Béčko na lídra soutěže nestačilo

[21. 4. 2024 14:15:48]
Béčko na lídra soutěže nestačilo

I. B třída, skupina E – 18. kolo  
Sobota 20.4. 2024 (hřiště: Zdice)

 

Zdice – „B“ muži    5:1 (3:0)
G: D. Pudil (p)  

Sestava:
L.Dřevojan – J.Chlasták, L.Mošnička, D.Pudil, P.Krotil, V.Schwarz, L.Matoušek, M.Dvořák, D.Čipera, R.Kvěch (66.P.Sirotek), V.Lípa


K zápasu na hřiště vedoucího celku tabulky do Zdic jsme odjeli po problémech se skládáním nominace pouze s jedním náhradníkem. Na druhou stranu je potřeba říci, že kvalitu mužstvo mělo a tak jsme doufali, že bychom mohli favorita potrápit.


Bohužel hned první minuta přinesla důležitý moment, který ovlivnil zbytek zápasu. Domácí začali velkým náporem a po závaru v našem vápně se dostali do vedení 1:0. Nic nám nebyly platné protesty, že brance předcházel evidentní ofsajd. V 21.minutě hlavičkoval domácí útočník v dobré pozici těsně vedle. V 25.minutě přišla druhá sporná situace, když ležící domácí hráč přistrčil ve vápně míč rukou a následná střela skončila v síti – 2:0. Aby toho nebylo málo, tak ve 39.minutě z další ofsajdové situace Zdice upravily na přestávkových 3:0.


V 65.minutě pálil z trestného kopu nebezpečně R.Kvěch, ale skóre se neměnilo. V 72.minutě přišel velký nedůraz v našem vápně a domácí hráč se střelou z 12 metrů nezmýlil – 4:0. O dvě minuty později byl faulován pronikající V.Lípa a hlavní rozhodčí po signalizaci pomezního odpískal penaltu. K její exekuci se postavil kapitán D.Pudil a tradičně proměnil – 4:1. V 88.minutě přišla obrovská chyba v naší rozehrávce a domácí nabídnuté šance využili – 5:1.


Domácí mužstvo po celý zápas prokazovalo, že je velice kvalitní a zaslouženě vede tabulku. Soupeři jsme se nedokázali vyrovnat v důrazu a rychlosti hry. Obrovské problémy nám také dělalo vysoké napadání, které zatlačovalo naší rozehrávku až hluboko na naší polovinu, z čehož vzniklo i několik velkých chyb v rozehrávce. Směrem dopředu se nám vůbec nedařilo a prakticky jsme nebyli schopni soupeřovu branku souvisleji ohrožovat. Zdice si výhru zasloužili a nepochybuji, že by tento zápas zvládli i bez těch sporných momentů v prvním poločase. Příští zápas hrajeme v sobotu 4. května v Králově Dvoře, kde se utkáme s místní rezervou. Začátek zápasu je v 17:00 hod.


 

Zpět na články »