Ani třetí mistrák nepřinesl "béčku" první body

[8. 9. 2022 9:03:45]
Ani třetí mistrák nepřinesl

I. B třída, skupina D – 3. kolo  
Neděle 28. 8. 2022 (hřiště: Miřetice)


Miřetice – „B“ muži  3:1 (1:1)
G: P. Lípa

Sestava:
L.Mošnička – T.Čipera, Z.Janoušek, M.Novák, M.Štemberk, R.Krůta, M.Dvořák, D.Čipera, P.Lípa, R.Kvěch, J.Chocholoušek
střídali: J.Čejda, M.Petera, P.Sirotek


Hřiště v Miřeticích je velmi specifické svými malými rozměry a domácí celek má tedy jednoznačnou výhodu znalosti prostředí. Navíc za ně nastupuje několik opravdu vysokých hráčů. I přesto se nám podařilo do utkání vstoupit docela aktivně, dařilo se nám získávat míče a zakládat nebezpečné akce směrem dopředu. Jeden takový rychlý přechod dopředu přinesl dokonce v 6.minutě naše vedení. R.Kvěch zatáhl míč po pravé lajně, dobře se uvolnil a přesnou přihrávkou našel ve vápně nabíhajícího Pavla Lípu, který se tvrdou střelou nemýlil – 0:1. Bohužel v 16.minutě domácí využili rozměrů hřiště, dlouhý aut propadl až na zadní tyč a zde jeden z hráčů Miřetic situaci dobře zavíral a zblízka skóroval – 1:1. V 36.minutě poslal R.Kvěch z pravé strany nadýchaný centr na zadní tyč, jenže hlavičkující J.Chocholoušek v dobré pozici mířil nad branku.


Druhý poločas začal velkým tlakem domácích, kteří se snažili strhnout výsledek na svoji stranu. Ve 49.minutě nás zachránil L.Mošnička, když zlikvidoval obrovskou šanci – hráč na něj běžel středem zcela sám. O dvě minuty později dobře z pozice obránce zaútočil M.Štemberk, připravil míč pro R.Kvěcha, ale jeho zakončení domácí brankář vyrazil. V 64.minutě přišel moment, který výrazně ovlivnil výsledek zápasu. Robert Kvěch se skvěle náběhem nabídl ve vápně, a ve chvíli kdy na něj mířila přihrávka byl chycen za dres a k míči se nemohl dostat. Jasná penalta, což později přiznala i domácí lavička, ale rozhodčí byl bohužel jiného názoru. V 75.minutě se bohužel skóre měnilo na druhé straně. Domácí mužstvo dokázalo využít nepozornost při naší rozehrávce, přišla ztráta míče a gól na 2:1. Obdržená branka nás hodně rozhodila a během následujících pěti minut musel L.Mošnička zlikvidovat další dvě 100% brankové příležitosti. Bohužel v 81.minutě se přeci jen domácí ještě prosadili, když po rychlém brejku do rozhozené obrany upravili na 3:1. Nám se bohužel žádný závěrečný tlak prakticky nepodařilo vyvinout a za zmínku stojí pouze dva pokusy o samostatný průnik ze strany od M.Dvořáka, ale ani jednou se nepovedla dobrá střela.


Utkání z naší strany určitě nebylo zcela špatné, protože jsme se dokázali dobře přizpůsobit malému hřišti a domácím jsme dokázali jejich hru znepříjemnit. Fotbalově jsme určitě byli lepším týmem, ale opět se ukázalo, že problémem je produktivita a efektivita. Hezká hra je bohužel k ničemu, když se nedokáže využít ke vstřelení gólů a zisku bodů. Určitě se jednalo o zápas, z kterého jsme neměli odjíždět bez bodového zisku. Příští zápas hrajeme doma v neděli 11. srpna od 17 hodin a soupeřem nám budou Kunice.   

Zpět na články »