13.kolo KPSD: Starší dorost se po dlouhé době mohl radovat z výhry

[20. 3. 2016 12:40:52]
13.kolo KPSD: Starší dorost se po dlouhé době mohl radovat z výhry

13. mistrovské utkání: 20.3.2016 (hřiště: Tatran)

St.dorost – Kunice      4:3 (3:1)
G: Lípa 3, Otradovec

Sestava:
Hladký – Štemberk, Hofman, Stibor, L.Glogar – Sirotek, Lípa (85.Bláha), Otradovec (66.Lhota), Valenta – Rataj (66.J.Novák), Míka   

Jarní část sezóny jsme začali proti stejnému mužstvu, jako jsme na podzim končili. Tehdy jsme na soupeře ve velmi oslabené sestavě nestačili a po vyrovnaném průběhu jsme těsně prohráli. Ani tentokrát jsme neměli k dispozici kompletní kádr, ale nakonec jsme se sešli v dobrém počtu. Hned od začátku bylo jasné, že se opět bude jednat o dost bojovné utkání, kde bude záležet na tom, kterému mužstvu se bude více dařit v osobních soubojích. Do utkání jsme vstoupili aktivně a soupeře jsme lehce zatlačili. V 8.minutě se nám podařilo vstřelit vedoucí branku. Míra Valenta zatáhl míč před vápno, našel nabíhajícího P.Sirotka, který sice v šanci neuspěl, ale dorážející V.Lípa protlačil míč do branky – 1:0. V 9.minutě viděl F.Hofman po tvrdém zákroku žlutou kartu. V 11.minutě došlo k obrovskému závaru před hostující brankou, ale bohužel se ani přes několik dorážek nepodařilo skórovat. V 24.minutě přišel trest, když propadli naší středoví hráči a soupeř z rychlého brejku vyrovnal na 1:1. V 30.minutě žlutá karta pro L.Glogara, který hasil situaci na hranici vápna. V 37.minutě se pěknou střelou prezentoval J.Rataj, ale brankář byl u tyčky včas. V 39.minutě roztáhl hru do strany J.Rataj, který pěknou příhrou našel D.Míku. Ten přízemním centrem našel nabíhajícího D.Otradovce, který se ve skluzu nemýlil – 2:1. V 42. Minutě bylo ještě veseleji, když si na další pěkný centr D.Míky naběhl V.Lípa a zblízka nekompromisně dal na 3:1, což byl poločasový stav.

Závěr první části rozhodně patřil našemu mužstvu a v dobré hře jsme chtěli pokračovat i po přestávce. Prvních pár minut druhé části naznačovalo, že o vítězi utkání je asi rozhodnuto, protože jsme opět dokázali soupeře zatlačit a hru kontrolovat. Bohužel v 50.minutě přišla obrovská hrubka M.Štemberka, který nepovedenou malou domů namazal hostům na snížení – 3:2. Od této chvíle se naše hra výrazně zhoršila a prakticky až do konce zápasu jsme se nedokázali úplně oklepat. V 62.minutě mohl přesto J.Rataj zvýšit naše vedení, ale sám před brankářem neuspěl. V 66.minutě vystřídali J.Rataj a D.Otradovec, které na hřišti nahradila dvojice J.Lhota a J.Novák. V 69.minutě pohrdl více než jasnou šancí M.Valenta, který zakončoval únik 2 na 1, ale po přihrávce V.Lípy minul zblízka prázdnou branku! V 71.minutě jsme se ovšem dočkali, když po faulu brankáře na M.Valentu byl nařízen pokutový kop. K jeho exekuci se postavil V.Lípa a uzavřel svůj hattrick – 4:2. V 79.minutě se ve velké příležitosti objevil střídající J.Novák, ale zakončení se mu nepovedlo. Bohužel hra pokračovala a přišel rychlý protiútok. Dlouhý výkop špatně hlavou zasáhl F.Hofman a připravil hostům snížení na 4:3. V 80.minutě žlutá karta pro J.Nováka. V 83. a 84.minutě jsme přestáli dvě obrovské šance Kunic!. V 85.minutě ještě vystřídal vyčerpaný V.Lípa, kterého nahradil M.Bláha. V závěrečných minutách se hosté snažili o vyrovnání, ale naštěstí se nám už všechny pokusy podařilo eliminovat. Po závěrečném hvizdu, tak mohla vypuknout radost, protože jsme pocit výhry zažili naposled 24.10.2015! Celkově bych náš výkon v tomto těžkém zápase hodnotil kladně, protože jsme dokázali tabulkového souseda přetlačit. Bohužel i tentokrát jsme si utkání zkomplikovali několika zbytečnými chybami v obrané fázi. Z jednotlivců bych tentokrát nejvíce ocenil V.Lípu, M.Valentu a D.Míku. Výrazně nám v útočné fázi pomohl i J.Rataj, který se v našem dresu opět představil po delší době.

Zpět na články »