Béčko v Loděnici nebodovalo.

[17. 10. 2016 21:29:40]
Béčko v Loděnici nebodovalo.

Po pohodlném domácím vítězství jsme zajížděli do Loděnice, která byla s pouhými dvěma body na posledním místě tabulky. Z obvyklé sestavy chyběli Matoušek a Mošnička.


AFK Loděnice - Tatran Sedlčany „B“ 2:1 (2:0)

 

G: Sirotek M.

 

Sestava Tatranu: Dřevojan  - Pešek, Pudil, Ségl, Bartůšek -  Lípa V., Chlasták M., Čížek (53.Krůta), Sirotek M. – Chlasták P., Valenta (63.Stibor)

 

ŽK: 28. Bartůšek, 37. Pešek

 

Při posledním zápase v Loděnici jsme ve 20 minutě prohrávali 3:0. Tentokrát jsme si chtěli začátek pohlídat - opak byl ale pravdou. Na rozbitém hřišti domácí od první minuty bojovali, důsledně nás dostupovali, byli důrazní a dobře se pohybovali. To se v žádném případě nedalo říct o našem týmu. Už ve třetí minutě zaútočili domácí po levé straně, přetažený centr se dostal k neobsazenému útočníkovi, který trefil na brankové čáře Ségla. V 8.minutě jsme se dostali k ojedinělé akci na druhé straně. Sirotek posunul na Petra Chlastáka, s jeho pohotovou střelou z 25 metrů si ale brankář poradil. Ve 12.minutě jsme se opět bránili útoku z levé strany, ostrou střelu vyrazil Dřevojan na roh. Po následném rohu trefil Pešek odkopem domácího hráče a míč jen těsně minul naší bránu. V 16 minutě přiletěl další přetažený centr z levé strany a následnou střelu vyboxoval Dřevojan s námahou na roh. Ve 20 minutě podskočil Ségl dlouhý míč, domácí kanonýr Novák byl sám před bránou, Dřevojan ale výborně vyběhl a nenechal se přehodit. Po následné skrumáži skončil míč vedle. O tři minuty později Petr Chlasták špatně zpracoval míč na půli hřiště a do otevřené obrany se opět řítil Novák, který naštěstí netrefil. Ani série soupeřových šancí nás neprobrala. Nevyhráli jsme snad jediný souboj o míč, vůbec jsme nedostupovali domácí hráče, kterým stačilo jen jednoduše dostat balón před bránu, kde to hořelo. Jediné, v čem jsme domácí převyšovali, bylo komentování výroků rozhodčích, který ale pískal velice dobře. Ve 26.minutě už domácí udeřili. Po trestném kopu od levé lajny zůstal na penaltě neobsazený Šmíd a hlavou pohodlně skóroval 1:0. Ve 30.minutě po dalším centru z levého křídla zůstal opět na penaltě neobsazený Novák a tentokrát se už nemýlil a po zemi trefil poloodkrytou bránu 2:0. Teprve ve 43.minutě jsme předvedli kloudnou akci, Valenta našel ve středu nabíhajícího Martina Chlastáka. Ten se sám před brankářem chystal zakončit, to mu ale faulem zezadu nedovolil Novák a uviděl červenou kartu. Následný trestný kop ze 17 metrů zahrával Pešek, brankář míč s námahou vyrazil před sebe, k dorážce jsme se ale nedostali.

 

Důrazné upozornění na zvýšení pohybu a důrazu o přestávce příliš nepomohlo. Díky tomu nebylo na hřišti vůbec poznat,  že domácí hrají v deseti. Ve 47.minutě zachraňoval po krátké malé domů výborný Dřevojan. V 54. minutě jsme měli velké štěstí. Dlouhý balón trefil špatně hlavou Ségl, přehodil vybíhajícího Dřevojana, míč se ale odrazil od horní strany břevna na roh. Domácím pak začínali přeci jen docházet síly a my jsme měli trochu více prostoru. V 57.minutě se do míče opřel střídající Krůta. Jeho střela z 25 metrů ale skončila vedle. V 67.minutě dal Martin Chlasták míč za obranu, před brankářem ho doběhnul Petr Chlasták, zakončení levačkou do prázdné brány ale zastavil obránce. V 84.minutě prodloužil dlouhý míč od Ségla Pešek a po chybě obránce postupoval Sirotek sám na bránu. S přehledem obstřelil brankáře a snížil na 2:1. V závěru jsme posunuli vysoké Peška se Stiborem na hrot a měli jsme ještě dvě příležitosti. Nejdříve napálil Bartůšek odražený míč, trefil ale jen obránce před sebou. Dvě minuty před koncem se ještě k přetaženému centru z levé strany dostal Petr Chlasták, jeho slabá hlavička ale skončila v rukavicích golmana.

 

V Loděnici jsme sehráli nejhorší podzimní zápas. Domácí bojovali a to jim úplně stačilo. Na špatném a krátkém hřišti nešel hrát kombinační fotbal, přesto jsme se o něj celý zápas snažili. Bez většího pohybu a důrazu v osobních soubojích jsme se ale prakticky k ničemu nedostali. Z jediného delší míče do strany jsem dali gól, víc jich na Sirotka ani Lípu bohužel nešlo, i když tam jsme se mohli prosadit. Pochvalu zaslouží pouze brankář Dřevojan, který nás několikrát zachránil. Příští zápas sehrajeme v neděli 23.10. od 15:30 na domácícm hřišti s Kosoří.

Zpět na články »