Áčko doma dvakrát dotahovalo

[27. 3. 2023 10:32:03]
Áčko doma dvakrát dotahovalo

„A“ muži – SK Doksy 2:2 (1:1)
G: Krůta M., vlastní

 

Sestava:
Dřevojan F. – Plesl (73. Schwarz), Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Repetný, Hanuš, Kouklík (65. Hofman), Dvořák M., Sirotek M. – Matoušek (45. Habart M.)

Zajímavé momenty z utkání: VIDEO

 

V minulém kole jsme získali cenný bod v Poříčanech a v domácím zápase jsme chtěli naplno bodovat se soupeřem ze spodní části tabulky. Případná výhra by nás posunula na 4. místo. Bohužel jsme nemohli počítat se stále zraněným Sochůrkem a Krotilem, který měl pracovní povinnosti.


Do zápasu jsme vstoupili hodně vlažně a s nadšením bojující soupeř byl častěji na naší polovině hřiště. Přesto jsme mohli jít v 6. minutě do vedení. Sirotek dostal míč do levého křídla, zpětnou přihrávkou našel na hranici vápna Dvořáka, ale jeho pohotovou střelu vyrazil brankář Kieryk. Aktivní hosté byli ve 21. minutě úspěšnější. Po našem rohovém kopu získali na vápně míč, ten dostal do pravého křídla Sekanina a nadýchaným centrem našel hlavu Nesládka, který se z 10 metrů trefil pod břevno - 0:1. Naštěstí naše vyrovnání přišlo ještě do poločasu. Ve 37. minutě posunul Dvořák míč u pravé lajny Repetnému, který vyslal pěkný centr do vápna na nabíhajícího Krůtu a ten se přes bránícího hráče protlačil k hlavičce, která skončila za pravou tyčí - 1:1.


Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit mnohem aktivněji, výše napadat a dostat soupeře pod tlak. To se ale vůbec nepovedlo. Přesto jsme ve 49. minutě předvedli pohlednou akci na pravé straně. Hanuš dal dlouhý pas na Repetného, ten mu míč centrem od rohového praporku vrátil, ale Marek střílel z první nad. V 57. minutě to byl znovu Repetný, který dal zprava ostrý centr před branku, Kieryk míč neudržel, ale dobíhajícímu Sirotkovi se ho nepodařilo protlačit do sítě a kopal se jen roh. Soupeř nás do více šancí nepouštěl a za bojovný výkon byl odměněn v 67. minutě. Na pravé straně využil špatného postavení obrany Galbavý, který dostal míč do ulice, ve vápně si zaseknutím vychutnal obránce i brankáře Dřevojana a levačkou na zadní tyč poslal hosty znovu do vedení - 1:2. Ještě hůře mohlo být v 71. minutě. Hosté zahrávali roh z levé strany a hlavička úplně volného Havelky skončila jen těsně vedle brány. V 78. minutě jsme se dočkali vyrovnání. Hanuš zahrával z 30 metrů trestňák a jeho centr na zadní tyč si srazili hosté do vlastní branky - 2:2. Předpokládaný závěrečný tlak se bohužel nekonal, přesto jsme mohli nakonec zápas otočit. V 84. minutě se po dlouhém autu odrazil míč k Dvořákovi, který střílel z 18 metrů z voleje a jeho střelu ještě tečoval Habart. Kieryk v brance byl ale pozorný a míč vytěsnil na roh.


Zápas nelze hodnotit příliš pozitivně. Po získaném bodu v Poříčanech jsme dva ztratili na domácím hřišti, když jsme nedokázali zopakovat bojovný výkon a nakonec můžeme být rádi za remízu. V zápase nám hodně chyběl zraněný Sochůrek. Kladem je, že i když se nedařilo, dokázali jsme dvakrát vyrovnat. Další zápas nás čeká v neděli v Sokolči. Soupeř je na třetím místě, přesto se budeme chtít poprat o nějaké body.

Zpět na články »