák.


Věděli jsme, že Beroun má hru založenou na důrazné hře se zkušenou ofenzivní dvojicí Horel, Lhotka. Přesto jsme se hned od úvodu nedokázali srovnat se soupeřovou agresivitou a měli problémy hlavně ve středu hřiště. Hosté získávali většinu odražených míčů a neumožnili nám konstruktivní rozehrávku přes záložníky. Díky tomu se nám nedařilo dostat do hry krajní záložníky a ani Sochůrkovu rychlost jsme nedokázali využít správnými míči do volných prostorů. Soupeř čekal trpělivě na svou příležitost a hned z první se dostal do vedení. V 16. minutě jsme nebyli důrazní u pravé lajny. Kapitán Počta jednoduše zpracoval autové vhazování a posunul do středu na Lhotku, který postupoval sám na bránu a technicky kolem Dřevojana otevřel skóre - 0:1. Hned v následující minutě jsme mohli vyrovnat. Na levé straně, 25 metrů od brány, byl faulovaný Sochůrek. K míči se postavil Kdolský a pěknou střelou přes zeď trefil levou tyč. Odražený míč ztlumil brankář Šebek a k dorážce jsme se bohužel neprotlačili. Srovnání skóre se nám podařilo v 31. minutě. Na našem vápně získal míč Habart a vyslal Sochůrka do levého křídla. Matěj si pohrál se stoperem a uklidil míč k bližší tyči - 1:1. O dvě minuty později jsme mohli zápas otočit. Sochůrek dostal míč opět do levého křídla, posunul pod sebe na Krůtu, ten našel přesným centrem na penaltě Habarta. Bohužel jeho pohotové zakončení hlavou reflexivně vyrazil Šebek. Ve 42. minutě jsme soupeři darovali druhý gól. Po chybné rozehrávce na levé straně se k míči dostal Počta, na vápně se uvolnil přes dva naše hráče a zakončil přesně k pravé tyči - 1:2.


Gól do šatny se na nás určitě podepsal. I v druhé půli hosté  drželi střed pole a nám se nedařila naše hra. Hrálo se prakticky bez šancí. Navíc jsme v 62. minutě inkasovali třetí gól. Na dlouhý míč do levého křídla si naběhl Horel, selhala komunikace mezi křižujícím Brotánkem a vybíhajícím Dřevojanem a pro zkušeného útočníka nebyl problém dovést míč do prázdné brány - 1:3. Ani poté se nám nedařilo dostat hosty pod tlak a ti si v pohodě hlídali svůj náskok. Agresivní hra hostů přinášela žluté karty a v 76. minutě byl po druhé žluté vyloučen Počta. Početní převahu se nám nakonec podařilo využít v 88. minutě, když si na Hanušův centr do vápna naskočil Brotánek a hlavou snížil na 2:3. Na víc už jsme se v závěru nezmohli a místo první domácí výhry jsme utrpěli první porážku.


Beroun nás porazil svojí poctivou hrou založenou na velkém důrazu. Povedl se i tah se Lhotkou, který hrál minulé zápasy na stoperu a nyní nastoupil na podhrotu. Tam nám dělal velké problémy a prvním gólem nasměroval soupeře za třemi body. Nám se celý zápas nepodařilo dostat do hry střed zálohy a pasy od obránců na Sochůrka nebyly dostatečně dlouhé, abychom mohli využít jeho rychlost. Hostům stačilo trpělivě čekat na naše chyby a ty pak nemilosrdně potrestali. V neděli nás čeká nelehký zápas v Průhonicích, které postoupili z I. A třídy a po špatném začátku soutěže mají jenom jeden bod a doma povinnost bodovat. Nám se vrátí do sestavy Haas a snad i uzdravený Sosnovec a pokusíme se napravit domácí porážku.

Zpět na články »