Béčko vybojovalo na domácím hřišti další tři body (+foto)

[11. 9. 2017 11:01:56]
Béčko vybojovalo na domácím hřišti další tři body (+foto)

Tatran Sedlčany „B“ – FK Rudná 4:2 (1:1)

G: Lípa V., Matoušek P., Bartůšek, Špaček

Sestava Tatranu:
Glogar – Podlipský, Pudil, Stibor, Šťovíček F. – Bartůšek (87.Novák), Otradovec, Matoušek P. (68.Čížek), Dvořák J. (86.Sirotek P.) – Nováček (54.Špaček), Lípa V.

 

ŽK: 41.Nováček, 83.Čížek, 88.Otradovec

 

Ve druhém domácím zápase jsme přivítali nováčka FK Rudná. Soupeř neměl po dvou kolech ani bod a vstřelil jen jeden gól. Zajímavostí byl start bývalého brankáře Sparty Miroslava Millera na místě pravého beka. My jsme tentokrát nemohli počítat s nikým ze širšího kádru Áčka, které nastoupilo v Jankově. Větším problémem bylo, že v základní sestavě nastoupili Lípa, Dvořák, Šťovíček a Nováček, kteří odehráli v sobotu celý zápas za Céčko nebo dorost. Na lavičce pak byli ještě Čížek a Sirotek také se sobotním zápasem v nohách. Přesto jsme nebrali nic jiného než tři body.

 

Ve třetím soutěžním zápase jsme se už chtěli vyvarovat špatnému začátku, bohužel zase bez úspěchu. V 6.min kopali hosté rohový kop. Na ostrý míč si na první tyči naběhl Kaucký a hlavou otevřel skóre - 0:1. Naše hra nebyla dobrá. Chtěli jsme využívat rychlé kraje hřiště, to se nám moc nedařilo. Často byl míč do křídla nepřesný, a pokud se už podařila průniková přihrávka tak následný centr před bránu nenašel adresáta. Hosté měli v útoku také pohyblivé hráče, kteří hrozili nebezpečnými protiútoky. Jeden takový podnikli na pravé straně ve 32. min. Po průniku do vápna a zpětné přihrávce zakončoval hostující hráč z 10 metrů, reflexivním zákrokem se ale zaskvěl Glogar a střelu vytěsnil nad břevno. Z následného rohu pak hlavičkoval Miller, náš brankář však byl u tyče včas a se střelou si poradil. Glogiho zákroky se ukázaly jako klíčové pro celý zápas. Kdyby hosté zvýšili na 2:0, bylo by už hodně složité zápas otáčet. Místo toho bylo o tři minuty později srovnáno. Po pěkné kombinaci ve středu hřiště se k míči dostal Otradovec, krásnou uličkou uvolnil Lípu, který sám před brankářem nezaváhal - 1:1. Naše hra se trochu zlepšila, do šaten se ale šlo za nerozhodného stavu.

 

Vstup do druhé půle jsme měli výborný. Hned v první minutě hodil Bartůšek aut k nohám Petra Matouška, ten se na rohu vápna otočil a krásnou střelou přes celou bránu zavěsil na 2:1. V dalších minutách jsme byli aktivnější a po hodině hry jsme vedení navýšili. Z levé strany zahrával roh Matoušek a na přední tyči okopíroval gól hostů Bartůšek, který se hlavou trefil tvrdě pod břevno - 3:1. Po gólu jsme ubrali na aktivitě a zřetelně nám začaly docházet síly. Soupeř zjednodušil hru a snažil se využívat výškové převahy. Ta se projevovala hlavně při standardních situacích, které začali přibývat. Nejenom rohy a trestné kopy, ale i dlouhé auty „brankáře“ Millera nás dostaly pod tlak a začalo se i dost jiskřit. Glogar byl několikrát ostře atakován při odvracení vysokých míčů, bez karetního trestu. Zvýšená aktivita přinesla hostům snížení v 67. min. Po závaru v naší šestnáctce se po zpětné přihrávce dobře uvolnil Samko a prostřelil našeho brankáře - 3:2. Hosté se snažili o vyrovnání, naše obrana v čele s výborným Glogarem ale úspěšně odolávala. Rozhodnutí přinesla 80. minuta. Šťovíček vysunul do levého křídla neúnavného Dvořáka, který od lajny našel před bránou střídajícího Špačka a ten bombou pod břevno upravil na konečných 4:2. Posledních deset minut přineslo už pouze karetní tresty. Po strkanici ve středu hřiště byl navíc v 83.min vyloučen hostující Soukup.

 

Hosté se prezentovali bojovným výkonem a dařilo se jim využívat výškovou převahu. Nehrál se příliš pohledný fotbal, o to hezčí ale padaly góly. Naše hra nebyla ideální. Ve druhé půli se projevilo, že řada hráčů má zápas v nohách a soupeř nás dostal pod tlak. Všichni ale zaslouží pochvalu za bojovnost a vůli po vítězství. Nejlepší byl tentokrát Glogar, který nás několikrát podržel.

 

Na uvedeném odkazu ZDE hodnocení soupeřova trenéra a rozsáhlá fotogalerie z utkání!!!

 

Příští zápas sehrajeme na hřišti SK Chlumec v sobotu 16.9. od 17 hod.

 

Zpět na články »