Béčko nevyužilo v Říčanech herní převahu a opět prohrálo

[10. 11. 2022 13:21:52]
Béčko nevyužilo v Říčanech herní převahu a opět prohrálo

I. B třída, skupina D – 12. kolo  
Sobota 5. 11. 2022 (hřiště: Říčany)


Říčany – „B“ muži  3:1 (1:0)

G: L. Mošnička

Sestava:
F.Dřevojan – J.Dvořák, D.Pudil, L.Mošnička, T.Čipera, V.Lípa (75.P.Sirotek), D.Čipera, M.Dvořák, P.Lípa, R.Krůta, R.Kvěch


 

Poslední šanci, jak vybojovat na podzim nějaké body z venkovních hřišť, jsme měli v Říčanech, ale vzhledem postavení týmů v tabulce se dal očekávat velmi těžký zápas. My už tradičně měli velké problémy s počtem hráčů a do poslední chvíle se to měnilo, ale bohužel hráči pouze ubývali. Nakonec jsme tedy na zápas odjeli pouze ve 12 lidech a to ještě dva z toho vlastně zranění. Utkání se hrálo na těžkém terénu, když hřiště bylo podmáčené, rozbahněné a s postupujícím časem se tam dělalo více a více nerovností.


Přestože bylo hřiště v nedobrém stavu, tak jsme se chtěli pokusit hrát fotbal a nenechat se strhnout k nějakému boji a nakopávání. Jak se brzy ukázalo, tak podobný plán mělo i domácí mužstvo. Vstup do utkání jsme měli velice dobrý, a prvních deset minut se prakticky hrálo jen na polovině soupeře. V 7.minutě vybojoval míč R.Kvěch, posunul na M.Dvořáka a jeho pokus kolem vybíhajícího brankáře skončil jen kousek vedle branky. Ve 12.minutě jsme měli štěstí, když Říčany podnikly rychlý brejk a střelu zastavila až tyčka za naším brankářem. V 18.minutě vymyslil M.Dvořák pěknou průnikovku na P.Lípu, ale ten z úhlu nastřelil jen boční síť. V 28.minutě jsme soupeři doslova darovali vedoucí branku, když jsme zaváhali v rozehrávce a domácí šli zadarmo do vedení 1:0. Další důležitý moment přišel ve 34.minutě, když došlo k vyloučení D.Pudila, ale ve stejný moment byl za oplácení vyloučen i domácí hráč, takže zbytek zápasu se dohrával 10 na 10.


Do druhého poločasu jsme šli s vědomím, že pokud budeme pokračovat v naší hře, tak se nám ještě další příležitosti na vyrovnání naskytnou. V 50.minutě jsme ovšem málem prohrávali o dvě branky, když F.Dřevojan musel likvidovat nebezpečný brejk domácího týmu. V 55.minutě si míč na střelu navedl M.Dvořák, jenž brankář jeho pokus vyrazil. O pět minut později se situace prakticky zopakovala, jen s tím rozdílem, že tentokrát patřil zákrok domácího brankáře do kategorie zázračných, protože se jednalo o velice tvrdou střelu. No a bohužel následně se opakoval již po několikáté stejný scénář a potvrdilo se pravidlo nedáš-dostaneš. Po naší dobré pasáži hry, kdy jsme udávali tempo a snažili se vytvářet gólové příležitosti, přišly dvě povedené akce soupeře, které skončily dvěma góly. Nejdříve v 64.minutě se dobře rozehrané autové vhazování na naší polovině, série rychlých nahrávek a zakončující hráč sám ve vápně - 2:0. O dvě minuty později rychlý brejk do naší otevřené obrany (špatný návrat) a změna skóre na 3:0. Závěrečná půlhodina se potom hrála hlavně stylem nahoru-dolů, protože obě dvě družstva byly rozhodně lepší směrem dopředu, než dozadu. Bohužel nám se i přes několik dobře rozehraných akcí nedařilo vstřelit branku. Až v 79.minutě se do míče opřel L.Mošnička a tečovanou, skákavou střelou k tyči snížil na 3:1. V závěru jsme ještě dostali možnost zahrávat několik standardních situací, ale další branku už jsme nevstřelili.


Prohry v tomto zápase je velká škoda, protože s nám i přes špatné hřiště dařilo předvádět slušný fotbal a po většinu zápasu jsme byli herně určitě lepším týmem. Bohužel, jako už letos několikrát, jsme se přesvědčili, že fotbal se hraje na góly a nikoliv na to, kdo je lepší. A zatímco my jsme mnoho dobrých situací nedokázali dotáhnout k úspěšnému konci, tak domácí tým trestal většinu našich zaváhání.


Poslední zápas podzimu odehrajeme v pátek 11. listopadu od 19:00 na hřišti s umělou trávou a soupeřem nám budou Velké Popovice.        

Zpět na články »