Béčko vyhrálo i u aspiranta na postup.

[30. 5. 2016 19:42:41]
Béčko vyhrálo i u aspiranta na postup.

Na žádost domácích jsme k zápasu 23. kola zajížděli neobvykle už v pátek.  Nový Knín byl před zápasem na druhém místě se stejným počtem bodů jako první  Cerhovice  s reálnou šancí bojovat o postup do vyšší soutěže. My jsme chtěli prodloužit sérii zápasů, ve kterých jsme naplno bodovali.

SK Nový Knín - Tatran Sedlčany „B“  2:5 (1:2)


G: Repetný 3x (1 x PK). Chlasták P., Brotánek L. (PK)

 

Sestava Tatranu: Mošnička  - Bartůšek , Brotánek L., Pudil, Dvořák J.  -  Repetný,  Chlasták M., Lípa P., Sirotek M. – Valenta (71.Vrbický), Chlasták P.(80.Brotánek T.)

 

ŽK: 43. Sirotek M., 63. Chlasták M., 73. Chlasták P.

 

Hned před zápasem došlo k drobné komplikaci, kdy Petr Pešek zůstal při cestě z Prahy v koloně na dálnici a k zápasu nakonec vůbec nedorazil.  Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně a hned v první minutě zkoušel Sirotek vysunout Petra Chlastáka, bohužel bez gólového  zakončení. Z následného rohového kopu jsme ale udeřili. Výborný centr Martina Chlastáka nasměroval nohou k levé tyči Jarda Repetný a začal svůj páteční gólostroj 0:1. Domácí se vstřelenou brankou nenechali zaskočit a v 5 minutě zakončoval domácí útočník hlavou těsně vedle. V 7. minutě si na hranici vápna pěkne narazil Valenta s Lípou, chyběl mu ale krok, aby se ocitnul sám před brankářem. Hned od prvních minut se hrál zajímavý fotbal. Domácí lépe kombinovali ve středu hřiště a hrozili z velmi dobře zahrávaných standartek. My jsme byli výrazně lepší na obou krajích, kde jsme se prosazovali rychlostí a hrozili brejky po delších balonech. Jeden takový přišel ve 20.minutě. Valenta si tělem odstavil domácího obránce, který se ocitl na zemi a úmyslně rukou zastavil míč, s kterým by Míra postupoval ze strany sám na bránu. Vše se odehrálo ve vápně, nemohlo následovat nic jiného než penalta a žlutá karta. K exekuci se postavil Martin Chlasták. Polovysokou střelu k levé tyči ale domácí brankář vyrazil. Ve 26. minutě si mohl Martin zpravit chuť. Po dalším dlouhém míči do křídla mu Valenta předložil balón proti noze, náš kapitán ale z 10 metrů trefil jen domácího obránce. Odražený balón pak napálil Lípa z voleje těsně nad. Ve 28. minutě dobře zakombinovali domácí na pravé straně, přihrávku před prázdnou bránu ale na poslední chvíli ukopl Bartůšek na roh. Z následného rohu se domácí dočkali. Po dalším kvalitním centru před bránu zakončil domácí Pouček hlavou nechytatelně pod břevno. I když si Mošnička na míč sáhl, bylo vyrovnáno 1:1. Domácím narostla křídla a po dalším rohu ve 34. minutě mohli jít dovedení.  Přetažený centr na zadní tyč se odrazil od Lípy a Mošnička výborně vyrazil na roh. Ve 36. minutě se domácí střelec probil přes dva naše hráče a zleva postupoval sám na branku. Na poslední chvíli mu skluzem čistě odebral míč Pudil. Ve 41. minutě přišel další rychlý protiútok. Petr Chlasták byl na pravém křídle rychlejší než domácí bek a z první našel před brankou nabíhajícího Valentu. Ten trefil zblízka brankáře - odražený míč si ale našel Repetný a hlavou nezadržitelně skóroval 1:2. Do kabin jsme odcházeli s těsným vedením, i když gólů mohlo padnout na obou stranách více. Po neproměněné penaltě se dostali domácí více do hry. Podařilo se jim vyrovnat a měli i další šance. My jsme si ale brankou před poločasem vzali vedení  zpět na svou stranu.

 

Druhý poločas jsme začali opět dobře. Ve 47. minutě nasadil Dvořák u rohového praporku „housle“ soupeři, centr se mu ale nevydařil a skončil v náručí domácího brankáře. Z protiútoku se dostali domácí k centru z levé strany - střelu hlavou Mošnička v pohodě chytá. Ve 49. minutě se důrazně probil Lípa přes dva bránící hráče a těsně před brankářem posunul na Petra Chlastáka, který neměl problém trefit prázdnou bránu 1:3. Domácí zareagovali hned po třech minutách. Po centru zleva netrefil jejich záložník dobře míč, těsně před bránou ale změnil směr střely kanonýr  Pouček a snížil na 2:3. Další minuty připomenuly, že se jedná o derby zápas a viděli jsme několik unfair zákroků loktem a bez míče.  Atmosféru ještě přiostřili tradičně hlasití domácí fanoušci. Po několika žlutých kartách se situace mírně uklidnila a hrál se zase pohledný fotbal. V 64. minutě chytil Mošnička pěkně kopnutý trestňák přes zeď. V téže minutě převzal na vápně míč Petr Chlasták, výborně si to namířil na bránu a jasný faul domácího stopera znamenal druhou penaltu pro Tatran. K té se tentokrát postavil Lukáš Brotánek a tvrdou střelou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci 2:4. Domácí se nevzdali a v 76 minutě hlavičkoval jejich hráč sám z 10 metrů nad bránu. V 82. minutě proniknul domácí hráč po brankové čáře přes dva naše obránce, předložil před bránu a další hlavička skončila nad.  Z protiútoku mohl padnout pátý gól do domácí sítě. Lípa výborně vysunul Sirotka a ten byl na levé straně vápna sám před brankářem.  Domácí gólman se vyznamenal a střelu k levé tyči zneškodnil. V 88. minutě ještě zahrozili domácí. Umístěnou střelu k levé tyči, ale nadvakrát zlikvidoval Mošnička. V poslední minutě se v rohu vápna uvolnil Pavel Lípa, byl zastaven a rozhodčí odpískal už třetí penaltu v náš prospěch. Míč si postavil Jarda Repetný a střelou do levé šibenice si připsal hattrick!!! Chvíli po rozehrání rozhodčí zápas ukončil. I přes zvýšené emoce uznali domácí, že jsme vyhráli zaslouženě. Ani oni se ale nemusí za výkon stydět a slušná divácká návštěva viděla nadprůměrný zápas.

 

I tentokrát je třeba pochválit celý tým za bojovný výkon. Nejlepší byl střelec tří branek Repetný a opět nás podržel čerstvý otec Lukáš Mošnička. Celý mančaft je třeba pochválit za „kázeň“.  I přes vyhrocené momenty jsme se nenechali strhnout k oplácení a diskuzím s rozhodčími a po dlouhé době jsme nedostali kartu za řečnění. Příští neděli  5.6. od 17 hodin sehrajeme další derby zápas s Petrovicemi a budeme chtít přidat pátou výhru v řadě!

Zpět na články »