"B" mužstvo dokázalo doma porazit Kunice

[14. 9. 2022 14:15:30]

I. B třída, skupina D – 4. kolo  
Neděle 11. 9. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Kunice  2:1 (1:0)

G: P. Lípa, M. Dvořák

Sestava:
L.Dřevojan – P.Lípa (89.D.Šťovíček), D.Pudil, Z.Janoušek, J.Dvořák, P.Sirotek (61.J.Repetný), M.Novák, M.Dvořák, D.Čipera (77.T.Brotánek), R.Kvěch (84.D.Míka), R.Krůta

 

První tři kola sezóny nám opět připomněla, že fotbal se nehraje na krásu, ale na góly. Herní dojem jsme vždy zanechali dobrý, ale v tabulce jsme byli bez bodu. Ani v dalším zápase nás nečekal lehký soupeř, protože Kunice před dvěma týdny vyřadily naše „áčko“ z krajského poháru. S vědomím toho jsme samozřejmě do utkání šli s cílem hrát zodpovědně a nepouštět se s protivníkem do žádné otevřené partie.


Hned od úvodu jsme tedy zvolili defenzivnější styl a snažili jsme se nechat soupeř hrát a čekat na nějaké ztráty a nabídnuté šance. Do první příležitosti se dostaly Kunice, když jeden z velmi rychlých útočníků po lajně pronikl až do vápna, ale naštěstí vystřelil vedle. Ve 14.minutě se na druhé straně hřiště dobře uvolnil M.Dvořák, ale jeho zakončení brankář vyrazil. V 18.minutě našel D.Čipera krásným míčem naběhnutého M.Dvořáka, kterému se úplně dobře nepovedlo obhodit posledního obránce, ale přesto střílel těsně vedle pravé tyčky. V 24.minutě podnikl soupeř rychlou brejkovou akci a L.Dřevojan musel předvést výborný zákrok proti samostatnému nájezdu. V 38.minutě jsme dostali výhodu trestného kopu z 18 metrů. R.Krůta zvolil technické zakončení přes zeď, ale brankář si u pravé tyčky poradil. O minutu později našel M.Dvořák přihrávkou pod sebe R.Kvěcha, ale ten z hranice vápna vysoko přestřelil. Ve 44.minutě se ovšem přeci jen skóre změnilo. R.Krůta poslal průnikovou přihrávku na nabíhajícího Pavla Lípu, ten si ve vápně odmítl posledního obránce a pohotovou střelou zakončil – 1:0.


Do druhé části jsme nastoupili s úmyslem pokračovat v bojovném výkonu a hlavně nedovolit soupeři nás hned od začátku zatlačit, či srovnat skóre. Na rozdíl od minulých zápasů se nám tentokrát podařilo úvod druhého poločasu přestát a navíc jsme dokonce zvýšili vedení. V 56.minutě se dobré práci R.Kvěcha k míči dostal Michael Dvořák, kousek před hranicí vápna se uvolnil přes několik hráčů a přesnou střelou za tyč dal na 2:0. Během chvíle to mohlo být ovšem vše jinak, protože o tři minuty později si Kunice vypracovali obrovskou šanci, ale hlavičkou naštěstí zamířili těsně vedle. Závěrečná půl hodina přinesla více boj, než fotbal. My jsme se za každou cenu snažili nepouštět soupeře do blízkosti naší branky a naopak Kunice stupňovali tlak a i pomocí dlouhých nákopů se snažili dostávat k ohrožení našeho brankáře. Žádné velké šance z toho ale nebyli. Na druhou stranu nám se příliš nedařilo ani zlobit z protiútoků a v závěru, když docházely síly, tak jsme se dostali pod velký tlak. Nakonec se soupeř gólu dočkal v 90.minutě, když se míč po rohovém kopu odrazil za vápno a jeden z hostů ho pěknou tvrdou střelou uklidil do sítě – 2:1. V nastaveném čase se nám ještě podařilo odvrátit několik posledních dlouhých autů a nákopů a po závěrečném hvizdu jsme oslavili zisk prvních bodů v sezóně.


Hráči v tomto zápase podali dobrý výkon, protože se jim podařilo plnit zvolenou taktiku a zároveň všichni dokázali bojovat a prát se o výsledek. Musíme si přiznat, že se určitě nejednalo o úplně nejkrásnější fotbal pro oko diváka, ale hlavní pro nás bylo, že nám naše organizovaná hra přinesla body do tabulky. V příštím zápase hrajeme v sobotu 17. září dopoledne od 10:15 hod ve Vyžlovce.  

 

Zpět na články »