5.kolo KPSD: Prohra staršího dorostu v Berouně

[1. 10. 2015 14:03:36]
5.kolo KPSD: Prohra staršího dorostu v Berouně

5. mistrovské utkání: 27.9.2015 (hřiště: Na Ostrově)

 

ČLU Beroun – St.dorost       3:1 (2:0)

G: Lípa

 

Sestava:
Dřevojan – Štemberk, Hofman, J.Novák (64.Hladký), Míka (46.Vlásek) – Sirotek, Lhota, Lípa, Otradovec – Hrubý, Glogar (46.Stibor)   

Po vítězství nad Dobříší nás tentokrát čekal ještě těžší zápas, když jsme zajížděli do Berouna. I tentokrát doznala naše sestava v rámci rotace hráčů pár změn a nebýt absence několika hráčů, tak mohla vypadat ještě o dost jinak. Úvod zápasu nám vůbec nevyšel a dostali jsme se pod velký tlak, který vyvrcholil v 8. minutě brankou v naší síti. Se střelou z hranice vápna si ještě F.Dřevojan dokázal dobrým zákrokem poradit, ale na dorážku zblízka už byl krátký. Nic nebyly platné ani protesty našich hráčů, že se jednalo o ofsajd. V 12.minutě se k hlavičce po rohu dostala zcela osamocený F.Hofman, ale mířil pouze vedle. V 15.minutě výborně zatáhl míč po lajně J.Hrubý, a už ve vápně chtěl akci ještě vyšperkovat nahrávkou na nabíhajícího T.Glogara, ale tomu míč nesedl a ve velké šanci, tak prakticky nezakončil. Od tohoto momentu jsme přebrali iniciativu a byli jsme jasně lepším týmem. Beroun jsme začali výrazně kombinačně přehrávat a dostávat se do mnoha nadějných situací. Domácí v těchto chvílích hráli zcela neorganizovaně a pouze odkopávali. Bohužel tuto dobrou pasáž hry jsme nedokázali vyjádřit na skóre, a tak přišel v 26.minutě další trest. Po jednom z dlouhých nákopů si domácí hráč počínal dost na hranici pravidel, když přistrčil J.Nováka, čímž ho rozhodil a ten chyboval. Následnou nedomluvu s naším gólmanem domácí útočník využil a vstřelil branku na 2:0. V 31.minutě vyslal pěknou střelu z 20 metrů J.Novák, ale bohužel trefil pouze břevno. V 36.minutě rozhodčí nařídil nepřímý kop z 8 metrů, když slyšel „kecy“ našich hráčů ve chvíli, kdy už se hrálo asi dvacet metrů před vápnem. Beroun si ovšem s nabídnutou šancí nedokázal poradit a situaci zachránila zeď na brankové čáře ve spolupráci s F.Dřevojanem. V 41.minutě přišel obrovský závár v domácím vápně a posledním, kdo se pokusil zakončit byl F.Hofman – bohužel jeho střela šla těsně vedle. V 45.minutě unikal J.Hrubý zcela sám na branku, ale na hranici vápna byl dobíhajícím domácím obráncem stažen  k zemi – následovala ovšem pouze žlutá karta. Z následného trestného kopu jsme branku nevstřelili. O poločase došlo v našem týmu k dvěma změnám, když T.Glogara vystřídal F.Stibor a místo D.Míky přišel na hřiště V.Vlásek.

I přestože, jsme prohrávali o dvě branky, tak jsme se chtěli pokusit v druhé části ještě o body zabojovat, protože herně jsme domácí tým převyšovali ve většině prvního poločasu.  Hned po změně stran pokračovala prakticky hra na jednu branku a to tu domácí. Dařilo se nám docela dobře kombinovat a vytvářet si i velké množství dobrých příležitostí. Jenže jako už po několikáté, tak jsme opět vyhořeli v koncovce. V 63.minutě navíc soupeř dokázal dát z ničeho třetí branku, když se opět prosadil zblízka dorážkou střely – 3:0. Nutno říci, že to opravdu bylo po ojedinělém momentu, kdy se hra dostala k naší brance. V 64.minutě vystřídal J.Novák a na hřiště přišel D.Hladký, čímž jsme také změnili rozestavení na tři obránce a tři útočníky. Prakticky ihned po příchodu na hřiště se i Dominik mohl zapsat mezi střelce, ale v těžké pozici na zadní tyči mířil do boční sítě. V 67.minutě jsme se konečně dočkali branky, když P.Sirotek skvěle utekl po lajně, uvolnil se do vápna a stříleným centrem našel nabíhajícího V.Lípu – 3:1. Od této chvíle se ovšem prakticky přestal hrát fotbal a spíše se pořád jen rozehrávalo, žlutilo a podobně,  … Ale i přesto jsme měli šance vstřelit další branky. V 71.minutě F.Stibor žlutá za mluvení.  V 74.minutě šance D.Otradovce hlavou, ale po centru V.Lípy mířil nad. V 79.minutě žlutá F.Hofman za mluvení. V 81.minutě mohl D.Otradovec přehodit vyběhnutého gólmana, ale neuspěl. V 85.minutě byl F.Stibor tvrdě přišlápnut ve vápně, ale penalta se nepískala. V 87.minutě žluté karty za mluvení V.Lípa a J.Lhota.

Zápas jsme si prohráli naší nemohoucností v koncovce, protože herně jsme byli o dost lepším týmem a brankových příležitostí jsme si dokázali vytvořit velké množství. Co se týká herního projevu, tak toho klukům nemůžu příliš vytknout. Vyvarovat by se ovšem měli zbytečných komentářů a protestů, kvůli kterým se potom nehraje a dostáváme žluté karty. I když na druhou stranu je na závěr potřeba říci, že i pokud by se nám podařilo ze začátku proměnit některé šance, tak kdoví, jak by zbytek zápasu vypadal …        

Zpět na články »