Béčko neudrželo v Černolicích vedení

[7. 6. 2022 12:16:21]
Béčko neudrželo v Černolicích vedení

FUMBI I. B třída, skupina E – 24. kolo  
Sobota 4. 6. 2022 (hřiště: Černolice)

 

Černolice – „B“ muži 2:1 (0:1)

G: D. Čipera

Sestava:
M. Hašek – P. Sirotek, M. Doubrava, Z. Janoušek, M. Sirotek, T. Nováček, L. Matoušek, D. Čipera, R. Krůta, V.Lípa, J. Chocholoušek (85. M. Petera)


Nejtěžší část zápasu jsme sehráli ještě před úvodním hvizdem, kdy jsme během týdne postupně oslovovali všechny hráče dospělé kategorie v Sedlčanech a snažili jsme se dát dohromady alespoň 11 lidí. Doslova na poslední chvíli se to podařilo a byla odvrácena ostuda, že bychom do Černolic odjeli v deseti. Pokud vynecháme dlouhodobě zraněné, tak bylo postupně osloveno neuvěřitelných 45 hráčů! I přesto, že jsme do utkání šli v opravdu hodně kombinované sestavě, tak jsme se chtěli na pěkném hřišti v Černolicích pokusit zabojovat a odvézt si nějaký bod.


Vstup do utkání byl přesně takový, jaký jsme očekávali. Domácí se nás pokusili hned od první minuty dostat pod tlak a vynutit si herní převahu. Ve 3.minutě z toho pramenila první nebezpečná situace a od inkasované branky nás uchránila branková konstrukce. O dvě minuty později se nám povedl rychlý protiútok, když D.Čipera zatáhl míč do vápna a přihrávkou pod sebe našel L.Matouška, jenže jeho pohotovou střelu brankář chytil. V 10.minutě se skvěle v naší brance uvedl M.Hašek, který zlikvidoval obrovskou šanci a i následnou dorážku. V 19.minutě si domácí pomohli faulem před pokutovým územím a dostali jsme k dispozici nadějnou standardní situaci přibližně 20 metrů od branky. Exekuci si vzal na starost David Čipera a krásnou střelou přes zeď nás poslal do vedení 0:1. V 25.minutě zcela volný hráč v našem vápně hlavičkoval jen těsně vedle. V 34.minutě našel L.Matoušek pěknou přihrávkou do vápna V.Lípu, který se ocitl prakticky sám před brankářem, ale nedokázal ho překonat.


Ve 47. minutě vystřelil T. Nováček pár metrů za vápnem, ale i přesto, že byl míč ještě tečovaný, tak ho domácí brankář skvělým zákrokem vyrazil na roh. V 54.minutě zlikvidoval M.Hašek samostatný nájezd domácího útočníka. O dvě minuty později se rozhodčí po souboji ve vápně, kdy byl odehrán nejdříve míč, rozhodl odpískat pokutový kop proti naší brance. Domácí hráč nezaváhal a vyrovnal na 1:1. Od této chvíle se ještě navýšila aktivita Černolic a dostávali jsme se pod velký tlak. Vyústěním toho byla i situace v 67.minutě, kdy jsme inkasovali na 2:1. I když zde je potřeba říci, že se jednalo o naší zbytečnou chybu po ztrátě míče po autovém vhazování směrem dozadu. V 70.minutě jsme ještě dostali možnosti výsledek srovnat, ale krásnou střelu L.Matouška brankář neuvěřitelně vyrazil a po následném rohu odražený míč V.Lípa poslal těsně nad branku, která byla z velké části odkrytá. V 82.minutě jsme šli do oslabení, když byl na půlící čáře faulován R. Krůta, následně se v pádu ohnal loktem a zasáhl obličej soupeře. Rozhodčí se situaci rozhodl vyřešit žlutou pro hráče Černolic a červenou pro Radka za oplácení. Od této chvíle se nám již prakticky nepovedlo soupeřovu branku ohrozit a domácí směřovali k důležitému vítězství v boji o záchranu. Až v úplně poslední minutě nastavení jsme ještě zahrávali dlouhý míč do vápna z trestného kopu, ale na míč nikdo nedosáhl, i když M.Haškovi k tomu chyběl jen krok.


Celkově je potřeba říci, že domácí si dokázali vytvořit o něco více brankových příležitostí a svým důrazem nás nakonec přetlačili. Velký problém nám dělalo bránění standardních situací, kde měly Černolice jasnou výškovou převahu. Na druhou stranu musíme připomenout i našich několik vyložených šancí, které mohli skončit brankou, a výsledek mohl být jiný. Každopádně skončit nemůžu ničím jiným, než velkým poděkováním všem hráčům, kteří na zápas odjeli, i když pro některé to bylo dost komplikované.    

Zpět na články »