Béčko ztratilo všechny body v závěru utkání

[26. 4. 2022 13:21:14]
Béčko ztratilo všechny body v závěru utkání

FUMBI I. B třída, skupina E – 18. kolo  
Neděle 24. 4. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Cerhovice  2:3 (1:1)
G: T. Čipera, T. Nováček

Sestava:
D. Šťovíček – J. Repetný, P. Krotil, L. Brotánek, T. Čipera, T. Nováček (86. Z. Janoušek), O. Novotný, M. Bláha (64. P. Sirotek), M. Jirák (74. D. Janoušek), J. Chocholoušek, M. Havel (60. R. Krůta)

 

Do domácího souboje s týmem z vyrovnaného středu tabulky jsme nastupovali s cílem vybojovat další důležité tři body a tím se trochu odpoutat spodní polovině pořadí soutěže. V sestavě jsme tentokrát shodou různých okolností měli dokonce hned čtveřici hráčů z áčka. Bohužel velmi brzo se ukázalo, že souběh několika společenských akcí a zápasů „A“+“C“ mužstva předchozí den sebral velké části naší sestavy mnoho sil a náš výkon byl velice špatný. Soupeř byl od začátku živější, vyhrával osobní souboje a získával většinu odražených míčů. V 6.minutě si Cerhovice vytvořili první velkou šanci, ale D.Šťovíček v naší brance předvedl dobrý zákrok. O minutu později už šel soupeř zaslouženě do vedení, když využil našeho nedůrazu v obraně a prosadil se po centru – 0:1. V 23.minutě nastal velký zmatek v našem vápně a div z toho nebyla druhá branka. V 26.minutě nastřelil hráč Cerhovic břevno. Do této chvíle jsme směrem dopředu prakticky nic nepředvedli. V dalších minutách se nám povedlo několik dobrých individuálních průniků i kombinačních akcí, ale většinou to končilo ještě před vápnem. V 35.minutě se v dobré pozici objevil M.Havel, ale místo střely ještě přihrával na J.Chocholouška, který míč nezachytil a nic z toho nebylo. Ve 40.minutě se nám podařilo vyrovnat. L.Brotánek nacentroval míč z pravé strany na hranici vápna, kde ho hlavou pěkně sklepl M.Havel a T.Čipera se střelou podél brankáře nemýlil – 1:1.


Záměrem do druhého poločasu bylo zvýšit aktivitu a pokusit se soupeře zatlačit. Začátek tomu docela odpovídal a hrálo se přeci jen o něco vyrovnaněji a útoky se střídaly na obou dvou stranách. V 52.minutě vybídl T.Čipera krásným míčem za obranu J.Chocholouška k samostatnému úniku z levé strany, jenže zakončení bylo nepřesné a míč skončil těsně vedle zadní tyče. V 63.minutě se nám podařilo dostat do vedení, když po akci M.Bláhy vystřelil J.Chocholoušek a gólmanem vyražený míč do branky hlavou dorazil T.Nováček – 2:1. Bohužel už v těchto chvílích bylo na hřišti jasně vidět, že většina našich hráčů již je bez fyzických sil, začaly se dělat obrovská okna ve středu hřiště a Cerhovice nás výrazně přehrávali. Na druhou stranu je potřeba říci, že se nedostávali do úplně velkých šancí.


Když už to začalo vypadat, že bychom výsledek mohli udržet, tak přišlo velké nedorozumění mezi obránci a naším brankářem. Po klasické situaci, kdy jeden čeká od druhého, že míč odehraje, byl podražen hostující útočník a kopala se penalta, z které hosté vyrovnali na 2:2. V nastaveném čase se nám navíc vůbec nepodařilo zápas dohrát takticky. Nejdříve nám po rychlém brejku pomohla tyčka a všechny body jsme ztratili v 92.minutě, kdy míč po centru propadl do vápna a hostující hráč prostřelil našeho brankáře – 2:3.


Pokud budeme utkání hodnotit podle průběhu hry, tak je výhra hostů zcela zasloužená. Je ovšem pravda, že ztratit vedení 2:1 je velká škoda. Výkon většiny našich hráčů byl z různých důvodů velmi slabý a rozhodně neodpovídal tomu, jak jsme schopni hrát. Velmi dobrý výkon tradičně podal T.Čipera a dobrou práci na hřišti odvedl také M.Havel, který se v mistráku v dresu Sedlčan představil po dlouhé době. Příští zápas hrajeme v sobotu 30.4.2022 od 10:30 hod na Nové Vsi.

 

Zpět na články »