Béčko zvládlo domácí zápas s Kosoří.

[24. 10. 2016 9:20:49]
Béčko zvládlo domácí zápas s Kosoří.

Po velmi špatném výkonu v Loděnici jsme se chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Nečekal nás ale jednoduchý soupeř. Kosoř v čele s ligovým futsalistou Vodeckým měla pouze o tři body méně. Nám se do sestavy vrátil Matoušek, stále chyběl distancovaný Mošnička.

Tatran Sedlčany „B“ – FK Kosoř 2:1 (1:1)

 

G: Ségl, Lípa V.

 

Sestava Tatranu: Dřevojan F.  - Pešek, Pudil, Ségl, Lípa P. – Lípa V.(88.Čížek), Matoušek, Chlasták M., Sirotek M.(60.Bartůšek) – Chlasták P. (60.Brotánek T.), Valenta (82.Dvořák J.).

 

ŽK: -

 

Zápas jsme začali aktivně, činil se ale i soupeř a hned od začátku se hrál atraktivní fotbal. Ve 4.minutě vysunul do sóla Matoušek Petra Chlastáka, ten postupoval sám na brankáře, který si s jeho slabou střelou po zemi poradil. V 8.minutě zahrozili hosté. Po kolmé přihrávce se útočník ocitnul sám před Dřevojanem, který ale výborně vyběhl a střelu zlikvidoval. Ve 14.minutě napřáhnul z 25 metrů Pešek a brankář ostrou střelu vyrazil pouze na roh. V 18.minutě si na druhé straně zpracoval dlouhý míč do vápna Vodecký a před bránou našel přesně Koryntu, který hlavou zavěsil 0:1. Naše odpověď přišla naštěstí už za čtyři minuty. Po rohu zahraném přímo do chumlu před bránou se míč odrazil k volnému Séglovi, který krásnou střelou z voleje z hranice vápna vyrovnal 1:1. V další minutě jsme mohli jít do vedení. Matoušek utěšenou střelou z 22 metrů trefil břevno a s akrobatickou dorážkou P. Chlastáka si brankář poradil. Na těžkém terénu se hrál dál pohledný fotbal s řadou útočných akcí na obou stranách. Ve 28.minutě jsme propadli na levé straně a hostující hráč postupoval ze strany sám na bránu, naštěstí přestřelil. V následující minutě si Matoušek ve vápně zpracoval aut, oklamal obránce a od zadní lajny centroval přes celou bránu. Na zadní tyči Petr Chlasták na míč jen těsně nedosáhnul. Ve 36.minutě jsme předvedli krásnou akci po pravé straně. Petr Chlasták potáhl míč do pravého křídla, ve vápně našel Vaška Lípu, který sám na penaltě trefil pouze do míst kde stál gólman. Ve 43.minutě bylo horko na druhé straně. Aktivní Vodecký našel další kolmicí za obranou nabíhajícího spoluhráče, kterému Dřevojan výborně zmenšil střelecký úhel a míč vyrazil. V poslední minutě poločasu se ještě k odraženému míči dostal Valenta, místo střely levačkou ale ještě zasekl a obrana ho zblokovala.

 

Ve druhém poločase jsme chtěli pokračovat v aktivní hře po stranách hřiště a těžit z náběhů za obranu. Ve středu pole jsme se měli více zaměřit na nejlepšího hráče hostů Vodeckého. V 51.minutě rozehrál trestňák od lajny Matoušek, přetažený míč trefil z voleje Sirotek, bránu ale přestřelil. V 53.minutě jsme po ruce dostali výhodu trestňáku z 25 metrů. K míči se postavil Vašek Lípa, střela ale skončila nad bránou. O minutu později našel Ségl dlouhým pasem Valentu, ten se na pravé straně prosadil přes obránce, tvrdou střelu po zemi ale brankář zlikvidoval. V 57.minutě jsme se už radovali. Marek Sirotek našel krásným míčem za obranu V. Lípu, který se zavěsil do vzduchu a hlavou nedal brankáři šanci 2:1. V následujících minutách probíhala hra bez výraznějších šancí. Hostům trochu došly síly, tolik prostoru jako v prvním poločase už nedostával režisér Vodecký. Větší vzruch zase přinesly až poslední minuty. V 80.minutě našel Vašek Lípa bráchu Pavla od kterého se odražený míč dostal k Valentovi, který po zemi těsně minul. V 84.minutě propadl míč za obranu na druhé straně, střela hostů přes celou bránu byla ale také nepřesná. V následující minutě vyslal do sóla V. Lípa Bartůška, ten ale trefil pouze brankáře. V posledních minutách vrhli hosté všechny síly do útoku, stav se ale už neměnil.

 

Po bojovném výkonu jsme nakonec celkem zaslouženě získali všechny tři body. Jako v posledních zápasech nás v kritických chvílích podržel v brance dorostenec Filip Dřevojan. Mužem zápasu byl Petr Matoušek, který dokázal výborně podržet míč ve středu pole a rozdával přesné pasy za obranu. Příští týden nás v sobotu 29.10. od 14:30 čeká těžký zápas v Letech.

Zpět na články »