Ani v druhém domácím zápase "béčko" neztratilo body

[10. 9. 2019 13:23:37]
Ani v druhém domácím zápase

FUMBI I.B třída, skupina E – 3.kolo  
neděle 9.8.2019 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Rožmitál p.Tř.  3:2 (2:2)
G: V.Lípa, Bláha, Nováček

Sestava:
Glogar – Pudil, J.Čejda, Řehák, Hájek – D.Krůta, Bláha, Lhota (71.P.Sirotek), M.Sirotek – V.Lípa (77.Nováček), Štemberk (34.Špaček) + připraven Machovský

ŽK: D.Krůta, Špaček


Týden po vysoké prohře v Černolicích nás čekal druhý domácí zápas sezóny, v kterém jsme hostili mužstvo Spartaku Rožmitál. Našim cílem bylo navázat na bojovný výkon s D.Dušníky a vybojovat tři body. Hned od úvodu se začalo ukazovat, jak bude utkání probíhat. Zatímco my jsme působili lepším fotbalovým dojmem a snažili jsme se o týmovou hru, tak hosté spoléhali především na dva vysoké a důrazné hráče na levé straně (Mora, Steinbauer), přes které se snažili vést většinu svých útoků, a také na Hausleitnera vzadu, který držel obranu, ale zároveň se staral také o rozehrávku.

První velkou šanci si vytvořili v 11.minutě hosté, ale naštěstí jim v zakončení chyběla přesnost. Ve 14.minutě se nejnebezpečnější hostující hráč Mora dostal do samostatného úniku, ale T.Glogar ho skvěle vychytal. V 24.minutě se u postranní lajny vedle našeho pokutového území odehrál tvrdý souboj, po kterém se k překvapení všech nepískal faul ani na jednu stranu, míče se zmocnili hosté a po prudkém centru a dobrém náběhu před brankou to bylo 0:1. Soupeř se ovšem z vedení neradoval dlouho, protože ve 30.minutě přišlo vyrovnání. M.Sirotek rozehrával rohový kop, na přední tyči jeho centr prodloužil M.Hájek a míč do sítě hlavou dopravil V.Lípa – 1:1. V 34.minutě došlo k první změně v naší sestavě, když pro zdravotní problémy odstoupil M.Štemberk a na hřišti ho nahradil J.Špaček. Právě tento hráč se nedlouho po svém nástupu dopustil dvou ostrých zákroků a za jeden z nich viděl žlutou kartu. Ve 40.minutě se nám podařilo kombinačně projít až k pokutovému území soupeře, kde D.Krůta finální přihrávkou uvolnil M.Bláhu a ten střelou na zadní tyč otočil skóre na 2:1. Bohužel těsné vedení jsme si do kabin neodnesli, protože po zaváhání J.Lhoty v rozehrávce, a následném rychlém brejku do otevřené obrany, soupeř ve 44.minutě vyrovnal na 2:2.

Druhý poločas začal naší krásnou akcí, kdy se míč po sérii narážeček dostal do lajny na M.Sirotka, který stříleným centrem před brankou hledal nabíhající D.Krůtu, ale ten bohužel o pár centimetrů na balón nedosáhl. V 50.minutě přišla krásná střela jednoho z hostujících hráčů, která se zastavila až o břevno. Od této chvíle jsme si postupně začali vytvářet mírnou herní převahu a soupeř nebyl moc nebezpečný. Bohužel ani nám se příliš nedařilo si vypracovávat dobré střelecké pozice. V 79.minutě hlavičkoval M.Hájek po rohovém kopu těsně vedle branky. O minutu později dostal D.Krůta žlutou kartu za faul na polovině hřiště. V 84.minutě předvedl pěkný náběh z pozice obránce D.Pudil a v souboji o míč u pravé lajny pár metrů před vápnem byl faulován. Trestný kop rozehrál M.Sirotek, míč před brankou prodloužil M.Hájek a pro střídajícího T.Nováčka už nebyl problém ho usměrnit do sítě, čímž nás poslal do vedení 3:2. Hned v následující minutě si hosté ještě vytvořili obrovskou příležitost na vyrovnání, ale v zakončení naštěstí chyběla přesnost a míč skončil vedle branky. V závěrečných minutách už se na hřišti nic zajímavého neudálo a po závěrečném hvizdu jsme se mohli radovat z těsného vítězství.

Za předvedenou bojovnost a snahu hrát fotbal musím pochválit celé mužstvo, ale na druhou stranu je pořád v naší hře mnoho nepřesností, které se musíme pokusit minimalizovat. V příštím kole hrajeme opět doma, když v neděli od 16:30 hod hostíme Dobříš „B“.  

Zpět na články »