6.kolo KPSD: Povedený výkon staršího dorostu v zápase s FK Říčany

[7. 10. 2015 14:21:16]
6.kolo KPSD: Povedený výkon staršího dorostu v zápase s FK Říčany

6. mistrovské utkání: 4.10.2015 (hřiště: Tatran)

 

St.dorost - Říčany       4:2 (3:1)

G: Lípa, Otradovec, Stibor, Valenta

 

Sestava:
Dřevojan – Štemberk, Hofman, Stibor, Sirotek – Valenta, Lhota (72.Vlásek), Lípa, Otradovec (46.Procházka) – Hrubý (64.Hladký), Glogar (70.J.Novák)   

úvodní fotografie /přiblížená/

Po nepříjemném utkání v Berouně jsme doma hostili jednoho z nováčků a to konkrétně Říčany. Soupeř se v tabulce nacházel o jeden bod před námi a zažívá dobrý vstup do soutěže. Začátek zápasu byl z obou dvou stran spíše opatrný, protože nikdo nechtěl inkasovat první branku. Ale po pár minutách se tempo hry dramaticky zvýšilo a prakticky až do poločasu se hrálo nadoraz, což se nejvíce projevilo v druhém poločase, kde oběma družstvům došly síly. Na rozdíl od většiny ostatních zápasů se nám tentokrát podařilo vstřelit úvodní branku a dokonce se dá říci, že z první vážnější situace. Do vedení nás v 10.minutě poslal M.Valenta, který si připravil míč ve vápně a poslal nekompromisní střelu pod břevno – 1:0. V 13.minutě předvedli dobrou spolupráci T.Glogar, V.Lípa, J. Hrubý a zakončující J.Lhota, jehož střela z hranice vápna skončila bohužel jen na břevně. V 14. a 16.minutě se do dobrých příležitostí po rohových kopech dostal F.Stibor, ale poprvé mířil nad a jeho druhý pokus hlavou brankář vyrazil mimo branku. V 18.minutě vystřelil nebezpečně V.Lípa, ale brankář míč dokázat vyrazit. Ovšem aby to nevypadalo, tak jednoznačně, je potřeba napsat, že soupeř během prvních dvaceti minut podnikl několik velmi nebezpečných protiútoků, ale většinou se nedostal až k zakončení. V 20.minutě vyústil náš tlak v druhou branku, když byl ve vápně sražen dobíhající T.Glogar a nařízenou penaltu proměnil D.Otradovec – 2:0. O výsledku bylo prakticky rozhodnuto o další tři minuty později, když si míč k trestnému kopu přibližně 37 metrů od branky postavil F.Stibor a krásnou střelou k tyči zvýšil na 3:0. V 28.minutě neuspěl zblízka T.Glogar. V 30.minutě soupeř dokázal snížit, když rozhodčí k překvapení všech neodpískal faul na brankáře – 3:1. V 38.minutě se pěkně uvolnil T.Glogar a ve vápně si míč připravil na pravačku. Jeho následná střela, ale bohužel skončila vysoko nad. Těsně před přestávkou hostům vyšel jeden z rychlých brejků, ale naštěstí zakončující hráč mířil pár centimetrů vedle naší branky. O přestávce nahradil zraněného D.Otradovce na postu levého záložníka T.Procházka.

Prvních deset minut druhé části bylo dost nezajímavých, prakticky se nic nedělo a ukázalo se, že oba týmy začátek zápasu přepálily. V 57.minutě ovšem opět ukázal svůj důraz T.Glogar, který vybojoval míč, dostal se do vápna a jeho zakončení zastavila ruka jednoho z hostujících hráčů. K penaltě se postavil V.Lípa a nemýlil se – 4:1. V 61.minutě jsme ovšem hosty opět zbytečně nechali vrátit do utkání, když nejdříve F.Dřevojan vyrazil prudkou střelu, ale dobíhající hráč Říčan si věděl rady a z hranice vápna vrátil míč do branky – 4:2. V závěru už se ovšem ani před jednou brankou nic zajímavého neudálo a za zaznamenání stojí pouze několik střídání, když se na hřiště postupně dostali D.Hladký, J.Novák a V.Vlásek. Za předvedený výkon musím kluky pochválit, protože dokázali těžkého soupeře přehrát, jak výsledkově, tak hlavně i herně. Velkou měrou k tomu přispěl fakt, že se nám tentokrát podařil začátek a nemuseli jsme dotahovat a snažit se přehrát rozjetého soupeře. Ač to většinou nedělám, tak tentokrát musím vyzdvihnout i výkon jednotlivce, protože F.Stibor odehrál opravdu povedené utkání.    

Zpět na články »