Béčko v derby přetlačilo Petrovice

[29. 8. 2017 6:59:08]
Béčko v derby přetlačilo Petrovice

Tatran Sedlčany „B“ – SK Petrovice 3:2 (2:1)

G: Stibor, Lípa V., Strnad

Sestava Tatranu: Glogar – Bartůšek, Pudil, Stibor(62.Kabíček), Podlipský – Špaček(67.Nováček), Otradovec, Strnad, Dvořák(83.Sirotek P.) – Kvěch R.(70.Bláha), Lípa V.(89.Míka)


ŽK: 20.Otradovec

ČK: 66.Otradovec


Na úvod nové sezóny nás čekal pikantní souboj s Petrovicemi v čele s bratry Chlastáky. Díky souběžně hranému zápasu Áčka jsme nemohli využít nikoho z širšího kádru prvního týmu. Hned sedm hráčů zasáhlo v sobotu do zápasu Céčka, nebo dorostu. Cíl byl přesto jasný – tři body.

Hned úvod zápasu byl pro diváky hodně zajímavý. Chvíli po výkopu se na pravé straně dostal k míči Strnad, na vápně našel Kvěcha, který se prvním dotykem uvolnil, jeho zakončení ale vytěsnil brankář Zrůbek na roh. Ve 3. min. se už měnilo skóre, bohužel na druhé straně. Hrubku ve středu obrany potrestal důrazný O. Štemberk a po zemi k tyči otevřel skóre - 0:1. Vedení si hosté naštěstí neužívali dlouho. V 6. min. se u levé lajny uvolnil Strnad a před vápnem našel volného Stibora. Ten první střelou trefil jen obránce, opakovaný pokus už byl ale na milimetry přesný a míč skončil od břevna kousek za brankovou čárou - 1:1. I dále se bylo na co koukat, útok na obou stranách výrazně převyšoval obrany a před oběma brankami bylo rušno. V 18. min se zranil hostující brankář Zrůbek a do branky musel Fořt. S hosty to ale neotřáslo. Ve 29. min. se na pravé straně vřítil do vápna rychlík Mandík a kapitán Pudil ho zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku – penalta. K exekuci se postavil kapitán na druhé straně O. Štemberk, ale nepříliš umístěnou střelu u pravé tyče zlikvidoval Glogar. Ke konci poločasu jsme byli nebezpečnějším týmem zase my. Ve 39. min. našel Lípa centrem od levé lajny hlavu Bartůška, který sám před brankou přestřelil. Ve 45. minutě se nám podařilo výsledek otočit. Kvěch efektně patičkou vyslal do samostatného úniku Lípu, který zblízka prostřelil náhradního gólmana Fořta 2:1. V nastaveném čase se akce téměř přesně zopakovala. Kvěch prodloužil hlavou za obranu, Lípa postupoval mírně z úhlu sám, ránu pod břevno ale tentokrát Fořt vyrazil na roh.

Do druhé půle jsme chtěli vylepšit hlavně obrannou hru. Oba křídelní útočníci měli být pečlivě pokryti. Bohužel to se vůbec nepodařilo. Hosté vstoupili do druhé půle o mnoho aktivněji a právě v křídelních prostorech nás nejvíce přehrávali. Hned v 50. min. se dostal za obranu Petr Chlasták a z úhlu zkušeně prostřelil Glogara - 2:2. Nám se hra příliš nevedla. Nedařilo se nám držet míč ve středu hřiště a aktivní hosté nás přehrávali. Obraz hry se paradoxně změnil v 66. min., kdy byl po druhé žluté kartě za fauly ve středu hřiště vyloučen Otradovec. Díky tomu jsme se více zatáhli do obrany a zhuštěný prostor na naší půlce hřiště už hostům příliš nevyhovoval. K zakončení se dostávali spíše po centrovaných míčích, s kterými si naše obrana v čele s Glogarem, někdy i se štěstím, poradila. Štěstěna se nakonec přiklonila na naší stranu. V 76. min. se probil od levé lajny před vápno agilní Lípa a obrana Petrovic ho zastavila jen za cenu faulu. K trestnému kopu z 25 metrů se postavil Strnad a ostrou střelou kolem zdi zajistil, že všechny tři body zůstali doma.

Divácky zajímavé derby, kde nechyběly góly, neproměněná penalta a červená karta, nakonec vyhrálo šťastnější mužstvo. Škoda, že jsme v závěru první půle nepřidali uklidňující branku. Spokojenost tak panuje hlavně s výsledkem a bojovným přístupem všech hráčů. Výrazně vylepšit musíme obrannou hru, ve které se objevilo až příliš mnoho okének. Nejlepšími hráči byli jednoznačně Lípa v útoku a Strnad ve středu pole. Pochvalu zaslouží i brankář Glogar. Příští zápas sehrajeme v sobotu 2.9. od 17 hod v Králově Dvoře s místním Béčkem.

 

 

Ještě krátce k posledními přípravnému zápasu hranému 19.8. na Tavernách:

Tatran Sedlčany „B“ – TJ Sokol Sedlec Prčice      6:5 (4:2)

G: Kvěch R.(Špaček), Otradovec(Bartůšek), Špaček(Kvěch R.), Krůta(Valenta), Dvořák J.(Krůta), Valenta (Krůta)


Sestava Tatranu: Glogar – Bartůšek, Pudil, Hofman, Dvořák J. – Lípa V., Otradovec, Krůta, Špaček – Kvěch R., Valenta


V 70. min. odstoupil pro zranění Špaček a dohrávali jsme v deseti – na lavičce nebyl nikdo k dispozici!

 

Zpět na články »