"B" muži v posledním podzimním zápase rozdrtili Velké Popovice

[16. 11. 2022 12:21:32]

I. B třída, skupina D – 13. kolo  

Pátek 11. 11. 2022 (hřiště: UMT)


„B“ muži – Velké Popovice  6:2 (3:1)

G: P. Lípa 3, L. Mošnička, R. Kvěch, R. Krůta

Sestava:
L.Dřevojan – J.Chlasták (62.J.Dvořák), P.Krotil, T.Čipera, P.Sirotek (62.M.Štemberk), V.Lípa, L.Mošnička, M.Dvořák, P.Lípa (70.T.Brotánek), R.Krůta (70.J.Lhota), R.Kvěch (70.D.Míka)


Netradičně v pátek večer jsme pod světly na umělce sehráli poslední podzimní mistrák. Narazili na sebe dvě mužstva, kterým se výsledkově zatím vůbec nedaří, protože jak my, tak soupeř z Velkých Popovic šel do tohoto zápasu se ziskem pouhých tří bodů. Vzhledem k tomu, že většinu podzimu zde trénujeme a máme v týmu technické hráče, kterým rovný a rychlý povrch vyhovuje, tak jsme věřili, že by to měla být naše výhoda.


Hned úvod utkání naznačil, že se bude hrát v dost vysokém tempu a bude docházet i k velkému množství soubojů. Soupeř rozhodně nepřijel odevzdaný a naopak se snažil napadat naší rozehrávku. Prvních deset minut bylo opatrnější z obou dvou stran a obě mužstva zjišťovala, co si mohou dovolit. I přesto jsme mohli jít v 7.minutě do vedení, ale M.Dvořák velkou šanci neproměnil. V 15.minutě už se skóre měnilo, když V.Lípa pěkně sklepl míč před vápno na L.Mošničku a ten svoji střelu poslal z 22 metrů přesně k tyči – 1:0. V 19.minutě vyřešil dobře rychlou útočnou akci R.Kvěch, jenže brankář si s jeho pohotovým zakončením poradil. V 23.minutě nedosáhl na zadní tyči P.Sirotek na přízemní centr J.Chlastáka. Podobná akce přišla za dalších deset minut, když se pěkně uvolnil R.Krůta a na jeho centr jen těsně nedosáhl V.Lípa. V 36.minutě jsme se zaslouženě dočkali zvýšení našeho vedení, když M.Dvořák pěknou kolmicí našel R.Krůtu, ten si dal výborný dotyk a krásně obstřelil brankáře na zadní tyč – 2:0. Ve 44.minutě znovu centroval J.Chlasták, hostující obrana vystavovala do ofsajdu V.Lípu, ale na zadní tyči zapomněla na jeho bratra Pavla a ten zvýšil na 3:0. V této chvíli se zdálo, že je o výsledku zápasu rozhodnuto, ale bohužel ještě v poslední minutě první části jsme nechali soupeře zbytečně snížit na 3:1, když využil našeho nedůrazu při bránění. I přes tento obdržený gól jsme mohli být s dosavadním průběhem a stavem spokojeni, protože jsme si dokázali vytvořit převahu.


Do druhého poločasu jsme šli s tím, že si musíme pohlídat začátek a nedovolit soupeři ještě ze zápasu udělat drama. Tento plán se dařilo plnit hned od začátku, protože v 50.minutě nám po přihrávce V.Lípy vrátil tříbrankový náskok R.Kvěch – 4:1. V 62.minutě postupoval stejný hráč prakticky od poloviny hřiště sám směrem na branku soupeře, ale hodně špatný předfinální dotyk ho vyhnal do úhlu a šance z toho nebyla. O minutu později se do samostatného úniku dostal M.Dvořák, ale trestuhodně zakončil vedle. V 67.minutě se velkému sólu rozběhl P.Lípa a přes několik hráčů a brankáře dovedl míč prakticky až do branky – 5:1. Stejný hráč následně v 70.minutě završil hattrick, když si před vápnem míč navedl do výhodné pozice a tvrdě vystřelil – 6:1. Hosté se ještě v 83.minutě dočkali kosmetické úpravy výsledku, když z nařízené penalty snížili na 6:2. Konečnou podobu výsledku ještě mohl změnit v 86.minutě J.Lhota, který si pěkně narazil míč s T.Brotánkem, ale vybíhajícího brankáře nedokázal v dobré pozici prostřelit.     

 

Prakticky po celý zápas jsme nad soupeřem měli herní převahu a ta se nám tentokrát podařila vyjádřit i ve skóre. I přes šest vstřelených gólů je ovšem potřeba říct, že mnoho dalších šancí jsme opět nevyužili. Soupeř hrozil hlavně z dlouhých míčů na vysoké útočníky, ale obrana si s tím dokázala poradit. Po podzimu máme v tabulce pouze 6 bodů, hrozivé skóre 21:41 a na jaře nás čeká těžká práce v boji o záchranu.

Zpět na články »