Béčko přehrálo Zdice!

[12. 9. 2016 12:17:26]
Béčko přehrálo Zdice!

Po kanonádě v Březnici jsme chtěli přidat další body i góly v domácím zápase se Zdicemi. Soupeř v prvních kolech příliš nezářil, získal pouze jeden bod. Oproti minulému zápasu se v naší sestavě objevil Soldát, naopak chyběl zraněný Matoušek.

Tatran Sedlčany „B“ – FK Olympie Zdice 4:0 (2:0)

 

G: Bartůšek, Soldát, Pešek (p), Sirotek M.

 

Sestava Tatranu: Mošnička  - Pešek (80.Šťovíček F.), Pudil, Ségl, Bartůšek (76. Brotánek T.) -  Soldát , Chlasták M. (62.Otradovec), Hájek, Sirotek M. – Valenta (76.Čížek), Lípa V.(58.Chlasták P.).

 

ŽK: 78. Chlasták P.

 

Zápas jsme ve velkém vedru začali aktivně a soupeře jsme od začátku přehrávali. V 10.minutě se po autu na pravé straně výborně uvolnil Lípa, zpětná přihrávka ale našla pouze bránící hráče. Ve 14.minutě jsme předvedli na levé straně rychlou kombinační akci. Martin Chlasták vysunul Bartůška, ten našel ve vápně Valentu, jeho střele levačkou ale chyběla razance a gólman si s ní bez problémů poradil. O dvě minuty později se už měnilo skóre.  Sirotek hodil aut na nabíhajícího Bartůška. Adam si z levé strany navedl míč do středu a z 25 metrů vymetl pravou šibenici branky 1:0. Po úvodní brance se obraz hry příliš neměnil. Soupeř se na naší půli objevoval jen sporadicky, my jsme vytrvale útočili. Ve 23.minutě přešel Pešek středem přes dva hráče a na vápně našel volného Lípu. Ten pohotově zakončil po zemi k pravé tyči. Gól ale nebyl kvůli údajnému ofsajdu uznaný. O minutu později se vlevo uvolnil Valenta a na vápně našel nabíhajícího Hájka. Ten si ještě posunul míč doprava a povedenou střelu odvrátil z prázdné brány až hostující obránce. Ve 28.minutě vysunul do pravého křídla Pešek Sirotka. Marek zpětnou přihrávkou po zemi našel Martina Chlastáka, který trefil do míst, kde byl hostující brankář. Ve 30.minutě se připomenuli hosté. Po chybné rozehrávce dozadu postupoval hostující útočník z levé strany sám na bránu. Na poslední chvíli ale výborně zasáhl vracející se Ségl a hostujícího hráče čistě odzbrojil. Ve 40.minutě vysunul milimetrovou přihrávkou Valenta Soldáta. Ten postupoval sám na bránu a po kličce brankáři pohodlně zakončil do prázdné brány 2:0. Ve 42.minutě vyboxoval Mošnička nebezpečný centr z pravé strany. Míč se ještě na naší půlce dostal k Sirotkovi, který po levé lajně utekl bránícím hráčům a vybídnul ke skórování Soldáta. Luboš byl úplně sám před bránou, střela se mu ale nepovedla a skončila vedle. V poslední minutě poločasu ještě vysunul Pešek Valentu, ten z pravé strany netrefil ani branku, ani nabíhajícího Lípu na zadní tyči. Skóre se tak už neměnilo, i když branek v hostující síti mělo být alespoň dvakrát více.

 

Úvod druhého poločasu jsme si chtěli pohlídat a nepustit soupeře do hry. To se podařilo a míč byl převážně na našich kopačkách. Ve 49.minutě se z 30 metrů opřel do míče „bombarďák“ Ségl a lehce tečovanou střelu zastavilo až břevno. Pohotová dorážky Lípy skončila těsně mimo. V 51.minutě se u rohového praporku pěkně uvolnil Hájek, přesným centrem našel Lípu. Našeho kanonýra se tentokrát držela smůla a hlavou opět netrefil. V 55.minutě rozjel na pravé straně další pohlednou akci Valenta. Centrem našel Sirotka, který hlavou vrátil na Soldáta, toho ale vychytal hostující brankář. Z protiútoku byl Soldát vidět i na druhé straně, kdy po kolmici do vápna výborně odstavil naběhnutého útočníka. V 66.minutě vysunul krásně Hájek do levého křídla Sirotka, ten nabral rychlost a hostující obrana ho zastavila až ve vápně nedovoleným zákrokem – penalta. K té se postavil Pešek a nemýlil se 3:0. Tím jsme zlomili odpor hostujícího mužstva, který zbytek zápasu dohrával s cílem neinkasovat větší počet branek. V 72.minutě vysunul střídající Otradovec Valentu, ten se na pravé straně uvolnil, bránu ale netrefil. V 79.minutě dostal do křídla přihrávku Petr Chlasták, přesným centrem našel Čížka. Honza  pohotově zakončil do protipohybu brankáře a míč odražený od tyče dorazil do prázdné brány Marek Sirotek 4:0. V závěru už se nepodařilo vstřelit diváky požadovaného „bůra“, přesto mohlo být 105 přihlížejících spokojeno.

 

Po výrazném vítězství v Březnici jsme byli i tentokrát jasně lepším týmem a po zásluze zvítězili. Kdyby jsme byli efektivnější v koncovce, mohlo být gólů mnohem víc.  Pochválit musím opět celý tým, spolehlivě fungovala obrana, soupeř ani jednou netrefil prostor brány. Vepředu jsme předvedli hodně akcí, které se musely líbit. Hned na třech gólech se podílel Marek Sirotek, který se zlepšuje každý zápas. Příští utkání  odehrajeme v sobotu ve Zvole a rádi bychom prodloužili vítěznou sérii.

Zpět na články »