17.kolo KPSD: Gólová přestřelka v derby starších dorostů na Dobříši

[26. 4. 2016 12:53:46]
17.kolo KPSD: Gólová přestřelka v derby starších dorostů na Dobříši

17. mistrovské utkání: 24.4.2016 (hřiště: Dobříš)

MFK Dobříš – St.dorost    5:5 (2:3)
G: L.Glogar, Stibor, Lípa, T.Glogar, vlastní

Sestava:
Hladký – Štemberk, Hofman (34.Rataj), Stibor, L.Glogar (63.Počepický) – Sirotek, Otradovec, Lhota, Lípa – T.Glogar (69.Nováček), Hrubý (77.Kklíma)

V dalším kole krajského přeboru nás čekalo okresní derby na Dobříši, kde se nám tradičně příliš nedaří. Tento fakt jsme ovšem tentokrát chtěli zlomit a i pohled na tabulku ukazoval, že by se to mohlo povést. Ale všichni víme, že v takových zápasech se dějí různé věci.

Vstup do utkání se nám vůbec nevydařil a nechali jsme se soupeřem zatlačit na svojí polovinu. Dobříš nasadila vysoké tempo a prvních patnáct minut na hřišti jasně dominovala. Ve 3.minutě přišlo nedorozumění mezi brankářem a obranou a byla z toho první velká šance, která naštěstí skončila jen na rohu. Jenže po jeho rozehrání jsme měli velké štěstí znovu! Ve 14.minutě vysoké napadání a tlak soupeře vyvrcholil vlastní brankou F.Hofmana, který hrál dost prudkou malou domu přibližně z 30 m a míč skončil za zády našeho brankáře, který byl zrovna trochu vyběhlý a nemohl reagovat – 1:0. Naštěstí jako už po několikáté nás inkasovaná branka donutila přidat a v 18.minutě se po krásné individuální akci prosadil střelou z dálky F.Stibor – 1:1. Domácí si vedení ovšem vzali brzo zpět, když dobříšský útočník předvedl větší důraz než naše obrana a střelou k tyči z 12 m upravil na 2:1. V 32.minutě dostal M.Štemberk žlutou za faul. V 34.minutě jsme poprvé střídali, když zraněného stopera F.Hofmana nahradil J.Rataj. Bohužel v tuto chvíli jsme byli nuceni udělat několik přesunů v rozestavení. F.Stibor šel hrát stopera, D.Otradovec předstopera, V.Lípa střední zálohu a J.Rataj se postavil na levou zálohu. V 37.minutě se nám podařilo znovu vyrovnat, když se vápně nejlépe orientoval P.Sirotek a zblízka prostřelil brankáře – 2:2. V 45.minutě jsme se poprvé dočkali vedení. J.Lhota rozehrál trestný kop, V.Lípa míč hlavou prodloužil a nehlídaný L.Glogar na zadní tyči zakončoval – 2:3.

Stejně jako v první části, tak i začátek druhé půle patřil jasně domácímu celku, který si vytvořil souvislý tlak, ale naštěstí tentokrát bez vyložených šancí. Naopak v 61.mintuě nahrával J.Rataj před branku soupeře, kde svedl souboj T.Glogar s domácím obráncem a míč se odrazil do branky – 2:4. V 63.minutě střídání L.Glogar – M.Poečepický. V 69.minutě střídání T.Glogar – T.Nováček. V 71.minutě se nám podařilo znovu prosadit po standartní situaci. Opět centroval J.Lhota a skvělým náběhem se do zakončení dostal V.Lípa – 2:5 (v sobotu vstřelil dvě branky za „B“ muže). V tuto chvíli se zdálo, že je o osudu utkání rozhodnuto. Bohužel kluci tomuto faktu asi podlehli příliš a naopak soupeř se ještě nevzdával. V 74.minutě přišel po rohovém kopu závar před naší brankou a Dobříš snížila na 3:5. V 75.minutě zlikvidoval D.Hladký obrovskou příležitost domácích. Bohužel varování nestačilo a v 76.minutě přišel další nezvládnutý rohový kop a stav už byl 4:5. V 80.minutě žlutá karta za faul pro V.Lípu. V 85.minutě se domácím povedl dokončit neuvěřitelný comeback, když srovnali na 5:5! V 87.minutě měl rozhodnutí na hlavě V.Lípa, který si skvěle naskočil na rohový kop, ale brankář jeho hlavičku výborně vytáhl nad branku! V úplném závěru si ještě zbytečnou žlutou kartu za nesportovní chování vysloužil D.Hladký. I když v úvodu se zdálo, že se bude jednat o vyrovnané utkání, tak v dalším průběhu jsme dokázali soupeře přehrát a vytvořit si komfortní vedení. Bohužel závěr zápasu jsme vůbec nezvládli a konečná remíza 5:5 je zklamáním. Takovýto výpadek by se neměl stávat a řešení některých situací v závěru utkání by také mělo být jiné. Rozhodně se nechceme vymlouvat, ale určitě je na místě zde také zmínit, že hned 7 kluků v sobotu hrálo za mužstva dospělých, což také do závěru určitě nějaké síly ubralo. Následující program také zrovna nepřinese žádný odpočinek. V neděli 1.května hostíme doma Beroun, ve středu hrajeme dohrávku na Spartaku Příbram a následuje nedělní zápas u vedoucích Říčan.           

 

Zpět na články »