Béčko se venku neprosadilo a prohrálo gólem z penalty

[21. 10. 2022 13:38:34]
Béčko se venku neprosadilo a prohrálo gólem z penalty

I. B třída, skupina D – 9. kolo  
Neděle 16. 10. 2022 (hřiště: Křivsoudov)


Křivsoudov - „B“ muži  1:0 (0:0)

G: ---

 


Sestava:
L.Dřevojan – Z.Janoušek, V.Plesl, T.Čipera, D.Pudil, P.Lípa, P.Sirotek, T.Brotánek (63.J.Lhota), R.Krůta, M.Dvořák, L.Mošnička

 

V 9. kole sezóny nás čekal zápas na hřišti Křivsoudova, které má o něco menší rozměry. Vzhledem k četným absencím a omluvenkám jsme nastoupili v dost kombinované sestavě a v nezvyklém rozestavení. Od začátku bylo jasné, že se na malém a podmáčeném hřišti bude rozhodovat ve velkém množství soubojů a diváci neuvidí žádný pěkný fotbal. První minuty utkání se podařily lépe domácím, kteří se dostali po standardních situacích do dvou dobrých šancí. Naštěstí poprvé se mával ofsajd a podruhé skončil míč těsně vedle branky. My jsme se prosazovali hlavně po pravé straně, kde obraně soupeře několikrát zahrozil P.Lípa. Většinou bohužel ale chyběl poslední krok, nebo větší kvalita v zakončení. Asi největší šanci měl Pavel v 30.minutě, když ho skvělou průnikovou přihrávkou oslovil T.Brotánek, ale domácí brankář si s jeho střelou na přední  tyč poradil a vyrazil ji na roh. Po jeho rozehrání si dobře navedl míč M.Dvořák a jeho točená střela na zadní tyčku skončila jen pár centimetrů vedle.


Hned ve druhé minutě 2.poločasu poslal M.Dvořák krásný míč za obranu na nabíhajícího P.Lípu, ten si míč zpracoval a středem postupoval zcela sám na brankáře. Bohužel pomezní rozhodčí odmával k našemu překvapení ofsajd, i když v době přihrávky byla hned trojice obránců blíže své brance než náš hráč! Další sporný moment přišel v 56.minutě, když po rychlém protiútoku domácího celku odpískal rozhodčí penaltu za velmi spornou ruku. Jak někdo po zápase trefně poznamenal „taková venkovní penalta“. Křivsoudov nabídnuté šance využil a dostal se do vedení 1:0. Od této chvíle už se nám hra vůbec nedařila, někteří hráči se více soustředili na diskuze s rozhodčími a protihráči. Prakticky jsme se nedostávali k ohrožení domácí branky a spíše jsme se museli soustředit na defenzivu. Křivsoudov o poločase udělal několik změn v sestavě a v druhé části nás přehrál. V závěru jsme se postupně pokusili hru otevřít, ale žádné šance jsme si nevytvořili. Naopak domácí mohli z rychlých protiútoků ještě skóre navýšit. V několika případech dobře zasáhl L.Dřevojan v naší brance a pár střel bylo nepřesných.


Pokud by domácí mužstvo nedostalo šanci zahrávat penaltu, tak je dost možné, že by zápas skončil bezgólovou remízou. Sice je pravda, že v druhé části jsme byli horším týmem, ale bylo to ovlivněno průběžným stavem, když domácím se hrálo lépe a my jsme museli za každou cenu chtít hrát dopředu do zavřené obrany. Bohužel opět jsme nedokázali vstřelit branku a navíc některým hráčům evidentně docházely síly. Celý tento problém začíná od slabé tréninkové docházky a následně i počtu hráčů, kteří jsou ochotni jet na zápasy. V dalším kolem hrajeme v Divišově v sobotu 22.10. od 15:30 hod.  

 

Zpět na články »