Béčko vyloupilo Loděnici

[16. 10. 2017 13:19:09]
Béčko vyloupilo Loděnici

AFK Loděnice - Tatran Sedlčany „B“ 0:3 (0:2)
G: 
Špaček, Lípa V., Strnad (p)


Sestava Tatranu: Hrůša  – Podlipský (76.Šťovíček F.), Pudil, Stibor, Dvořák J. – Lípa V., Čejda J. (69.Otradovec), Strnad, Špaček(66.Bartůšek) – Haas, Valenta (81.Sirotek P.)

ŽK: 24.Čejda J., 38.Pudil, 46.Stibor, 53.Valenta, 80.Bartůšek, 89.Lípa V.

ČK: 72.Haas


V dalším kole krajské I.B třídy nás čekal neoblíbený soupeř - Loděnice. S domácím AFK jsme třikrát v řadě prohráli a i tentokrát bylo hlavní otázkou, jak se dokážeme popasovat s důrazným a jednoduchým fotbalem, který nám moc nevoní. Soupeř byl po výborném začátku soutěže v tabulce hned za námi, takže se hrálo o udržení kontaktu s vedoucími týmy. Tentokrát nám chyběl pouze Petr Matoušek a zraněný Glogar.

Na velice těžkém terénu jsme začali výborně. Hned v 8.min se po levé straně prohnal přes dva hráče Špaček a kolem stojné nohy brankáře otevřel skóre - 0:1. Domácí pak měli mírnou převahu, kdy po řadě standardek posílali vysoké míče do vápna. Větší nebezpečí to pro nás znamenalo pouze jednou, kdy Hrůša neudržel vysoký centr a po skrumáži skončil míč vedle. My jsme hráli soustředěně zezadu a pokoušeli jsme se o rychlé kontry do pomalé a o to tvrdší obrany domácích. Velmi aktivní byl Petr Haas, který schytal hodně ran a pro domácí byl velkým nebezpečím. Ve 27.min se prosadil individuálně ve vápně, následnou střelu ale domácí gólman vyrazil. O minutu později zatáhl míč Lípa, zpětnou přihrávkou našel právě Haase, s jeho střelou si ale opět poradil Miška v domácí brance. Ve 39.min získal ve středu pole míč Strnad a kolmicí ho posunul na Lípu. Vašek se dostal do mírného úhlu, ale přesnou střelou po zemi na zadní tyč zvýšil naše vedení na 0:2. Ve 43.min přešel ve vápně Haas přes čtyři hráče, před brankou našel Podlipského, který ale zblízka míč do sítě neprotlačil.

První půle nám vyšla podle představ a chtěli jsme dál pokračovat v disciplinovaném výkonu. Hned začátek druhého poločasu jsme ale trochu zaspali a akci domácích po levé straně jsme zastavili jen za cenu faulu 20 metrů od brány. Následný trestňák skončil naštěstí jen na naší zdi. Ve 48.min vybídnul Valenta zpětnou přihrávkou ke skórování Haase, tomu ale nebylo přáno a bránu netrefil. V 50. minutě se prosadil na pravém křídle Lípa, ve vápně se uvolnil kličkou do středu a domácí bek musel zatáhnout za záchrannou brzdu – penalta, druhá žlutá karta a domácí šli do deseti. Pokutový kop s přehledem k pravé tyči proměnil Strnad - 0:3. V 59.min se připomenuli domácí, rychlou akci středem na poslední chvíli odvrátil Stibor na roh. V 62.min jsme nebyli důslední na levé straně, domácí kanonýr Herejt se z úhlu ocitl sám před Hrůšou, naštěstí míč skončil těsně nad bránou. V 69.min postupoval na levé straně sám na bránu Bartůšek, Miška mu skočil pod nohy a odražený míč poslal Valenta těsně vedle prázdné brány. O dvě minuty později se dostal Haas do dalšího samostatného nájezdu z pravé strany, po tvrdém kontaktu s křižujícím stoperem zůstal ve vápně na zemi, rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře. Petr měl po zásahu loktem krvavé zranění v obličeji a svojí frustraci si vylil na asistentovi rozhodčího, za jehož kritiku uviděl červenou kartu. Hra se poté trochu uklidnila a nám se dařilo držet míč převážně na našich kopačkách. V 81.min byli ještě domácí blízko ke snížení, míč ale skončil po skrumáži těsně vedle. Tečku za zápasem udělal v 87.min domácí Majer, který byl po úmyslném úderu loktem do obličeje střídajícího Šťovíčka vyloučen.

Naše vítězství bylo zasloužené. Velkou pochvalu zaslouží celý tým. Kluci plnili to, co jsme si řekli a dokázali se vyrovnat s tvrdou a často i zákeřnou hrou domácích. Na rozdíl od minulého týdne jsme měli mnohem větší efektivitu v zakončení a na třetí pokus jsme v Loděnici konečně zvítězili. Jedinou kaňkou na zápase je vyloučení Petra Haase, který bude zřejmě několik zápasů chybět. Potěšující je zlepšená hra obrany a druhé čisté konto v řadě. V příštím zápase přivítáme v neděli 22.10. od 15:30 na vlastním hřišti Hostomice. Přijďte nás povzbudit!!!

 

Zpět na články »