3.kolo KPSD: Ani ve třetím utkání starší dorostenci neinkasovali

[16. 9. 2015 12:42:48]
3.kolo KPSD: Ani ve třetím utkání starší dorostenci neinkasovali

3. mistrovské utkání: 13.9.2015 (hřiště: Slaný – tráva I)

 

Slaný – St.dorost      0:3 (0:1)

G: Hrubý, Lípa, Lhota

 

Sestava:
Hladký – Štemberk, Hofman, Stibor, M.Novák (58.Vlásek) – Procházka (58.Dřeovjan), Lhota, Lípa, Sirotek – J.Novák (36.Otradovec) , Hrubý  

 

Třetí mistrovský zápas jsme hráli ve Slaném, což je další z nováčků soutěže. Podle dosavadních výsledků jsme byli favoritem, ale zároveň se dalo čekat, že domácí se pokusí vybojovat premiérové body. Potěšitelný je fakt, že jsme tentokrát měli k dispozici 14 starších dorostenců a nemuseli jste tedy používat kluky z mladších, kteří se mohli soustředit na svůj zápas. Protože jsme nevěděli co od domácích očekávat, tak jsme kluky od začátku nabádali k trpělivé hře odzadu, s důrazem na přesnou přihrávku. Tento plán hned od prvních minut vycházel velmi dobře a s míčem na kopačkách jsme hráli prakticky pouze my, protože Slaný většinu situací řešilo pouze odkopem. V 6.minutě pohotově vystřelil J.Hrubý, brankář míč vyrazil a dorážka dobíhajícího J.Nováka skončila těsně vedle. V 13.minutě našel F.Stibor pěkným lobem J.Hrubého, který si ještě obešel dva hráče, ale bohužel nestihl zakončit. V 17.minutě M.Štemberk krásně nacentroval na J.Lhotu, který si míč zpracoval na prsa a nebezpečně vystřelil, ale bohužel těsně vedle tyče. V 20.minutě jsme se dočkali zasloužené vedoucí branky, když další nádherný křížný pas tentokrát poslal J.Novák na volného J.Hrubého, který si tentokrát počínal lépe a poslal nás do vedení 0:1. Obrovský podíl na této brance má také V.Lípa, který na vápně tělem odclonil jednoho z obránců, čímž přepustil míč na zakončujícího J.Hrubého a zároveň mu tam udělal dostatek místa. V 25.minutě byl jeden z domácích hráčů vyloučen za úder do obličeje J.Nováka v přerušené hře. V 28.minutě zbytečná žlutá karta pro J.Nováka za několikáté protesty a divení se. V 30.minutě střela T.Procházky těsně nad branku. V 36.minutě střídání J.Novák – D.Otradovec. Celý první poločas naše jasná herní převaha, ale bohužel pomalý přechod do finální fáze, a tak jsme si nevytvořili moc brankových šancí.

Do druhé části jsme šli s jasným cílem, kterým nemohlo být nic jiného než vstřelit rychle druhou branku. Ve 47.minutě se zadařilo, když J.Hrubý si narazil s P.Sirotkem, ten zatáhl míč po straně a přesně nacentroval na nabíhajícího V.Lípu, který zblízka zvýšil na 0:2. V 52.minutě se pěkně uvolnil D.Otradovec, ale zakončil jen do boční sítě. V 58.minutě střídání: M.Novák – V.Vlásek a T.Procházka – F.Dřevojan. V 62.minutě všichni tlačili pohledem do branky střelu V.Vláska po rohovém kopu, ale domácí obránce na  zadní tyči byl proti a míč vyhlavičkoval.  V 69.minutě zvýšil na 0:3 krásnou střelou z 20 metrů J.Lhota, kterému míč přiklepl proti noze J.Hrubý. V 70.minutě utekl obraně J.Hrubý a jeho střela po zemi skončila jen centimetry vedle branky.  V 75.minutě se v šanci ocitl F.Dřevojan, ale brankář vyrazil míč na roh. V 79.minutě předvedl ještě jednu pěknou střelu J.Lhota, ale tentokrát mířila pouze do břevna.

Celé mužstvo si zaslouží pochvalu za předvedený koncentrovaný výkon, protože na naší hře byla tentokrát opravdu vidět fotbalovost a trpělivost. Druhá část nebyla vůbec snadná, protože domácí prakticky pouze bránili v bloku své velké vápno, a tak se těžko vytvářely střelecké možnosti. Na druhou stranu chvílemi mi v naší hře chyběla ta snaha něco překvapivého vymyslet a až příliš často jsme se narážečkami směrem dozadu vrátili k rozehrávce od stopera. V příštím kole hostíme v neděli 20.9.2015 v okresním derby MFK Dobříš.   

Zpět na články »