Béčko předvedlo velký obrat v závěrečných minutách a bralo 3 body!

[4. 9. 2017 12:12:04]
Béčko předvedlo velký obrat v závěrečných minutách a bralo 3 body!

 

FK Králův Dvůr "B"- Tatran Sedlčany „B“ 3:4 (2:0)

G: Valenta 2x, Krůta 2x.

Sestava Tatranu: Glogar  – Podlipský, Pudil, Stibor, Dvořák J. – Lípa V., Otradovec (75.Nováček), Krůta, Špaček (68.Bartůšek) – Valenta, Kvěch R. (39.Matoušek L.)


ŽK: 55.Otradovec


K prvnímu venkovnímu zápasu jsme odjížděli do Králova Dvora s cílem potvrdit vydřené vítězství v derby s Petrovicemi a bodovat. Za domácí Béčko se na hřišti objevil i bývalý hráč Viktorky Žižkov a Teplic Jiří Sabou, který jinak trénuje třetiligové Áčko „Cábelíků“. My jsme byli posíleni o Valentu a Krůtu a pomohli nám i Matoušek a Nováček z dorostu, kteří dopoledne hráli v Prachaticích.


Stejně jako minulý týden jsme měli špatný vstup do zápasu. Tentokrát jsme dostali gól hned ve druhé minutě. Na půlce hřiště ztratil míč Krůta, míč se dostal k Bicanovi, který se prosadil přes Pudila a zkušeně k tyči otevřel skóre - 1:0. Nepovedený začátek se nám nepodařilo napravit celý poločas. V naší hře byla řada nepřesností. Ke všemu chyběl ještě důraz a bojovnost a domácí měli hru pevně ve svých rukách. Chytře čekali na naše ztráty a podnikali nebezpečné výpady do otevřené obrany. My jsme v útoku nebyli příliš nebezpeční, za zmínku stojí jen 14. Minuta, kdy Dvořák našel přesným centrem Valentu, ten ale z 13 metrů přestřelil. Aktivní Krůta střílel 2x ze střední vzdálenosti - bez efektu. Nepovedený poločas nakonec orámoval druhý domácí gól. Zkušený Sabou vysunul za obranu opět Bicana a ten sám před Glogarem nezaváhal - 2:0.


Do druhé půle jsme šli se změněnou taktikou. Chtěli jsme zjednodušit hru – dostávat míče co nejrychleji na útočníky, přidat na důrazu a bojovnosti. Pomohl nám i rychlý gól Valenty (46. minuta), ke kterému se dostal odražený míč a Míra ho levačkou z 25 metrů napálil nechytatelně pod břevno -  2:1. Hru výrazně oživil Matoušek, který ještě před přestávkou vystřídal zraněného Kvěcha. Lukáš se postavil do středu zálohy a Krůta se posunul na své místo do útoku. V 55.minutě jsme předvedli rychlou akci po levé straně. Otradovec vysunul Špačka, který našel ve vápně hlavu Lípy, míč však skončil těsně vedle bližší tyče. Díky změně taktiky a zvýšení pohybu jsme domácí v druhé půli téměř k ničemu nepustili a po hodině hry jim začali viditelně docházet síly. V 68.minutě přišel na hřiště Bartůšek a hned mohl vyrovnat. Na levé straně vápna se k němu dostal míč, a i když byl úplně sám, trochu ukvapeně střílel z první a branku minul. Zase jednou zafungovalo, nedáš – dostaneš. Z protiútoku se ve vápně dostal míč ke střídajícímu Graciasovi, který měl dostatek času na zpracování a přesné zakončení - 3:1. Místo toho, aby nás gól položil, vybudil nás ještě k větší aktivitě. K útočné dvojici Krůta Matoušek se vysunul více dopředu Lípa a v 75.minutě přišel na hřiště další útočník Nováček. Risk se vyplatil hned v téže minutě. Podlipský rozehrával trestňák z půlky hřiště a většina hráčů se přesunula do vápna. Míč nakonec necentroval do vápna, ale posunul ho do odkryté pravé části hřiště, kam si chytře naběhnul Stibor. Následný centr si ve vápně našel Krůta a propálil houštinu těl před sebou - 3:2. V 78.minutě mohl vyrovnat Bartůšek. Pěkně si naběhnul na roh Matouška, jeho hlavičku ale u bližší tyče vyrazil brankář Melzer. Náš tlak pokračoval a na poslední minuty se na hrot posunul ještě vysoký Stibor. Vyrovnání se nakonec podařilo dvě minuty před koncem, kdy byl ve vápně ostře atakován Matoušek a rozhodčí Budař ukázal na penaltový puntík. K míči se postavil David Krůta a tvrdou ranou k levé tyči vyrovnal na 3:3. Zápas už směřoval k penaltovému rozstřelu, když se ve druhé nastavené minutě dostal ve středu pole k míči opět Krůta a vydláždil krásnou uličku na Valentu, který zkušeně kolem gólmana zavěsil - 3:4.


Zápas dvou rozdílných poločasů měl nakonec šťastný závěr a vezeme si další body. Za druhý poločas byla výhra naprosto zasloužená. Musíme se ale poučit z nepovedené první půle a vyvarovat se špatným začátkům zápasů. Na velkém obratu se velmi dobrým výkonem v druhém poločase podíleli všichni hráči. Vyzdvihnout je třeba produktivní mladíky Krůtu a Valentu, kteří se podíleli na všech našich brankách. Hru výrazně oživil i střídající Matoušek. Příští zápas sehrajeme v neděli 10.9. od 17 hodin na domácím hřišti s nováčkem FK Rudná. Přijďte nás povzbudit!

Zpět na články »