Béčko nezvládlo další venkovní zápas

[30. 10. 2017 11:14:09]
Béčko nezvládlo další venkovní zápas

 

FK Dobříč 1940 - Tatran Sedlčany „B“ 4:1 (0:0)

G: Podlipský

Sestava Tatranu: Ješuta  – Podlipský, Pudil, Čejda J., Dvořák J. – Valenta (63.Špaček), Strnad, Matoušek P., Lípa V. – Němec, Krůta (77.Bartůšek)


ŽK: 39. Němec, 45.Matoušek P.


Po domácí porážce s Hostomicemi jsme jeli do Dobříče s jasným cílem bodovat. Ani domácí si ale nemohli dovolit ztrátu, protože zatím příliš bodů neposbírali a pohybují se ve spodních patrech tabulky. V sestavě jsme postrádali zraněného Stibora, v útoku nám naopak vypomohl Dominik Němec, který nemohl v neděli nastoupit za Áčko.

Po opatrném začátku jsme získali územní převahu a byli jsme jasně lepším týmem. Hlavně ve středu hřiště jsme domácí přehrávali a i přes řadu nepřesností jsme se dostávali do gólových šancí. V 18. min. poslal Krůta z pravé strany střílený centr před bránu, kde na něj jen těsně nedosáhl Němec. Ve 20. min. se podél koncové čáry uvolnil přes dva obránce Valenta, zpětnou přihrávkou ale nikoho nenašel. Ve 24. min. byl opět Valenta už mnohem přesnější. Z pravé strany našel ve vápně Matouška, který úplně sám 12 metrů od brány trefil jen náruč gólmana Novotného. Ve 34. min. jsme podnikli rychlý útok středem pole, Valenta posunul na Krůtu, který halfvolejem z 16 metrů zamířil zase jen do rukavic domácího brankáře. Ve 41.min. se k první vážnější akci dostali domácí, ale osamocený Svatek, na levé straně vápna, mířil vedle. Ve 44.min. jsme mohli skórovat do šatny. Krůta prudkou přihrávkou našel Valentu, ten sklepl hrudí na Němce, který těsně před Novotným trefil jen jeho levou nohu. Místo našeho vedení minimálně o dva góly se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Skóre se ale měnilo hned v první minutě druhého poločasu. Po autu se ve vápně pěkně uvolnil Matoušek, míč mu sice v poslední chvíli uskočil, ale pohotový Podlipský ho ze 7 metrů napálil prudce pod břevno - 0:1. Vedení jsme však neudrželi dlouho. V 51. min. si Slavíkův centr od levé lajny pohodlně zpracoval nehlídaný Svatek a z 15 metrů pod břevno vyrovnal na 1:1. Asi rozhodující moment zápasu přišel o dvě minuty později. Na levé straně se opět uvolnil Slavík a střelou z 20 metrů na bližší tyč otočil skóre - 2:1. V 57. min. jsme mohli vyrovnat. 22 metrů od brány byl faulovaný Strnad a následný Matouškův trestňák přes zeď skončil jen na pravé tyči. V dalších minutách jsme se marně snažili o srovnání výsledku, naše převaha už nebyla tak výrazná jako v prvním poločase. Moc nám neseděl ostrý vítr, který byl na otevřeném hřišti výhodnější pro defenzivnější styl domácích. V 67. min. jsme přesto byli blízko ke gólu. Matoušek kolmicí za obranu vysunul Němce, ten udělal před vápnem kličku brankáři, ale prázdnou bránu z úhlu netrefil. Stále více jsme pak otevírali obranu a domácí nás nakonec ještě dvakrát potrestali. V 77.min. dostal míč za obranu Kadlec, krásně ho zpracoval a nájezd zkušeně proměnil střelou na zadní tyč - 3:1. V 89. min. pak ještě Kadlec se Svatkem přelstili jednoduchou akcí na levém křídle čtyři naše hráče a po zpětné přihrávce prvně jmenovaný pohodlně skóroval na konečných 4:1.

Celkové skóre úplně nevypovídá o dění na hřišti. V první půli jsme soupeře jasně přehrávali, ale na gól se strašně nadřeme. Domácí hráli jednoduše, většinou nakopávali balóny na vysokého Kadlece na hrotu. Ten převážnou část míčů dokázal zpracovat a nechával oddechnout přetížené obraně. V druhém poločase jsme sice rychle skórovali, po obratu domácích jsme se ale už nedokázali vzpamatovat a nakonec dostali ještě dva góly. Fakticky nás porazila trojice zkušených domácích hráčů Kadlec, Slavík a Svatek, kteří zařídili všechny branky. Příští zápas budeme chtít zastavit výsledkovou mizérii. Na domácím hřišti nás ale čeká těžký úkol, protože přijede druhý celek tabulky FK Lety v čele s exligisty Sňozíkem a Markem Jarolímem. Přijďte nás v neděli 5.11. od 14 hod povzbudit!!!

 

Zpět na články »