2.kolo KPSD: Starší dorost nezaváhal na půdě nováčka

[31. 8. 2015 19:11:04]
2.kolo KPSD: Starší dorost nezaváhal na půdě nováčka

2.mistrovské utkání: 30.8.2015 (hř.Králův Dvůr)


Králův Dvůr – St.dorost   0:3 (0:2)
G: Hrubý 2, Sirotek


Sestava:

Glogar – Štemberk, Hofman, Stibor, M.Novák (46.Kejha) – Valenta, Sirotek, Lhota (80.Žirovnický), Procházka – J.Novák (76.Nováček), Hrubý

Fotogalerie: ZDE

 

Stejně jako v prvním kole, tak i tentokrát byl naším soupeřem nováček soutěže. Dlouho se zdálo, že do utkání nebudeme mít k dispozici ani jedenáct starších (dovolená, brigáda, nemoc,…), ale nakonec se podařilo, k čemuž přispěl i fakt, že s námi jel M.Valenta (r.97), který jinak působí přednostně v mužstvech dospělých. Od domácích jsme příliš nevěděli co očekávat, ale obavy jsme trochu měli z velkého hřiště, na jaké nejsme zvyklý. Každopádně jsme ovšem měli v plánu soupeře zkusit přehrát kombinační hrou a věřili jsme, že bychom měli diktovat tempo. Hned úvod ukázal, že by se obrana mohla dát celkem lehce překonávat. Ve třetí minutě byl na hranici vápna faulován unikající J.Hrubý, ale z následného trestného kopu M.Valenta neuspěl. V 11.minutě dostal zbytečnou žlutou za protesty P.Sirotek. V 27.minutě již se skóre měnilo, když se tečovanou střelou prosadil P.Sirotek – 0:1. V 32.minutě neproměnil obrovskou šanci z hranice malého vápna J.Lhota (přihávka pod sebe T.Procházka). V 33.minutě pěkné zakončení ze strany J.Nováka, ale brankář vytáhl na roh. V 34.minutě měl na noze další gól F.Hofman, ale více než 100% příležitost dokázal neproměnit, když jeho nedůrazné zakončení trefilo nohu ležícího obránce na brankové čáře! Naštěstí se nám podařilo přidat do přestávky ještě jednu branku, když se v 39.minutě pohotovou otočkou a následnou střelou pravou nohou prosadil J.Hrubý (přihrál T.Procházka) – 0:2.  O poločase lehce zraněného M.Nováka nahradil M.Kejha. V 49.minutě přestřelil odkrytou branku T.Procházka, kterého příhrou přes celé vápno našel M.Valenta. V 53.minutě zbytečná žlutá za protesty pro J.Nováka. Z následného trestného kopu mohli domácí snížit, ale výborným zákrokem nás zachránil T.Glogar. V 58.minutě vybídl J.Lhota pěkným míčem za obranu M.Valentu k sólu na branku ze strany, ale míč skončil na tyčce. V 64.minutě se opakovala předchozí akce, jen s tím rozdílem, že tentokrát skvěle zasáhl brankář. V 65.mintuě další žlutá za protesty – J.Lhota. V 76.minutě odešel ze hřiště vyčerpaný J.Novák a na hřišti ho nahradil T.Nováček, který se v dresu Tatranu představil po delší době. V 78.minutě konečně naší výraznou převahu přetavil J.Hrubý ve třetí branku, když mu opět přihrál T.Procházka. V 80.minutě střídání J.Lhota – J.Žirovnický. V 81.minutě dobře vybojoval míč T.Nováček a P.Sirotek neproměnil dobrou šanci. V 82.minutě pěkná střela F.Stibora. Do obrovské příležitosti se ještě dokázal v závěru prokličkovat střídající J.Žirovnický, ale s jeho lehkým zakončením si brankář poradil.

Celkově jsme v utkání byli lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili. Dominovali jsme hlavně ve schopnosti podržet míč a zakombinovat. Vytknout ovšem klukům opět musím mizernou koncovku, protože šancí bylo na daleko více branek. Na druhou stranu je nutné říci, že domácí mají velmi dobrou útočnou fázi v těsné blízkosti vápna a občas nám pořádně zatopili. Příští týden máme volno, a tak sehrajeme přátelské utkání s Vlašimí. 

Zpět na články »