Béčko derby v Sedlci nezvládlo

[25. 4. 2023 9:04:11]
Béčko derby v Sedlci nezvládlo

I. B třída, skupina D – 18. kolo  
Neděle 23. 4. 2023 (hřiště: Sedlec)

 

Sedlec-Prčice – „B“ muži  4:1 (2:1)
G: Pudil  

Sestava:
L.Dřevojan – D.Pudil, T.Čipera, L.Mošnička, J.Chlasták (65.Z.Janoušek), V.Lípa (75.R.Kvěch), F.Stibor, M.Bláha (65.M.Novák), D.Čipera, P.Lípa, R.Krůta (65.T.Nováček)


Derby v Sedlci bylo tentokrát okořeněno tím, že oba dva týmy potřebují bodovat, když mi bojujeme o záchranu a Sedlec se chce pokusit o postup do I.A třídy. Favoritem utkání bylo rozhodně domácí mužstvo, za které hraje i několik hráčů, kteří by mohli nastupovat na úrovni krajského přeboru. My jsme se ovšem chtěli pokusit překvapit a soupeře zaskočit. Potěšitelný byl fakt, že jsme tentokrát mohli počítat s téměř kompletním kádrem.


Začátek utkání byl opatrný a obě mužstva hlavně nechtěla udělat chybu a pustit soupeře do vedení. První nebezpečná situace přišla v 12.minutě, když po centru ze strany domácí útočník zakončoval hlavou nad. My jsme se chtěli spoléhat hlavně na rychlé protiútoky přes křídelní prostory a právě jeden takový se nám povedl ve 20.minutě, když D.Čipera krásně vyslal do samostatného nájezdu P.Lípu, ale ten zvolil špatné zakončení a brankář jeho slabou střelu zlikvidoval. Trest za nevyužitou šanci přišel hned v následující minutě, když Sedlec rychlý protiútok po straně zakončila centrem do vápna, kde se objevil zcela nehlídaný M.Hájek a dal na 1:0. Bohužel ve 26.minutě se prosadil stejný hráč podruhé, když si opět našel ve vápně míč a tečovanou střelou šťastně zvýšil na 2:0. Závěrečných patnáct minut první půle patřilo nám a dokázali jsme si z mírné herní převahy vytvořit několik šancí. Nejdříve v 32.minutě krásně vystřelil V.Lípa, ale míč mířící do horního rohu branky fantasticky vyrazil domácí brankář na roh. Po jeho zahrání přišel velký závar, míč se dostal k D.Čiperovi na zadní tyči, ale i jeho zakončení dokázal brankář na lajně neuvěřitelně vyrazit. Ve 42.minutě našel F.Stibor pěkným pasem V.Lípu, ten míč protečoval na P.Lípu, který pronikl do vápna a jeden z domácích obránců zahrál rukou. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil kapitán mužstva Dušan Pudil a upravil na poločasových 2:1.


Do druhého poločasu jsme nastoupili s lehce pozměněnou taktikou a chtěli jsme se pokusit nedat Sedlci tolik času na rozehrávku. Tento plán nám ze začátku docela vycházel a dařilo se nám hrát více s míčem a vytvořit si mírnou převahu, která ovšem nepřinášela žádné šance. Naopak soupeř mohl v 58.minutě zvýšit, ale samostatný nájezd zlikvidoval výborně chytající L.Dřevojan. Ani on už ovšem v 60.minutě nedokázal zabránit k dovršení hattricku M.Hájkovi, který využil přesného centru a zblízka skóroval – 3:1. Od této chvíle už bylo domácí mužstvo zase lepší a naší obraně dělalo problém zachytávat rychlé útočné akce. Po jedné takové v 68.minutě musel L.Dřevojan včasným vyběhnutím likvidovat situaci „dva na jednoho“. Konečnou podobu dostal výsledek v 79.minutě, když z penalty upravil na 4:1 M.Davídek. Poslední zajímavá situace přišla v 84.minutě, když D.Čipera zahrával trestný kop z 20 metrů, ale domácí brankář jeho tvrdou střelu vyrazil.


Domácí celek v utkání ukázal, že právem patří na nejvyšší příčky soutěže a díky dobré sehranosti si dokázal připravit několik dobrých příležitostí a hlavně je i proměnit. Za připomenutí stojí hattrick Martina Hájka, který ještě nedávno hrál v Sedlčanech a před jarní částí nebyl daleko jeho návrat do našeho „áčka“. Vyzdvihnout je ovšem potřeba také skvělé výkony obou dvou brankářů, protože jak domácí F.Nerad, tak náš L.Dřevojan předvedli několik skvělých zákroků. Příští zápas hrajeme doma v neděli 30.dubna, když od 17:00 hostíme Uhlířské Janovice.  

Zpět na články »