Béčko v derby s Petrovicemi jen remizovalo

[30. 5. 2024 12:53:47]
Béčko v derby s Petrovicemi jen remizovalo

I. B třída, skupina E – 22. kolo  
Neděle 26. 5. 2024 (hřiště: Tatran)

„B“ muži – SK Petrovice   1:1 (0:0)
G: M. Dvořák

Sestava:
L. Dřevojan – J.Chlasták (71.L.Rákosník), L.Mošnička, V.Plesl, D.Pudil, P.Lípa (85.A.Plachý), M.Dvořák, D.Čipera, V.Lípa, O.Štemberk (60.J.Kočí), R.Kvěch (85. P.Pudil)  


Do derby s Petrovicemi jsme šli s jasným cílem zvítězit, což by nám výrazně pomohlo v boji o záchranu a zároveň jsme věděli, že každý jiný výsledek bude komplikace. Jako tradičně nám opět chybělo několik lidí z kádru, ale doplněním kluky z áčka a dorostu jsme tyto absence nahradili.


Hned od úvodu jsme se chtěli pokusit soupeře zatlačit, vnutit mu náš styl hry a zkusit rychle vstřelit nějakou branku. Hned v 5.minutě k tomu měl ideální pozici P.Lípa, když ho pěkným míčem za obranu našel D.Čipera. Pavel si míč perfektně převzal do pohybu, obhodil si obránce, ale jeho následné zakončení vyrazil brankář na roh.  Po jeho rozehrání stejný hráč dobře zakombinoval s M.Dvořákem, jenže jeho střelu mířící na odkrytou branku zblokoval jeden z obránců. V 16.minutě se P.Lípa šikovně uvolnil na rohu vápna, kličkou doprostřed si vylepšil střelecký úhel, ale při zakončení v další velké šanci hostujícího brankáře opět nepřekonal. V dalším průběhu hry se hrálo spíše ve středu pole, protože se nám nedařilo udržet vyšší tempo hry a hosté nám za pomoci důrazné hry stačili. Ve 30.minutě jsme mohli dokonce prohrávat. Po centru ze strany totiž jeden z útočníků Petrovic ve skluzu usměrňoval z malého vápna míč na naší branku, ale L.Dřevojan naštěstí dokázal zakročit.  


Do druhé části jsme chtěli výrazně zlepšit pohyb a pokusit se přenést rozehrávku a těžiště hry více na polovinu soupeře, což se nám v prvním poločase moc nedařilo. Hned v 50.minutě jsme si dokázali vytvořit další dvě dobré střelecké pozice. Nejdříve se prokličkoval do vápna P.Lípa, jehož střelu brankář vyrazil k R.Kvěchovi, který míč posunul na M.Dvořáka, ale i jeho pokus v brance neskončil a po dalším dobrém zákroku brankáře z toho byl jen roh. Zásadní momenty utkání přinesla 60.minuta.  M.Dvořák si pěkně obhodil na levé straně obránce, dostal se do vápna a přihrávkou pod sebe hledal nabíhajícího P.Lípu, který byl při pokusu o zakončení před brankou faulován – bohužel rozhodčí nepochopitelně penaltu nezapískal. Odraženého míče se pohotově chopil jeden z hostujících obránců a dlouhým nákopem našel útočníka, který šel zcela sám na našeho brankáře a v zakončení se nezmýlil – 0:1. Tento moment přinesl ještě větší nervozitu na naše kopačky a v dalších minutách jsme nebyli pořádně schopni si vytvořit nějaký tlak, nebo dokonce šance k vyrovnání. Až v 85.minutě, ve chvíli kdy už na hřišti byli všichni náhradníci se nám podařilo dát na 1:1. V.Lípa přešel na pravé straně přes tři hráče a po jeho přihrávce pod sebe se z hranice vápna prosadil střelou na zadní tyč M.Dvořák. O dvě minuty později navíc mohl V.Lípa strhnout výhru na naší stranu, ale jeho křižnou střelu bohužel skvěle  chytající Víťa Zrůbek vytlačil na roh.


Bodová ztráta z domácího utkání s týmem, který už má jistý sestup je velice nepříjemná a značně nám zkomplikovala boj o záchranu v soutěži. Na druhou stranu zase je potřeba ocenit, že jsme hráli až do konce a podařilo se alespoň srovnat, což se na konci sezóny může ukázat jako důležité. Celkově určitě ovšem zápas nemůžeme hodnotit pozitivně, protože náš výkon (hlavně pohyb, nasazení) nebyl na takové úrovni, kterou by si takto důležitý zápas zasloužil. Zajímavostí je, že v závěru utkání se na hřišti v jednom dresu poprvé potkal náš kapitán Dušan Pudil a jeho syn Petr. Příští zápas hrajeme doma netradičně v sobotu 1. června, když od 17:00 hostíme SK Černolice a budeme chtít zabojovat o další tři potřebné body.


Závěrem je nutné pozvat i na nedělní zápas „áčka“, při kterém se legenda Tatranu Dušan Pudil (30 sezón za dospělé, více než 1000 odehraných zápasů) naposledy představí před domácími fanoušky, protože se rozhodl ukončit aktivní hráčskou kariéru. Přijďte Tatran v sobotu i v neděli podpořit a poděkovat Dušanovi za jeho služby našemu klubu!       

 

Zpět na články »