Béčko poznalo, že v Jevanech se nevyhrává

[31. 5. 2023 12:47:48]
Béčko poznalo, že v Jevanech se nevyhrává

I. B třída, skupina D – 23. kolo  
Sobota 27. 5. 2023 (hřiště: Jevany)


Jevany – „B“ muži  4:2 (2:0)
G: R.Kvěch (p), V.Lípa 

Sestava:
F.Dřevojan – O.Štemberk, L.Mošnička (46.V.Plesl), T.Čipera, P.Lípa, D.Čipera, M.Bláha, V.Lípa, M.Barták, R.Kvěch, R.Krůta (66.L.Matoušek)


V předposledním venkovním zápase sezóny jsme hráli na hřišti druhého týmu tabulky z Jevan. My jsme již tradičně řešili problémy se sestavou, a tak nám musel pomoci M. Barták, který 10 měsíců nehrál, zraněný L.Matoušek a pár kluků z áčka, které čekal nedělní zápas. Hráče jsme před začátkem upozornili, že toto není pro nás úplně nejdůležitější zápas, tak ať hlavně nepřijde nějaká zbytečná červená apod., ale zároveň jsme si mysleli, že by to mohlo proběhnout v klidu, když domácím už prakticky o nic nejde. Bohužel jak se brzy ukázalo, tak jsme se zmýlili …


Vstup do utkání jsme domácím značně usnadnili, když se nám nepodařilo dobře zorganizovat nezvyklé rozestavení, které jsme chtěli vyzkoušet a v 5. minutě už to bylo 1:0. V 10. minutě mohl srovnat R. Krůta, ale po sklepnutí míče od V. Lípy mířil v nadějné pozici těsně vedle. Následně ve 14.minutě přišel neodmávaný ofsajd a Jevany se dostaly do vedení 2:0.  V 33.minutě se nám podařilo zatlačit na rozehrávku soupeře a R.Kvěch po zisku míče zakončoval kousek vedle pravé tyčky. V 34.minutě propadl míč přes naše malé vápno a dorážku skvěle zlikvidoval F.Dřevojan. V 39.minutě se do další dobré pozice po rohovém kopu dostal R.Kvěch, ale nastřelil pouze brankáře. V 44. minutě ještě zakončil pohlednou kombinační akci M.Bláha, který tvrdě vystřelil z 20 metrů, ale brankář si s míčem poradil. Těsně před poločasovým hvizdem byl ošklivým šlapákem faulován L.Mošnička a do druhé části již nenastoupil.


O poločasové přestávce jsme se hlavně snažili hráče uklidit, protože všem bylo jasné, že špatný výkon rozhodčích není náhodný. O to více jsme do druhé části šli hlavně s tím, aby se nikdo nenechal k něčemu zbytečně vyprovokovat a chtěli jsme zápas v klidu dohrát. V 55.minutě se nám podařilo dostat míč do branky, když trestný kop ze strany D.Čipery hlavou usměrnil za brankáře P.Lípa. Bohužel pomezní rozhodčí prakticky hned při rozehrávce zvedl praporek, a i když Pavel nabíhal hodně zezadu, tak gól neplatil. V 62. a 69. minutě jsme mohli postupovat zcela sami na soupeřova brankáře, ale pokaždé nám byl odmáván ofsajd, který nebyl minimálně o metr. V 77.minutě se zaskvěl F.Dřevojan, když zlikvidoval 100% brankovou příležitost. V 80.minutě byl ve vápně jasně faulován V.Lípa a z nařízené penalty R.Kvěch snížil na 2:1. V 83.minutě O.Štemberk skvěle vyvezl míč, akce pokračovala přes V.Lípu, který vysunul P.Lípu a toho zastavil tvrdým zákrokem domácí brankář. Odražený míč se vrátil k Vencovi a ten vyrovnal na 2:2. V závěru jsme očekávali, že se za tohoto stavu ještě „mohou dít věci“, ale nakonec se domácí dostali znovu do vedení naprosto regulérně, když v 87.minutě využili pěkného centru z rohového kopu – 3:2. Konečnou tečku dostal zápas v 92.minutě, když jsme do otevřené obrany dostali na 4:2.


Zápas se nám velmi těžce hodnotí, protože byl výrazně ovlivněn „výkonem“ rozhodčích. Fotbalově jsme určitě předvedli větší kvalitu než domácí celek, ale mnoho dobrých šancí jsme zahodili. Na druhou stranu i Jevany si dokázali vytvořit velké množství brankových příležitostí a průběhu hry by zřejmě odpovídala remíza. Nejdůležitější ovšem z tohoto zápasu je fakt, že se nikdo nenechal vyprovokovat a neoslabil nás zbytečným vyloučením do dalších kol. Příští zápas hrajeme netradičně v pátek 2.6. ve Velkých Popovicích od 19:00 hod.    

Zpět na články »