1. kolo divize: "Áčko" šahalo proti Soběslavi po bodu

[2. 8. 2021 10:41:30]
1. kolo divize:

„A“ muži – Spartak Soběslav      1:2 (0:1)

 

Sestava:
Glogar - Repetný, L. Brotánek, Krotil, Hanuš, Novotný (62.M.Habart), M. Dvořák (83.Sochůrek), Kdolský, M. Krůta (62.D.Čipera), D. Krůta Sosnovec (72.Haas)

Tatran přivítal doma aspiranta na postup Soběslav a sehrál s ním dobrý zápas. Fotbalisté Tatranu zahájili zápas aktivně a hned v páté minutě mohli jít do vedení. Po pěkné akci Hanuš - Kdolský mohl poslat Tatran do vedení Sosnovec, ale příležitosti se zalekl a míč skončil vedle branky. V 21. minutě zaútočil Repetný po pravé straně, od rohového praporku odcentroval, míč hostující obrana odvrátila a hosté šli do rychlého brejku, z kterého padla laciná branka pod vybíhajícím Glogarem - 0:1. Proč laciná, hlavně proto, že nikdo z hráčů nenavázal nabíhajícího hráče, kterého naháněl  jen vracející se Repetný, který ještě předběhl naše dva hráče a chyběl mu necelý půl metr, aby zabránil brance! Fotbal je kolektivní hra, při které by měli hráči zaskakovat jeden za druhého, což se tentokrát nestalo a Tatran za to trpěl. Naše obrana pracovala na výbornou, hlavně velmi dobře hrající nová posila Krotil likvidoval veškeré rozbíhající akce hostů. Hosté hrozili hlavně ze standardek, kde měli výškovou převahu, a po jednom rohu skončil míč na břevnu. Hráči Taranu se snažili do konce první půle vyrovnat, a tak přišli pěkné akce. Nejdříve další naší posily Hanuše, kterého centr těsně minul hlavou Sosnovec. Krůta si narazil s Dvořákem, ale jeho střela skončila v náručí brankáře. Přesto mohl Tatran ve 45. minutě vyrovnat, když byl faulován v pokutovém území Sosnovec a Brotánek kopal penaltu. Bohužel jí tentokrát kopl špatně a nechal vyniknout hostující brankáře.

 

Druhý poločas začal Tatran náporem, Hanuš přihrál na Davida Krůtu, který vyslal prudkou střelu přes celou branku, ale hostující brankář předvedl skvělý zákrok. V 51. minutě kopali hosté trestný kop a dali branku na 0:2. Zdálo se nám, že se to dalo chytat. Domácí zápas nezabalili a snažili se dát kontaktní branku. Z rohů jsme nic nevytěžili, ale stále se hrálo na polovině soupeře. Branky jsme se dočkali v 75. minutě, když se míč po střele Davida Krůty odrazil od tyče ke střídajícímu Haasovi a ten nekompromisní střelou snížil na 1:2. Hráči bojovali, doslova dřeli, aby vyrovnali. V 87. minutě jsme k tomu měli blízko, to předvedl nádhernou samostatnou akci Kdolský, který na polovině sebral míč, obešel všechno, co mu stálo v cestě a na desítce tvrdě vystřelil, ale hostující brankář střelu vyrazil na roh. Škoda, že střela nešla o půl metru od brankáře, jinak musela skončit gólem. Hráči Tatranu i díky vynikajícím fanouškům předvedli proti silnému soupeři výborný výkon a za to si zaslouží velkou pochvalu.

 

Nejbližší program:


Neděle 8. srpna 2. kole divize v Jindřichově Hradci (od 16 hodin)


Středa 11. srpna doma, 1. kolo pohárové soutěže MOL cup proti FC Táborsko (2. liga)

 

 

Zpět na články »