Béčko se strachovalo o výhru do poslední minuty

[6. 4. 2023 14:56:03]
Béčko se strachovalo o výhru do poslední minuty

I. B třída, skupina D – 15. kolo  
Neděle 3. 4. 2023 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Miřetice  3:2 (3:1)
G: D.Čipera, R.Krůta, P.Lípa

Sestava:
F.Dřevojan – J.Chlasták (55.M.Novák), D.Pudil, L.Mošnička, T.Čipera, T.Nováček (82.T.Brotánek), M.Bláha (62.F.Stibor), D.Čipera, P.Lípa, R.Krůta, V.Lípa

Zápas s Miřeticemi se hrál tzv. o šest bodů, protože v případě výhry bychom se soupeři v boji o záchranu výrazně přiblížili. Miřetice podle očekávání od začátku vsadili hlavně na dlouhé míče a nacvičené standardní situace (včetně dlouhého vhazování před branku). My jsme do utkání šli se záměrem využít rychlé kraje, případně fotbalově vykombinovat střed hřiště. Hned úvod utkání přinesl několik našich rychlých akcí a soupeř byl pod tlakem. V 5.minutě pěkně pronikal do vápna P.Lípa, ale soupeř jeho zakončení zblokoval na roh. Rozehrávky se chopil D.Čipera a s přispěním větru nás přímo z rohu poslal do vedení – 1:0. V 17.minutě soupeř zachytil naší nepřesnost v rozehrávce a F.Dřevojan v brance musel předvést dobrý zákrok. O minutu později se Filip naopak podílel na naší brance, když dlouhým výkopem našel P.Lípu, který míč zatáhl ke koncové čáře, přihrávkou pod sebe našel R.Krůtu a ten utaženou střelou zvýšil na 2:0. Ještě radostněji bylo v 23.minutě, když V.Lípa posunul míč na nabíhajícího bratra a Pavel si v samostatném úniku věděl rady – 3:0. Bohužel tento moment naše hráče ukolébal, každý si pravděpodobně myslil, že už se zápas dohraje sám a ještě soupeři nasázíme další branky. Jenže tak to vůbec nebylo. Soupeř našeho polevení využil a začal mít na hřišti herní i fyzickou převahu. V 38.minutě přišlo zasloužené snížení, i když jsme k němu přispěli obrovskou chybou v rozehrávce před naším vápnem – 3:1. Přesně ve chvíli, když vypršela 45.minuta měly Miřetice navíc 100% šanci na další gól, ale hostující útočník naštěstí zamířil těsně vedle branky.


I když jsme si v kabině všechno rozebrali, řekli si, co je potřeba hrát a hlavně, že musíme opět zvýšit nasazení, tak na hřišti se dělo úplně něco jiného. Prakticky hned od prvních chvil druhé části soupeř znovu začal určovat tempo hry a z naší strany to byla hlavně snaha o ubránění výsledku. Bohužel ani to se dlouho nepodařilo. Nejdříve v 48. a 49. minutě hosté zahodili dvě velké šance, aby v 50.minutě nehlídaný hráč po rohovém kopu snížil na 3:2. Tento moment soupeře ještě více nabudil a ve zbytku utkání nás prakticky k ničemu nepustil. V 75.minutě nás od vyrovnání uchránil fantastickým zákrokem na lajně F.Dřevojan. Když už se zdálo, že je o výsledku utkání rozhodnuto, tak v nastavení soupeř dostal míč do naší branky, ale po dorážce zblízka naštěstí asistent rozhodčího odmával ofsajd.


Z prvního jarního domácího zápasu jsme si odnesli velmi důležité body, ale zároveň také varování, že není možné ani při sebelepším stavu polevit a nechat soupeř vrátit do utkání. Nakonec se nám podařilo výsledek udržet, ale je potřeba si přiznat, že soupeř byl dvě třetiny zápasu lepší. Příští zápas sehrajeme s Kunicemi v sobotu 8.4. od 10:15 hod (hřiště Velké Popovice).

Zpět na články »