20.kolo KPSD: Starší dorost se střelecky neprosadil

[13. 5. 2016 11:15:55]
20.kolo KPSD: Starší dorost se střelecky neprosadil

20. mistrovské utkání: 8.5.2016 (hřiště: Říčany)

Říčany – St.dorost   4:0 (1:0)
G: ---

Sestava:
Hladký – Štemberk, Hofman, Stibor, L.Glogar (74.Počepický) – Lípa (78.Bláha), Lhota, Otradovec, Sirotek – T.Glogar (78.Nováček), Hrubý

Do Říčan jsme odjeli s velmi oslabenou sestavou, když chybělo několik starších a hlavně dost mladších dorostenců. Navíc několik kluků nastupovalo po zranění a nemoci, případně po těžkém zápase za mužstvo dospělých. Přesto jsme do zápasu samozřejmě šli s tím, že se pokusíme soupeře porazit stejně jako na podzim. Soupeř neponechal nic náhodě a absolvoval před utkáním neobvykle dlouho rozcvičku, a tak jsme očekávali, že na nás bude chtít vlétnout. Tento předpoklad se potvrdil, ale postupně se ukazovalo, že síla domácích bude spíše v obraně. Když už se zdálo, že jsme úvodní nápor přežili, tak přišlo zaváhání při bránění standartní situace a špatně obsazený hráč dal v 7.minutě na 1:0. Tato branka nás ovšem nepoložila, ba spíše naopak, protože od této chvíle jsme si vytvořili herní převahu a i několik velkých příležitostí. Ve 13.minutě zahrával D.Otradovec trestný kop ze strany, míč se dostal k P.Sirotkovi, ale ten v dobré šanci neuspěl. V 17.minutě se po závaru ve vápně otočil J.Hrubý a nastřelil břevno. O tři minuty později se do míče pěkně opřel F.Stibor a míč opět orazítkoval horní tyč! V 24.minutě dostal zbytečnou žlutou L.Glogar. Prakticky až do poločasu jsme útočili, ale mnoho našich akcí skončilo na dobře fungující domácí obraně, nepřesnou finální přihrávkou, či ofsajdem. Do druhé části jsme šli s odhodláním, že tam něco musí spadnout, protože herně jsme na soupeře měli. V 49.minutě ovšem fauloval F.Hofman, dostal žlutou kartu a domácí rozehrávali trestný kop ze strany hřiště. Bohužel přízemní rozehrávku přebral ve vápně nekrytý útočník a zakončil na 2:0. V tuto chvíli navíc hráli Říčany pouze v deseti, když se jeden z hráčů upravoval za lajnou. Opět se tak jednalo o velkou chybu v bránění a špatně přebrané hráče. Zatímco první branka nás spíše povzbudila, tak tentokrát to bylo naopak a do zápasu už jsme se pořádně nedostali. V 55.minutě rychlá akce, přihrávka před branku a změna skóre na 3:0. V 57.minutě dobrá šance V.Lípy, ale brankář zasáhl. V 82.minutě dostal F.Stibor pěknou přihrávku od T.Nováčka, ale svojí šanci ze strany také neproměnil. V 83.minutě žlutá M.Štemberk za protesty. Konečnou podobu dostal výsledek v 86.minutě, kdy se naše obrana neúspěšně pokusila zahrát ofsajd systém a domácí hráč proměnil samostatný nájezd – 4:0. Konečný výsledek úplně neodráží kvality obou dvou mužstev, ale opět ukazuje, jak je důležité proměňovat brankové příležitosti. Protože i přesto, že jsme po první části mohli klidně o dvě branky vést, tak jsme se nakonec domu vrátili bez bodu a bez vstřeleného gólu.

 

Protože některé družstvo projevilo v případě celkového vítězství zájem hrát kvalifikaci o ligu dorostu, tak došlo k urychlení závěru soutěže. V 11 dnech tedy odehrajeme poslední čtyři kola základní části!

 

Neděle 15.5. – doma s SK Rakovník (10:15 hod)   

Středa 18.5. – venku na Tn.Rakovník (16:00 hod) – odjezd 12:45!!!

Neděle 22.5. – venku v Novém Strašecí (10:15 hod)

Středa 25.5. – doma Hořovicko (16:00 hod)

 

Následovat bude pauza a od středy 8.6. od neděle 19.6. nás budou čekat další čtyři zápasy o konečné umístění (i s týmy z druhé skupiny).

Zpět na články »