Béčko otočilo zápas v Jílovém

[23. 5. 2024 12:50:07]
Béčko otočilo zápas v Jílovém

I. B třída, skupina E – 21. kolo  
Sobota 18. 5. 2024 (hřiště: Jílové u Prahy)

 

Jílové – „B“ muži   2:4 (1:0)
G: Repetný, R. Krůta, V. Lípa, M. Sirotek

Sestava:
F. Dřevojan – Z.Janoušek (69.P.Sirotek), L.Mošnička, D.Pudil, J.Repetný (84.L.Rákosník), P.Lípa, M.Dvořák, V.Lípa, M.Sirotek, M.Barták (60.R.Krůta), R.Kvěch  


Po výborném domácím výkonu nás čekal zápas, do kterého jsme šli v pozici velkého favorita, protože Jílovému patří poslední pozice v tabulce. Oproti minulému kolu došlo v sestavě k několika změnám, ale sestavu jsme měli velice silnou. Bohužel, jak se brzy ukázalo, tak nám hodně chyběl ještě jeden tvořivý hráč.


Hned od úvodu jsme si vytvořili mírnou územní převahu, ale nebylo z toho žádné ohrožení soupeřovy branky. Na začátku osmé minuty se hra snad poprvé přesunula na naší polovinu a bohužel z toho hned byl průšvih. Místo jednoduché malé domů jsme ztratili při rozehrávce míč a domácí hráč samostatný únik proměnil ve vedoucí branku – 1:0. Od této chvíle začalo Jílové bránit ve velkém počtu lidí a prakticky nám nedávalo šanci využít našich rychlých krajních hráčů. Hra do zavřené obrany se nám vůbec nedařila a na hřišti chyběl někdo, kdo by dokázal vymyslit nějakou překvapivou přihrávku, či průnik. Je ovšem potřeba říci, že velkým problémem bylo také to, že jsme se nedokázali přinutit k většímu nasazení a chyběl i pohyb. V 19. minutě navíc mohlo Jílové dát další branku, když po naší další ztrátě v rozehrávce přišel centr ze strany a zakončení hlavou těsně vedle. Do konce prvního poločasu jsme si nedokázali vytvořit žádnou vyloženou příležitost, z které bychom mohli vyrovnat, a o přestávce bylo potřeba si říci, jak budeme hrát dál.


Do druhé části jsme nakonec nastoupili ve stejné sestavě i rozestavení a s plánem, že zlepšeným pohybem a větším nasazením domácí unavíme a následně dokážeme využít nějakého okénka v jejich obraně. Obraz hry se opravdu začal trochu měnit a dařilo se nám dostávat blíže soupeřovy branky. V 55.minutě pěkně zatáhl po lajně míč M.Sirotek, ale na jeho střílený centr do malého vápna naši útočníci těsně nedosáhli. Ale už o minutu později se ke střele z 20 metrů odhodlal J.Repetný a trefil přesně k zadní tyči, čímž vyrovnal na 1:1. V 64.minutě našel M.Sirotek centem L.Mošničku, ale jeho zakončení zastavila tyčka. V 66.minutě přihrál Z.Janoušek pod sebe na vápno střídajícímu R.Krůtovi a ten utaženou střelou otočil stav na 1:2. Když už se zdálo, že tímto výsledkem utkání i skončí, tak nakonec přišel velice dramatický závěr. V 85.minutě hosté využili nedorazu v naší obraně a po přihrávce středem dokázali srovnat – 2:2. Naštěstí nás tato branka nepoložila, a protože jsme věděli, že bod by pro nás byl málo, tak jsme hned vrhli všechny síly do útoku. Odměna dorazila v 87.minutě, když R.Krůta nacentroval míč do vápna, V.Lípa vystřelil a brankář jeho pokus vyrazil do obránce, od kterého míč putoval do sítě – 2:3. V poslední minutě ještě navíc R.Krůta podstoupil těžký souboj na polovině hřiště, míč se odrazil k volnému M.Sirotkovi a ten po dlouhém úniku z křídla uzavřel skóre – 2:4.   


Celkově zápas musíme hodnotit z dvou pohledů. Z toho herního určitě nemůžeme být zcela spokojeni, protože hlavně v prvním poločase jsme zaostávali v pohybu a nasazení, s čímž souviselo i to, že jsme se nedokázali prosadit do zavřené obrany. Po přestávce se přeci jen náš výkon o něco zlepšil a podařilo se nám vstřelit i potřebné góly. Varováním ovšem určitě je několik hrubých chyb v rozehrávce a při zakládání útoků, které jsme během zápasu udělali. Druhý pohled je výsledkový a zde musíme být spokojeni, protože se nám nakonec podařilo urvat velice důležité tři body, čímž jsme se udrželi v boji o záchranu, který ještě bude velice těžký. V tuto chvíli, to totiž vypadá, že z naší skupiny bude sestupovat 6 mužstev. V příštím kole hrajeme doma „derby“ s Petrovicemi a zápas se začíná v neděli v 17 hodin.   

 

Zpět na články »