11.kolo KPŽ: Starš žáci předvedli v Mělníce skvělý obrat; mladším došli síly a vysoko prohráli

[22. 10. 2015 12:04:41]
11.kolo KPŽ: Starš žáci předvedli v Mělníce skvělý obrat; mladším došli síly a vysoko prohráli

K dalšímu zápasu jsme v sobotu 17.10. vyrazili do Mělníka . Z původně skoro kompletní sestavy bylo v sobotu ráno torzo, neboť z různých důvodů nejeli M.Jirák, P.Krotil, J.Chocholoušek, F.Mára a  J.Kouklík.

FC Mělník – Sedlčany  st.žáci            2:4 (2:0)  /zápis o utkání/


Do zápasu tak opět museli nastoupit mladší žáci - Šimon Štemberk (04 - celý zápas), Vašek Varga (04 – celý zápas), Kuba Bartoš (03 – 52 min.) a Víťa Macháček (03 – poločas).

Zápas se hrál na těžkém terénu způsobeném předchozími deštivými dny, hřiště bylo silně podmáčené a kluky stál tento zápas hodně sil.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně chtěli jsme hrát fotbal, snažili jsme si dát přihrávku do nohy a využívat brejkových situací, které jsme si chtěli tvořit. Do velmi slibné šance jsme se dostali po pěkné akci, kdy přihrávkou do křídla vyslal na steč Radim Bareš Šimona Štemberka, který zatáhl balon až k brankové čáře a zpětnou nahrávkou našel na vápně  Martina Bartáka , ale jeho pohotová střela šla vedle branky. Další šanci měl po pěkné kombinaci s Kryštofem Žižkou Martin Barták, který si to namířil od postraní čáry až do pokutového území, kde po kličce obránci se dostal do blízkosti brankáře, ten jeho střelu lehce tečoval špičkou nohy a tím ji vytěsnil na přední tyč a poté míč putoval kolem brankové čáry přes celou bránu až na roh. Škoda, že jsme tyto šance nevyužili, neboť ve 22.min. přišel po naší chybě při bránění trest v podobě vedoucího gólu domácích - 1:0.

I po obdržené brance jsme se nepoložili a chtěli hrát, ale vytvořili jsme si jen mírnou územní převahu, ale bez gólového efektu. Zato domácí nás vyučili z produktivity, kdy ve 33.min. zahrávali rohový kop a ve vápně zůstali zcela osamoceni dva jejich hráči a jeden z nich  pohodlně zavěsil - 2:0.

V kabině jsme v poločasové přestávce „lehce„ zvýšili hlas a snažili se kluky probudit a vyhecovat je k důraznější hře, včasnému přistupování k hráčům, vytvořením tlaku na domácí a tím je nutit  vytvářet chyby.  Klukům jsme tloukli do hlavy, že tento zápas není ztracený, že všechny body povezeme domů a byla vyslovena „kouzelná„ motivační formulka, která zapůsobila jak červený hadr na býka.

Do druhého poločasu vystřídal nakopnutého Tomáše Svobodu navrátivší se Víťa Macháček (po 14 dnech nemoci), který nastoupil do útoku.

Do druhé půle nastoupilo úplně jiné mužstvo najednou nás bylo všude plno, napadali jsme soupeře, diktovali jsme rytmus hry, nutili soupeře k chybám a vytvářeli si šanci za šancí. Důležité byly dvě rychlé branky Martina Bartáka (39. a 44.min.) , kterými jsme vyrovnali na 2:2  a kluci začali věřit, že body můžou být naše. Do dalších velkých šancí jsme se dostávali po jednoduchých kombinacích a přesných nahrávkách. Max Kubín vyzval Martina Bartáka do dalších dvou tutovek, Kryštof Žižka se objevil během 8 minut ve dvou tutovkách, kdy z malého vápna nepropálil domácího brankáře. Kryštofa bylo druhý poločas, po přesunu na střed zálohy k Martinovi Bartákovi, plné hřiště a krásnými přihrávkami nás posílal do šancí.

Ale to nejlepší jsme si nechali až na konec zápasu, kdy v 68. min. po nádherné nahrávce Kryštofa Žižky si to z křídla do velkého vápna namířil Šimon Štemberk a ukázal všem mazákům, jak má vypadat zakončení – přeloboval brankáře a bylo 2:3. Tím, ale spanilá jízda nekončila a definitivní tečku dal po našem rohu v 70. min. opět Šimon Štemberk.

Za druhý poločas - kloubouček - před celým mužstvem, které si opět dokázalo, že fotbal hrát umíme. Musím vyzdvihnout spolehlivý výkon Víti Procházky, výborný výkon nové stoperské dvojice, kdy to zezadu řídil Partik Brejla. Radima Bareše bylo plné hřiště a chtěl hrát, rozehrávat  pomáhal dopředu. Velmi dobře vyšel zápas Kubovi Břečkovi, který nejen výborně bránil, ale nebál se i rozehrávky při zakládání útoku. Vašek Varga,  i přes svůj věk, odvedl dobrou práci a soupeře nepustil do šancí. Martin Barták byl celý zápas motorem, jak dopředu, tak dozadu a je radost se dívat, jak se dostává do šancí a jakou má chuť hrát. Druhou půli kousnul i Max Kubín, kterého trápila bolest paty, ale po přesunu na kraj zálohy byl u rozhodujících přihrávek, kterými jsme domácí ohrožovali. Střed zálohy ve druhém poločase opanoval Kryštof Žižka a z jeho přihrávek těžil Šimon Štemberk. Po nemoci se v dobré formě uvedl Víťa Macháček, který napadal domácí obránce a dostával je pod tlak a mohl svůj velmi dobrý výkon korunovat i gólem. S velkým nasazením a chutí odehrál zápas i David Šťovíček, který vystřídal v 52.min. Kubu Bartoše, který se ve druhém poločase také zlepšil.

V kabině jsme si pěkně zařvali a kluci už začali plánovat,  jak naloží se slíbenou poločasovou motivací u McDonald's. 

 

 

FC Mělník – Sedlčany  ml.žáci       12:2 (4:1)  /zápis o utkání/ 


Do zápasu v Mělníku jsme šli se značně zdecimovanou sestavou, kdy jsme měli 9 hráčů, ale 4 z nich odehráli zápas st. žáků – Vašek Varga a Šimon Štemberk celý, Kuba Bartoš (52 minut) a Víťa Macháček poločas. Navíc brankář Péťa Jindrák šel na zápas po nemoci rovnou z postele.

Začátek zápasu byl z naší strany opět dobrý, hráli jsme docela dobrý fotbal na přihrávku a opět jsme již poněkolikáté letos šli v 11.minutě brankou Víti Macháčka do vedení.

Do dvacáté minuty se hrál vyrovnaný zápas, ale 22.minuta zápas zlomila na stranu domácích – po dvou naivních chybách bylo během minuty 2:1 a těsně před poločasem jsme nechali domácí nadechnout a darovali jim další dva góly v 28.minutě  3:1 a v 29.minutě 4:1.

 

O přestávce jsme se snažili mužstvo vybudit a znovu nastartovat, a bylo vidět, že všichni chtějí a není jim jedno, jak to dopadne.

 

V 35.minutě jsme se ještě pokusili o otočení, kdy Standa Mikota snížil na 4:2, ale to bylo brankově z naší strany všechno. Dokázali jsme se dostat ještě asi do šesti šancí, kdy jsme sami před brankářem, ale na rozdíl od domácích jsme to nedokázali využít brankově, a tak nás domácí krutě potrestali a skóre se zastavilo až na hrozivých 12:2.  Domácí nám dali lekci z produktivity a téměř všechny svoje šance dokázali gólově řešit. Je škoda, že po dobrých začátcích zápasů, kdy první poločasy herně dokážeme zvládnout,  tak druhé poločasy jsou hrozivé.

Musím, ale uznat, že bylo hodně znát herní nasazení kluků v zápase st.žáků a 20 minut před koncem nám prostě začalo docházet a soupeř nás jednoduchou kombinací rychlých nahrávek přehrál.

Zápas, i přes výsledek,  je pro nás poučením a máme si z něj co vzít.

 

 

Zpět na články »