Béčko mělo problémy se sestavou, ale přesto dokázalo otočit souboj s Olbramovicemi

[14. 3. 2022 9:23:25]
Béčko mělo problémy se sestavou, ale přesto dokázalo otočit souboj s Olbramovicemi

Přípravné utkání
neděle 13. 3. 2022 (hřiště: UMT Sedlčany)

 

„B“+„C“ muži - Olbramovice  3:2 (0:1)
G: Špaček, M. Sirotek, Jindra

Sestava:
Mošnička (46. D. Šťovíček) – D. Janoušek, Pudil, D. Šťovíček, M. Sirotek, Nováček, Novotný, P. Sirotek, R.Krůta, Chocholoušek, Špaček
Střídání hokejově: Jindra

Do předposledního přípravného zápasu s Olbramovicemi nastoupilo „béčko“ ve velmi oslabené sestavě a pouze s 12 hráči, z čehož ještě byli dva brankáři. Na hřišti bylo dokonce více „céčkařů než béčkařů“ a na poslední chvíli nás doplnili dva hráči z kádru „áčka“, kteří měli v nohách sobotní mistrák.


Zápas nezačal z naší strany vůbec dobře, hrálo se bez nasazení a přicházelo mnoho nepřesností. Velkým problémem byla malá nabídka a obránci neměli na koho rozehrávat. Soupeř se snažil držet míč a připravit si postupné útoky, které se občas pokusil zrychlit dlouhým míčem mezi naše stopery. Jedna taková ulice se jim podařila v 11.minutě a po kontaktu nabíhajícího útočníka s naším obráncem se pískala dost přísná penalta, z které hosté dali na 0:1. Další dobrou příležitost si Olbramovice vytvořili v 28.minutě, ale dva osamocení hráči nedokázali navýšit skóre. Z naší strany první část nepřinesla žádnou vyloženou brankovou příležitost a několik střel ze střední vzdálenosti postrádalo přesnost.


Do druhého poločasu jsme vystřídali brankáře, když do branky šel D.Šťovíček a L.Mošnička se posunul do útoku. A jak se brzy ukázalo, tak to byl klíčový tah, protože Lukáš přinesl do hry pohyb a dokázal ostatní kluky strhnout k daleko většímu nasazení. Bohužel i druhá branka v zápase ovšem padla do naší sítě, když se po pěkné narážečce objevil hostující hráč zcela sám před naším brankářem a v 56.minutě zvýšil na 0:2. Ovšem právě po této brance přišel zlom ve vývoji utkání. Soupeř se malinko uspokojil s vedením a nám se naopak podařilo přidat na bojovnosti. Hned v 58.minutě dobře podržel míč na vápně V.Jindra, následně ho přihrál na J.Špačka a ten pěknou tvrdou střelou z 22 metrů snížil na 1:2. Navíc hned o minutu později dobře vystřelili L.Mošnička, brankář míč jen vyrazil a dobíhající M.Sirotek srovnal na 2:2. Najednou se obraz hry zcela změnil a soupeře jsme téměř k ničemu nepouštěli. Naopak nám se dařilo získávat plno míčů ve středu pole a zakládat nebezpečné útočné akce. Obrat ve skóre jsme dokonali v 77.minutě, když se po spolupráci s T.Nováčkem prosadil tečovanou střelou V.Jindra – 3:2. V závěru utkání se ještě do dvou velkých šancí dostal J.Chocholoušek. Nejdříve v 80. minutě postupoval ze strany sám na branku, ale zamířil vedle a následně v 87.minutě zachytil chybnou rozehrávku soupeřova brankáře, jenže zcela odkrytou branku trestuhodně netrefil.


S prvním poločase jsme příliš spokojeni nebyli, ale druhá část byla z naší strany o hodně lepší. Na hřišti byla vidět bojovnost a chuť se porvat o výsledek. Příjemným zjištěním bylo, že i někteří méně zkušení hráči z „céčka“ jsou schopni odehrát proti soupeři z I. B třídy dobrý zápas.


Poslední přípravný zápas hrajeme v sobotu 19. března od 15:30 hod v Sedlčanech na UMT a naším soupeřem budou Teplýšovice. O půl hodiny dříve začíná pohárové utkání „céčka“ v Bohutíně.          

Zpět na články »