2.kolo: Pouťová remíza

[22. 8. 2022 10:02:28]
2.kolo: Pouťová remíza

„A“ muži – SK Poříčany  1:1 (1:0)
G: Kdolský

 

Sestava:
Dřevojan F. – Sosnovec, Brotánek L., Hofman (46. Lípa P.), Krůta M. – Repetný (90. Pudil D.), Kdolský, Matoušek L. (59. Kouklík), Habart M. (59. Sochůrek), Hanuš – Haas

Video-sestřih zajímavých momentů: ZDE

 

Po výsledkově nevydařeném zápase v Příbrami jsme v tradičním pouťovém zápase přivítali Poříčany. Soupeř stejně jako my sestoupil z divize a v prvním zápase těsně zvítězil. V našem týmu chyběli Sirotek M., Novotný, Hrabák a Krotil, přesto jsme šli do zápasu s jasným cílem zvítězit.

 

Úvod zápasu patřil spíše hostům, kteří měli míč více na svých kopačkách, ale k výraznější šanci se nedostali. Naopak ve 14. minutě jsme měli jít do vedení my. Kdolský posunul na Habarta, ten krásně uvolnil do pravého křídla Repetného, který našel před bránou volného Haase. Petr chtěl ostrý míč ve skluzu uklidit do brány, ale míč mu zůstal pod nohou a nakonec skončil vedle levé tyče. O tři minuty později přišla další velká šance. Kdolský vybojoval míč ve středu hřiště, narazil si ho s Haasem a na vápně našel zcela volného Habarta. Toho zradil první dotek, přesto se mu povedlo obstřelit gólmana Vymazala, ale míč skončil těsně vedle. Ve 21. minutě jsme šli zaslouženě do vedení. V rohu vápna na pravé straně vybojoval míč agilní Hanuš, před vápnem našel volného Kdolského, který utaženou střelou z první otevřel skóre - 1:0. Ve 27. minutě vyslal Kdolský do pravého křídla Repetného, ten volil prudkou střelu z úhlu, kterou Vymazal vyrazil. Ve 29. minutě vyběhl dobře Dřevojan proti míči za obranu a byl u něj dříve než hostující útočník, který do něj ostře zajel bez žluté odezvy. Ve 40. minutě byl odpískán faul Kdolskému, hosté rychle rozehráli na Makovského, který byl úplně sám před Dřevojanem, ten ale dobře vyběhl a vyrovnání nepovolil. V nastaveném čase první půle dal Sosnovec do pravého křídla na Repetného, který nikým neatakován postupoval po koncové čáře až k malému vápnu, ale zpětná přihrávka se k volnému Krůtovi nedostala.


Druhá půle začala opět naší šancí. Ve 49. minutě proniknul na levé straně do vápna Habart, s jeho zakončením na první tyč si ale Vymazal poradil. V 50. minutě bylo vyrovnáno. Po malé domu si odkopnutý míč zpracoval na kruhu Dukay, před vápnem našel volného Bíma, který prudkou střelou na první tyč nedal Dřevojanovi šanci - 1:1. V 55. minutě jsme si mohli vzít vedení zpět. Krůta načechral míč do vápna, kde se k němu dostal Matoušek, ale Vymazal mu míč vypíchl. Před Haasem ho ale nedokázal zkrotit. Petr si ho posunul před odkrytou bránu a byl povalen obráncem, nepochopitelně bez reakce sudích. Po hodině hry šli do hry Sochůrek s Kouklíkem a prvně jmenovaný mohl hned po minutě skórovat. Krůta poslal na levé straně za obranu Haase, ten dal pod sebe na Sochůrka, který před odkrytou brankou trefil obránce a odražený míč mu ten samý hráč také nedovolil poslat do brány. V 71. minutě to byl opět Sochůrek. Dlouhý míč za obranu si ukázkově zpracoval, pohotově levačkou vystřelil, bohužel míč skončil jen na zadní tyči. To byla poslední opravdu nebezpečná situace před oběma brankami. Pak už se i vinou rozhodčích moc fotbal nehrál a diváci viděli spíše zápasnické střety a taky tři červené karty. V 76. minutě přišla nejdříve žlutá karta pro Kohouta, který bez možnosti hrát míč sestřelil Kouklíka, a už v tu chvíli se mělo červenat. K tomu došlo až o pět minut později. Kousek za půlkou byl faulován Sochůrek Řehákem a po následné strkanici byl vyloučen právě Řehák a překvapivě Haas, který se mely v přerušené hře vůbec neúčastnil. V 86. minutě pak dostal další červenou kartu Kohout, který v přerušené hře úmyslně dupl Sochůrkovi na patu. Přesilovku se nám využít nepodařilo, i když v 88. minutě se prodral za obranu Sochůrek a ač byl na hraně faulu dvakrát atakován, tak nakonec pískl rozhodčí, až když se Matěj dotkl míče rukou.


Sváteční pouťový zápas se nám bohužel výsledkově nepodařil. Soupeř měl sice místy územní převahu ve středu hřiště, ale k šancím se nedostával. Vlastně jen ze dvou nebezpečných situací vytěžil vyrovnání a odvezl si šťastný bod. Na naší straně pokračoval festival zahozených šancí, který začal už v první kole v Příbrami. Je sice pozitivní, že si šance vytváříme, ale koncovka je žalostná. Nezbývá nám než se pokusit protrhnout střeleckou smůlu a v dalším kole už na plno bodovat. Naším soupeřem bude v sobotu 27. 8. SK Doksy, s kterým se střetneme na jeho hřišti od 10:15.

 

Poločasové vystoupení TK SLIMKA Sedlčany:

 

Zpět na články »