Béčko přivezlo ze Sedlce-Prčice pouze bod, ale přesto obsadilo 2.místo

[18. 6. 2018 11:28:29]
Béčko přivezlo ze Sedlce-Prčice pouze bod, ale přesto obsadilo 2.místo

 

TJ Sokol Sedlec Prčice – „B“ muži  3:3 (1:1)    na penalty 3:2

G: Podlipský, Krůta, Dvořák M.

Sestava Tatranu:
Vančát - Podlipský, Hofman, Stibor (46.Kabiček), Bartůšek - Lipa V., Čejda J., Dvořák M. (68. Glogar), Lípa P. - Krůta, Špaček

 

ŽK: 71. Bartůšek, 73. Glogar

 

ČK: 71. Čejda J.


Po čtyřech výhrách v řadě, jsme se dostali na druhé místo, které jsme chtěli udržet v posledním zápase v Prčici. V podzimním derby, jsme v tvrdém a nervózním zápase prohráli 0:2 a přišli o tři vyloučené hráče. I proto jsme chtěli v posledním zápase uspět. Z tradičních hráčů nám chyběli Valenta a Pudil, naopak nás posílili Michael Dvořák a Pavel Lípa.

Zápas začali domácí hodně od podlahy a ve 20. min už měli po ostrých faulech dvě žluté karty. My jsme byli fotbalovější, bohužel nás trápí koncovka. V 10 min se probil po pravé straně stoper Hofman, předal Krůtovi, který přestřelil. Ve 13. min začal pěknou akci na levé straně Krůta, přihrál do křídla P. Lípovi, který našel v dobré pozici Špačka, ten ale z první minul. V 17. min. se P. Lípovi nepodařila střela, přesto vysoký padáček nadělal domácímu Dřevojanovi velké problémy, ale Špaček nedokázal zblízka míč dotlačit do sítě. Akce dále pokračovala, míč se od Pavla Lípy dostal k Podlipskému, který levačkou otevřel skóre 0:1. Po několika nadějných střelách ze střední vzdálenosti, měl ve 39. min velikou šanci kapitán Čejda. Narazil si se Špačkem, sám před Dřevojanem několikrát naznačil, ale zakončeni se do branky nevešlo. Ve 42. min šel zleva sám na bránu aktivní P. Lípa, ale přestřelil. Jak naložit s koncovkou nám ukázal ve 44. min domácí Davídek. Po nenápadné akci se na levé straně uvolnil a z hranice vápna trefil přesně k bližší tyči 1:1. Místo vedeni alespoň 3:0 jsme šli nakonec do kabin za nerozhodného stavu.

Druhou půli jsme začali výborně. Ve 48. min si středem potáhl míč M. Dvořák, jeho krásnou střelu z 22 metrů vytěsnil Dřevojan na břevno, ale na dorážku Krůty už nedosáhnul 1:2. O dvě minuty později předvedl další parádu zase Michal Dvořák. Na levé straně se dostal k míci a chytře přeloboval bezmocného Dřevojana 1:3. Na hřišti jsme v následujících minutách jasně dominovali. V 66. min se individuálně prosadil na pravé straně V. Lípa, přihrávkou hledal Špačka, který jen o centimetry na míč před prázdnou bránou nedosáhl. V 69. min dostal za obranu přihrávku Dvořák, ale místo zakončení z jasné pozice hledal ještě Bartůška, který byl v ofsajdu a stejně přestřelil. Rozhodující moment zapasu přišel v 71.min. po několikáté byl ostře faulován Čejda. Po následné potyčce několika hráčů byl nakonec vyloučený domácí Boubalík a právě nás kapitán. Domácím se stejně jako na podzim podařilo tvrdou hrou rozhodit naši koncentraci a během pěti minut vyrovnali. Nejdříve jsme nechali v 75. min trestuhodně volného Prchlíka, který po centru do vápna trefil v krkolomné pozici přesně k bližší tyči 2:3. O minutu později dostal Davídek míč do levého křídla a po kontaktu s P. Lipou se pískala penalta. Tu bezpečně proměnil Prchlík 3:3. Do konce zápasu jsme měli ještě pár nadějných situací, ale zápas nakonec dospěl k penaltovému rozstřelu o druhý bod. Gólmani Vančát i Dřevojan zneškodnili po dvou penaltách a poslední pokus poslal Glogar nad. Úspěšnými střelci byli Krůta a Bartůšek a neproměnili V. Lípa a Vančát.

V zápase jsme byli lepším mužstvem, ale domácí nás přetlačili tvrdou a místy až zákeřnou hrou. Bohužel po nuceném odchodu Čejdy jsme nechali soupeře vyrovnat. I když jsme přišli o dva body, tak jsme nakonec udrželi druhou pozici a vylepšili tak historicky nejlepší umístění béčka Tatranu.

Zpět na články »