Béčko si z Letů veze pouze bod.

[31. 10. 2016 10:23:51]
Béčko si z Letů veze pouze bod.

K dalšímu zápasu jsme odjížděli do Letů, které měly pouze o tři body méně. Soupeř s exligisty Sňozíkem a Markem Jarolímem v posledních dvou zápasech zvítězil, přesto jsme chtěli bodovat. Z obvyklé sestavy chyběli Matoušek, Sirotek, Ségl a Bartůšek, do brány se po trestu vrátil Mošnička.

FK Lety - Tatran Sedlčany „B“ 2:1p. (0:1)


G: Valenta

 

Sestava Tatranu: Mošnička  - Pešek, Pudil, Hofman, Brotánek T. -  Valenta , Chlasták M., Hájek, Kvěch K.(73.Matoušek L.), Lípa V. – Chlasták P.(65. Krůta)

 

ŽK: 30. Brotánek T., 79. Hofman

 

Na rozměrově menším, ale kvalitním hřišti se nakonec neobjevil Sňozík, ani Jarolím. My jsme nastoupili v novém rozestavení 4-5-1 s Kryštofem Kvěchem na podhrotu. Od začátku se hrál bojovný fotbal s celou řadou soubojů, hlavně ve středu hřiště. První nebezpečnou akci jsme podnikli v 8.minutě a hned se měnilo skóre. Brotánek vyslal do levého křídla Lípu, ten se uvolnil do středu a našel Kvěcha. Kryštof místo střely posunul na P. Chlastáka, kterému obrana jeho pokus zblokovala, k odraženému míči se ale dostal Valenta a tečovanou střelou zavěsil - 0:1. O dvě minuty později vystihnul Kvěch pomalou malou domů a s Petrem Chlastákem postupovali 2 na 1. Před vápnem posunul míč na Pedra, ten ale trefil dobíhajícího obránce. Domácí se snažili kombinovat hlavně středem pole, dále než na hranici vápna se ale nedostali. Naše akce byly mnohem nebezpečnější. V 19.minutě našel Hájek za obranou Valentu, který z pravé strany ostře přihrával před bránu, domácí obránce ve skluzu odvrátil na roh. Ve 36.minutě se k odraženému míči dostal Kvěch, kličkou proniknul do vápna, levačkou ale trefil pouze nohy brankáře. V poslední minutě poločasu ještě vyvezl míč z naší poloviny Petr Chlasták, soupeř ho nechal projít středem a zakončit z 20 metrů. Tvrdou přízemní střelu vyrazil domácí gólman s námahou na roh.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili s menší aktivitou než do prvního a domácí toho v 54.minutě bohužel využili. Po souboji na pravé straně u brankové čáry byl odpískán faul Hofmanovi. Před rozehráním trestného kopu dostal Pešek v chumlu před brankou loktem do břicha a zůstal ležet na zemi. Rozhodčí nepochopitelně nepřerušil hru, domácí Poslední zamířil přesně do místa na přední tyči kde ležel Pešek a míč propadl až do sítě 1:1. Velká škoda, protože to byla jediná přímá střela domácích na bránu za celý zápas. V dalších minutách se hra odvíjela bez větších šancí uprostřed hřiště. Ve druhé půli se ve středu pole vytratil Kvěch, který hrál po nemoci bez jediného tréninku a došly mu síly. Hru oživili až střídající dorostenci Krůta s Matouškem. V 72.minutě zakombinovali u pravé lajny Valenta s Krůtou. Druhý jmenovaný našel na penaltě Kvěcha, který se musel pro míč trochu vrátit a trefil jen brankáře. Odražený míč vrátil do sítě Krůta, mával se ale ofsajd. Škoda, že lépe nezafungovala komunikace, protože za Kvěchem byl v mnohem lepší pozici Hájek. V 74.minutě se připomněl soupeř nebezpečnou akcí. Po rychle rozehraném trestném kopu ze středového kruhu zůstal domácí hráč trestuhodně sám na vápně a pohotovou střelou jen těsně minul. V 82.minutě vyhrál Krůta hlavičkový souboj, míč se dostal k Matouškovi, který bombou z 20 metrů trefil břevno domácí branky. V 85.minutě vysunul Martin Chlasták Valentu na pravé straně, ten se uvolnil kličkou do středu, střelu po zemi ale zneškodnil gólman. O dvě minuty později ještě Krůta vybojoval míč u pravého rohového praporku, nahrál Hájkovi, který z úhlu jen o kousek minul zadní tyč. Do konce se už stav neměnil a na řadu přišel penaltový rozstřel o druhý bod. Pešek, Valenta, Krůta a Pudil nezaváhali. Po nezdaru domácích v druhé sérii, neproměnil na naší straně ve čtvrté sérii Lípa. V šesté sérii pak domácí brankář vychytal i Martina Chlastáka a druhý bod tedy zůstal domácím.

 

Tentokrát jsme si i podle domácích zasloužili více než jeden bod. Soupeř vytěžil z minima maximum. Nám chybělo trošku štěstí a při obdrženém gólu i přízeň rozhodčího. Od posledního venkovního zápasu v Loděnici jsme zlepšili výkon o 100%, na více než jeden bod to ale nestačilo. Za první poločas zaslouží pochvalu Kryštof Kvěch, který byl hodně aktivní. V druhé půli pak hru oživili střídající mladíci Krůta s Matouškem. V dalším zápase nás na domácím hřišti čeká souboj o druhé místo s Dobříčí. Hraje se tradičně v neděli 6.11. od 14:00.

Zpět na články »